Mam następujący problem ogólnie wiadomo diesel,zima itp jednak na mój gust odpalanie nie powinno tak wyglądać. Zeszłej zimy auto odpalało normalnie max za drugim razem a w tym roku następująca niespodzianka. Poniżej filmik jak wygląda rozruch(próba rozruchu).
http://www.youtube.com/watch?v=AbtdqZcdcdg&feature=youtu.beAkumulator był chyba od nowości to kupiłem nowy, przy okazji zainwestowałem też w świece bo też już im się należało ale problem nie ustępuje. Wymiana świec na pewno przyniosła jakiś skutek bo przed wymianą auto pojechało na holu do warsztatu gdyż nie był opcji go odpalić nawet starając się "podgrzać" komorę silnika a dzisiaj po 19h stania na mrozie za 4. razem odpalił. Dzieje się tak tylko po nocy. Jak już odpali w dzień to po 6-7h na mrozie 20st odpalał bez problemu.
Jedyne co jeszcze muszę wymienić to filtr paliwa bo juz prawie 30tys ma na karku. Ale nie wiem czy przyczyna może leżeć po jego stronie. Jutro podepnę się pod INPE (jak mi się uda auto ruszyć z miejsca) może jakiś błąd odczytam to wkleję na forum.
Proszę o jakieś sugestie na co ewentualnie mógłbym jeszcze zwrócić uwagę.
Znalazłem ostatnie zdjecia z podłączenia INPY w grudniu i właściwie trochę dziwne są wartości na poszczególnych cylindrach.