BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 21:19 
Forumowicz

Moje BMW: E46 TOURING 2.0D
dokopałem sie do tych przekaźników ale nie mam tam siemensa tylko jakieś portugalskie czy jakoś tak.Mogę je zastąpić tymi siemensa?Czy jest inna opcja,że auto otwiera po długiej zabawie pilotem niż te przekażniki.Zamyka zawsze ale z otwieraniem jest tragedia?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 23:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320d Touring '00
Obstawiam na przekaźniki - tym bardziej jeśli od środka przycisk na konsoli też nie chce Ci działać...

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 16:36 
a u brata po wymianie przekaźników od centralnego w sumie działa ale bez drzwi kierowcy ,otwiera się ale już sie nie zamyka przycisk w srodku od zamykania działa ale jak wyżej otwiera ale nie zamyka tylko jedne drzwi co o tym sądzicie zimny lut ? , coś sie przerwało , może ktoś miał taki problem , proszę o pomoc .

Tytuł: Re: [E46] PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM
PostNapisane: 5 marca 2010, 12:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E90 LCI
Kod silnika: N47D20C
Witam,

Mam ten sam problem, objawy identyczne. Zanim zacznę to rozbierać chciałbym kupić całość klamotów - czy taki przekaźnik będzie ok? http://allegro.pl/item946635309_przekaz ... 23084.html

Mógłby ktoś opisać ten tańszy sposób z 4 przekaźnikami?

PostNapisane: 3 maja 2010, 23:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46
Kod silnika: 320D
PANOWIE PROBLEM LEŻY NIE TYLKO W PRZEKAŻNIKACH ALE TEŻ W MONTAŻU PONIEWAŻ PŁYTKA W MODULE JEST DWUSTRONNA PODCZAS WYLUTOWYWANIA MOŻEMY NIE DOSTATECZNIE PODGRZAĆ CYNĘ I PRZY WYCIĄGANIU PRZEKAŻNIKA PORWIEMY ŚCIEŻKI NATOMIAST PRZY WLUTOWYWANIU MUSIMY PODGRZAĆ CYNĘ DO TEGO STOPNIA ABY ZLUTOWAŁA NÓŻKI ZARÓWNO PO STRONIE LUTOWANIA JAK I PO STRONIE ELEMENTU.ZALECAM POWIERZENIE OPERACJI DOŚWIADCZONEMU ELEKTRONIKOWI
CO DO PRZEKAŻNIKÓW MAM ICH JESZCZE KILKA SĄ NOWE MOGĘ SPRZEDAĆ NAWET Z WYMIANĄ TEL 507 049 229

PostNapisane: 4 maja 2010, 07:37 
Forumowicz

Mi wymieniał gość w serwisie RTV,ja się poddałem bo nie szło mi to najlepiej mimo tego że nie jestem laikiem.Myślę,że 20 zł za wymianę to niewiele a głowa spokojna,że się nie zepsuje płytki.

PostNapisane: 4 maja 2010, 09:28 
Pierwsze kroki

A SKĄD MIAŁEŚ PRZEKAŻNIKI I CZY BYŁY SPRAWDZONE PRZED MONTAŻEM BO NIEDAWNO ZMIENIAŁEM PRZEKAŻNIKI PO WYMIANIE I DZIAŁA BO OKAZAŁO SIĘ ŻE PRZEKAŻNIKI BYŁY Z DEMONTAŻU

PostNapisane: 4 maja 2010, 09:48 
Forumowicz

http://www.aphelektra.com/go/_info/revi ... 986b3#menu
rok temu kupiłem z tego sklepu i tak zwlekałem aż się wysypały całkowicie.
Wtedy były tańsze.

PostNapisane: 6 czerwca 2010, 11:13 
Ja też miałem ten sam problem, więc kupiłem te dwie kostki na:

www.aphelektra.com/p/pl/216vd/przekazni ... -a303.html

Sam nie dawałem sobie rady z wylutowaniem starych, więc pojechałem do gościa, który naprawia telewizory. Najpierw nożykiem wyskrobał tą farbę z płytki, a do wylutowania kostek użył opalarki elektrycznej, podgrzewając w ten sposób wszystkie luty w jednej kostce na raz. Potem dopiero odessał pozostałą cynę pompką i bez problemu wlutował nowe. Teraz wszystko działa bez zarzutu :))

PostNapisane: 12 czerwca 2010, 12:44 
Pierwsze kroki

opalarka to dobry pomysł oby nie przesadzić ale to skrobanie nożykiem już mniej osobiście polecam ogólnodostępne środki do usuwania starych farb działają pięknie i nie ma ryzyka uszkodzenia ścieżek

PostNapisane: 13 lipca 2010, 17:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Witam Wszystkich:)
ja tez mam e46 z 99 roku z kluczyka i ze Srodka sie zamyka i otwiera normalnie tylko z przycisków na kluczyku nie:(
kodowałem kluczyk juz parenaście razy i nic sie nie dzieje tylko zrobi 2 tyknięcia gdzieś pod kierałką.
moze ktoś wie gdzie idzie sygnał z kluczyka do jakiego urządzenia?
męcze sie juz tak ponad dwa latka.

PostNapisane: 2 listopada 2010, 16:07 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46320d
witam.mialem taki sam problem i mi sie udalo to zrobic za 10zl:)nie kupowalem zadnych przekaznikow. po prostu zawiozlem caly modul do serwisu RTV gosc mi wylutowal tylko pierwszy z 4 przekaznikow rozsial przeczyscil i wlutowal spowrotem. i wszystko dziala:)

PostNapisane: 13 lutego 2011, 20:15 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: M47
Witam!!

Ja miałem problem z centralnym (zamykał ale juz nie zawsze otwierał i guzik w srodku też nie działał) i moge powiedzieć tyle, że kolega ADAMZ7777 zna sie na rzeczy i wymienił mi przekazniki (nowe) w 40min. i teraz wszystko działa.

Pozdrawiam!!

PostNapisane: 3 listopada 2011, 20:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW e46 323i
Kod silnika: M52TU B25
witam, od kilku dni mam problem z pilotem w e46 z 1999r. Bez problemu otwieram drzwi i klapę bagażnika z pilota, natomiast nie działa zamykanie. Jak wciskam przycisk zamykania, świeci się czerwona dioda i tyle :/ dodam, że alarm uruchamiany jest tylko z kluczyka. Mechanik twierdził, ze to wina zniszczonych przycisków, wymieniłam przyciski na nowe, problem pozostał.
Proszę o jakieś wskazówki :(

PostNapisane: 7 listopada 2011, 20:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54B25
Mam podobny problem ... Kluczyk otwiera zamki, otwiera bagażnik, przy wciśnięciu zamykania tylko swieci dioda.Przycisk na konsoli w środku auta zamyka i otwiera zamki, zamykając samochód kluczem zamyka tylko zamek w drzwiach kierowcy. Dziś przelutował mi znajomy przekaźniki na nowe niestety działa tak samo jak działało... Rozkręciłem kluczyk ale nie widze tam nic podejrzanego, Proszę o pomoc... Dodam tylko, że pilot przez całe lato działał bez problemu. Problemy zaczęły się wraz z nadejściem zimnych dni.

PostNapisane: 8 listopada 2011, 16:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54B25
U mnie problem rozwiązany ... dałem kluczyk do elektryka, powygrzewał styki i przelutował na nowo tam gdzie trzeba było i zmienił baterie w pilocie. Za baterie i robocizne razem zapłaciłem 10 zł :]

PostNapisane: 27 listopada 2011, 20:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW e46 323i
Kod silnika: M52TU B25
u mnie rozwiązanie problemu było banalnie proste... wymiana baterii i wszystko działa jak należy (odpukać) :super:

PostNapisane: 18 lutego 2012, 12:23 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46 318i
Witam,
Jestem nowy na forum moje BMW to E46 318i w sedanie, posiadam je od niedawna i mam problem z centralnym zamkiem a mianowicie jakiś czas temu całkowicie przestało działać zamykanie i otwieranie za pomocą pilota. Wymieniłem przekaźniki tak jak radziliście oraz wymieniłem baterie w pilocie i zakodowałem go. I teraz zamyka mi tylko drzwi od kierowcy otworzyć z pilota już się nie chcą reszta drzwi nawet nie drgnie (ani się nie zamykają ani nie otwierają). Naciskając przycisk na konsoli jest ta sama sytuacja jak z pilotem. Jedynie klapa działa poprawnie.
Z góry dziękuje za pomoc :)
Tomek_em5

PostNapisane: 28 marca 2015, 00:09 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Witam posiadem e46 kombi 2001r. Centralny z pilota przestal mi dzialac nagle , wymienilem akumulatorek i po wielu probach wreszcie zakodowalem pilot i pojawil sie problem otwiera z pilota za ktoryms razem a o zamykaniu juz nie ma mowy wogole szyba w bagazniku tez sie otwiera. Co to moze buc co zrobic?

PostNapisane: 15 lipca 2015, 17:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 2.0 PB
Kod silnika: M52
Witam. Piszę ponieważ nie mogę nic znaleźć na mój temat. Może mi ktoś wyjaśnić skąd te braki napięcia. Całą sytuacja miała po kupnie auta nie działa centralny tz po przejechaniu się szło go zamknąć ale to wszytko. Pomyślałem aku ok zamówiłem wymieniłem udało się zakodować także spoko. Po dwóch miechach zaczął krzaczyć nieraz działał od razu nieraz po paru naciśnięciach. Rozebrałem go na nowo sprawdzam napięcie 2,4V. Pobudziłem go zasilaczem tak 4V na 20 sek. wskoczyło 2,9V złożyłem go do kupy i spoko działa bez kodowania ale tylko na chwile praktycznie jeden dzień także znowu na stół i znowu spadek napięcia na 2,6V. Cewkę w kluczyku sprawdzałem i ma przejście także spoko dostałem się do stacyjki i sprawdziłem wtyczkę, która jest podpięta właśnie pod nią i po włożeniu kluczyka podaje napięcie około 3V ale po jej odpięciu nie idzie zapalić auta owszem kontrolki się palą ale nic z tego. Myślałem że jest tam tylko napięcie do drugiej takiej cewki aby ładować aku ? Jeżeli jest taka druga cewka w stacyjce to czy jest jakiś do niej dostęp jak ją sprawdzić bo skoro napięcie dochodzi do stacyjki a w aku spada to tak jak by była przerwa po drodze. Ma może ktoś jakiś pomysł co można jeszcze sprawdzić. Przyciski na tunelu działa kluczy też ale tylko jak ma napięcie jak tylko spadnie od razu lipa.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1