BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 9 lutego 2012, 10:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Wyczytałem ostatnio w Dzienniku Polskim albo Krakowskiej o rzekomej zmowie cenowej właścicieli stacji w okręgu Nowego Sącza i przyległych miejscowości. Wypowiadał się jakiś gość, który od 30 lat obserwuje ceny paliw i robi zestawienia cen, i wychodzi na to że paliwo w mojej okolicy jest droższe o kilkadziesiąt groszy niż reszta kraju. I coś w tym rzeczywiście jest, bo patrząc na podawane ceny przez innych userów u mnie i może na podkarpaciu ceny są wyższe niż w innych rejonach kraju.

Zresztą jadąc gdzieś w trasę poza moje województwo widać gołym okiem że wacha jest po prostu tańsza. W listopadzie różnica między Nowym Sączem a Wałbrzychem wynosiła ponad 40 gr na litrze więc ja się pytam WTF??? :przestraszony:

Ale to tak napisałem jako ciekawostkę :cwaniak:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 lutego 2012, 10:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
U mnie ON po 5.55, a jeszcze ze 2 tyg temu po 5,85, mogło by się tak stopniowo obniżać i dojść do chociaż 5zł za litr i przy cenach sąsiadów zagranicznych nie było by tak źle :)

ale równie dobrze mogła by być po 4.50zł ale to nie doczekanie chyba że za 0.5l hehe

PostNapisane: 9 lutego 2012, 10:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
KotSylwester napisał(a):
mam w komu przeźroczysty kanister z pb i nie zauważyłem żeby się kiedykolwiek oddzielała woda... Używam kanisterka po wodzie demineralizowanej - więc jest dość klarowny. A paliwko kupuję do piły spalinowej i stoi czasem tydzień czasem miesiąc zanim się je zmiesza z olejem. Zresztą drugi kanisterek jest do kosiarki a tam się nie miesza i ostatnio stał z miesiąc i też nie zauważyłem żeby sie coś oddziealało a codziennie na niego patrzyłem wchodząc do garażu.

Kocie moja wypowiedź dotyczyła tego,że nie da się wlać wody do żadnego paliwa.
Woda jest cięższa i kompletnie nie mieszalna z paliwami od razu idzie na dno nie musisz czekać tygodnia czy miesiąca oddzieli się w kilka minut. Jak by do zbiorników na stacji wlać wodę to pierwszy klient po tym zabiegu zatankuje samą wodę bo smok w zbiorniku jest na dole i pierwsze co zassie to wodę.
Mówią często głupoty o dolewaniu wody fakt faktem kiedyś jak chrzcili paliwo to robili różne mieszanki z rozpuszczalnikami z naftą itd ale nie z wodą a takie paliwo od razu ma inny mocny zapach. Najlepsze ostatnio są teksty klientów przy LPG wiadomo gaz jest płynny ale w dodatnich temperaturach szybko odparowuje jednak w morzy te ostatnie przy odpinaniu pistoletu gaz normalnie sobie kapał i był płynny wielu ludzi gadało,że wodę dolewają :rotfl:
Ja bym mu dał wiaderko niech wleje do tej butli co ma 10-15 atmosfer wodę haha tak,żeby gaz nie uciekł nie urwało i nie poparzyło mu ręki.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 11:51 
Uzależniony od forum :)

:wstyd: :dontgetit:

PostNapisane: 9 lutego 2012, 12:05 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
--==Mały==-- napisał(a):
Mówią często głupoty o dolewaniu wody fakt faktem kiedyś jak chrzcili paliwo to robili różne mieszanki z rozpuszczalnikami z naftą itd ale nie z wodą a takie paliwo od razu ma inny mocny zapach.

Ja zrobiłem eksperyment w roku 1999 gdy Maluch mi jakoś słabo jeździł słabo a obecne 328 opuszczało fabrykę.
Spuściłem z baku trochę paliwa, wlałem w słoik i na drugi dzień było widać że z 15% to ewidentnie oddzielona na dnie prawdopodobnie woda. Widać było że są dwa rodzaje cieczy.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 12:35 

Kyokushin, przecież maluch to dwusów był i olej sie oddzielił :zly:

PostNapisane: 9 lutego 2012, 12:43 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Chyba Twój :)

PostNapisane: 9 lutego 2012, 13:13 
Przyjaciel forum

--==Mały==-- napisał(a):
Ja bym mu dał wiaderko niech wleje do tej butli co ma 10-15 atmosfer wodę haha tak,żeby gaz nie uciekł nie urwało i nie poparzyło mu ręki.

W kazdej branzy trafisz na klienta, ktory usilnie bedzie twierdzil, ze wie lepiej od Ciebie co jest mozliwe, a co nie, tu podales przyklad z wlasnego podworka ;)

Kyokushin napisał(a):
Ja zrobiłem eksperyment w roku 1999 gdy Maluch mi jakoś słabo jeździł słabo a obecne 328 opuszczało fabrykę.
Spuściłem z baku trochę paliwa, wlałem w słoik i na drugi dzień było widać że z 15% to ewidentnie oddzielona na dnie prawdopodobnie woda. Widać było że są dwa rodzaje cieczy.

W baku kilkuletniego samochodu zawsze bedziesz mial troche wody, zbiera sie tam poprostu chocby z powodu glupiej kondensacji z powietrza.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 13:23 

Vermilion napisał(a):
--==Mały==-- napisał(a):

W kazdej branzy trafisz na klienta, ktory usilnie bedzie twierdzil, ze wie lepiej od Ciebie co jest mozliwe, a co nie, tu podales przyklad z wlasnego podworka

Cieszę się że to Ty powiedziałeś :super:

PostNapisane: 9 lutego 2012, 13:29 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):

Tez ciesze sie, ze sie cieszysz :hurra:

PostNapisane: 9 lutego 2012, 14:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m34b19
Vermilion napisał(a):
KotSylwester napisał(a):

Tez ciesze sie, ze sie cieszysz :hurra:

To ja też się ciesze ale nie próbuje się podlizać jak KotSylwester :super:

PostNapisane: 9 lutego 2012, 16:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
--==Mały==-- napisał(a):
Z ON po 5.46 coś pokręciłeś raczej bo to nie realne jak masz paragon to wklej bo nie wierzę,że ktoś sprzedaje poniżej ceny zakupu. Normalna cena teraz to 5.70-5.80

Patrz i płacz....
Zerknij na PRZEMYŚL

http://www.poczta-polska.pl/Uslugi/?U=DlaFirmy&DF=Paliwa&P=StacjePaliw

Od razu dodam,że paliwo jest normalnej jakości. Tankowałem tam wiele razy, zrobiłem na tym paliwie dużo kilometrów i nie zauważyłem,żeby był to jakiś chłam. Moi znajomi tankują tam od lat i nie mają żadnych problemów w samochodami. Wiele razy widziałem jak są tam tankowane serie 5, 7, S-klasa, gdzie do takich aut nie leje nikt chłamu. Mogę dyskutować nad różnicą 2-3gr, ale tutaj jest zajebis.a różnica w cenie.

Ostatnio edytowano 9 lutego 2012, 16:52 przez Alhazar, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 lutego 2012, 16:50 

kamill882, podlizywać? Chyba wręcz przeciwnie :) Musisz postudiować nasze spory z kolegami V.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 17:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Alhazar, u mnie też najniższa cena paliw jest właśnie na Poczcie Polskiej, ostatnio wachy tam zabrakło. Wiecznie są tam kolejki aut jak za komuny przy mięsnym.
Sam tam chciałem zalać ale jakoś sie nie odważyłem.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 17:36 
Przyjaciel forum

Alhazar, troche na korzysc tego co pisal --==Mały==--, ze troche watpie w aktualnosc tych cen (co nie dziwi w przypadku PP) - na stronie nie ma daty, jest tez dosyc duzy rozrzut cenowy pomiedzy stacjami.

KotSylwester napisał(a):
Musisz postudiować nasze spory z kolegami V.

Spory jak spory, w Twoim wypadku to raczej normalna polemika i wymiana zdan, a czy Cie przekonuja moje argumenty czy nie, to juz wylaczenie Twoja sprawa, niektorych rzeczy w inny sposob nie da sie juz wytlumaczyc. Zreszta spieranie sie mnie nie bawi, moge wytlumaczyc cos jeden raz, drugi juz jest troche meczacy, przy czwartym czy piatym juz powoli mi sie nie chce :oczami:

PostNapisane: 9 lutego 2012, 17:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
orientuje się ktoś może jak wyglądają ceny paliw w czeskiej republice?

PostNapisane: 9 lutego 2012, 18:07 
Częsty bywalec

Vermilion napisał(a):
Alhazar, troche na korzysc tego co pisal --==Mały==--, ze troche watpie w aktualnosc tych cen (co nie dziwi w przypadku PP) - na stronie nie ma daty, jest tez dosyc duzy rozrzut cenowy pomiedzy stacjami.

Nie zajmuje się zawodowo zbieraniem paragonów za paliwo w celu udowadniania że to czy tamto. Jaki miałbym cel, aby kłamać? :mur:
Ostatni raz tankowałem tam 2 tygodnie temu, gdzie cena była identyczna od października do końca stycznia, ponieważ w chwili obecnej jest remoncik wewnątrz stacji. Dlatego padło moje pytanie, skąd taka różnica. Na ten rozrzut też zwróciłem uwagę i nawet pracownik tej stacji był nim zdziwiony. Jak będę w okolicach to postaram się o jakiś paragon.

Owad napisał(a):
Sam tam chciałem zalać ale jakoś sie nie odważyłem.

Każdy ma swoje podejście do jakości paliw,ale ja się przekonałem. Na syfie z Auchan (Warszawa/Górczewska) zrobiłem około 10 tys. km /2 lata tam mieszkałem/ i nie mam żadnych efektów ubocznych, na paliwie z PP przelatałem już co najmniej 5-6 tys. i nic. Na ruskim przeleciałem 780km i poszły konie po betonie...auto u mechanika 2 tygodnie, 3 kółka do tyłu. Obecnie mam na blacie 248 tys. i dalej grzeje jak rakieta, choć definitywnie jest to mój ostatni klekot w życiu.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 18:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Nie chodzi o paragon pisałem o tym bo myślałem,że się pomyliłeś ale jak widać miałeś rację tylko ta cena jest z kosmosu nie mam pojęcia jak to robią.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 18:37 
Częsty bywalec

--==Mały==-- napisał(a):
Nie chodzi o paragon

Ale byłby najlepszym dowodem,żeby Cię przekonać ;)

--==Mały==-- napisał(a):
bo cena jest z kosmosu

Też mnie to dziwiło,ale przynajmniej chłopaki na Statoil i BP mieli spokój i ciszę.

Ogólnie cena zawsze była na tej stacji niższa o 10-25gr w porównaniu z innymi (norma do przyjęcia) jednak, gdy BP i Stat zaczęły windować w górę to na PP cena była stała.
Taką samą sytuację miałem w Wawie na stacji Poczty przy Połczyńskiej. Różnica w cenie między PP,a Auchan wynosiła 23gr.,gdzie obydwie stacje mają prawdopodobnie taki sam przemiał.

PostNapisane: 9 lutego 2012, 18:53 
Przyjaciel forum

Alhazar napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Nie zajmuje się zawodowo zbieraniem paragonów za paliwo w celu udowadniania że to czy tamto. Jaki miałbym cel, aby kłamać? :mur:
[/quote]

Nie zarzucalem Ci klamstwa, myslalem, ze sugerujesz sie sama strona. Jezeli udalo Ci sie zatankowac za takie pinieadze, to dobrze dla Ciebie, sadze, ze tak jak napisalem wyzej PP ma jakis balagan i glownie z tego to wynika.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1