BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wypad do Londynu - prośba o pomoc
PostNapisane: 16 lipca 2007, 21:48 
Planuję za parę miesięcy krótki dwuosobowy pobyt na Wyspach, czysto turystyczny, poza "sezonem". Szukałem już tanich noclegów na 6 nocy, znam ceny biletów lotniczych, wiem jak jest z cenami na miejscu. Nie wiem natomiast jak z komunikacją miejską. Chętnie usłyszę też inne wskazówki i opinie, bo zawsze to inaczej wygląda. Zwłaszcza tych co mają to już za sobą, bądź mieszkają tam na stałe. Whatever comes in handy :)

Mam nadzieję, że pomożecie...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 08:15 
Forumowicz

Planujesz podróżować po Londynie ? Polecam Metro ewentualnie pociągi miejskie. Autobusów jest mnóstwo ale podróż nimi zajmuje dużo czasu. Ceny: http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/ ... y_2007.pdf

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 08:23 
Dzięks. To prawda że wszystkie ich muzea i galerie można odwiedzić za free? Poza tym jak z jedzeniem? Można znaleźć coś taniego jakiś bar czy cuś, czy nie ma szans ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 16:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
no jeżeli chodzi o komunikacje to napewno najlepsze jest metro i nie kupować cały czas biletów do metra tylko w kiosku kupić karte magnetczyna specjalna do metra ... która sie doładowuje po ile chcesz funtów ... ta karta otwierasz sobie bramke do metra i wtedy ściaga odpowiednia kwote i jest troche taniej niz jak normalnie bilety kupujesz....ceny niestety nie pamietam ale moge sie w kazdej chwili dowiedzieć chociaz to nie takie proste bo tam wszystko jest strefami i roznie kosztuje wiec nie da sie jednoznacznie określić ... co do autobusów to napewno jest taniej ale znowu dłuzej i mniej komfortowo :) a ceny autobusów tez nie pamietam :) jezeli bardzo zależy na cenach to napisz na priva to Ci dam znać co i jak dokładnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 16:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
zresztą Piotr_Ł, dał Ci wszystkie informacje jakie sa potrzebne do pozdróżowania i tam jest właśnie o tych kartach OYSTER także wszystko na temaz przejazdów wiesz :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 12:40 
Forumowicz

marcinz22a napisał(a):
Dzięks. To prawda że wszystkie ich muzea i galerie można odwiedzić za free?

Większość najpopularniejszych. Najlepiej sprawdzać na ich stronach www

marcinz22a napisał(a):
Poza tym jak z jedzeniem? Można znaleźć coś taniego jakiś bar czy cuś, czy nie ma szans ?

za pare funtów pewnie zjesz w jakimś fastfoodzie, jest ich mnóstwo, w centrum drożej w markowych także, więc lepiej zjeść w jakimś małym na poboczu, albo samemu coś ugotować ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1