BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skandal w Orange Ekstraklasie !!!
PostNapisane: 19 lipca 2007, 09:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Swiat sie wali i musze zabrac glos niewiem czy interesujecie sie pilka ale chcialem tu poruszyc temat skandalu jaki ma miejsce w naszej pilce ! Ruch Chorzów nie dostal licencji i ma zostac zdegradowany, to jakies zarty ! Na tydzien przed rozpoczeciem sezonu powiadamiaja Nas, ze nie bedzie licencji i zamiast nas ma wejsc wisla plock. Dostalem furii jak to przeczytalem i do teraz nie potrafie w to uwierzyc ! Chcialbym poznac Wasze zdanie na ten temat .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 09:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
Licencji nie dostali z jakiegos powodu, prawda? Jeżeli tak, to bardzo dobrze, jezeli nie spełniają warunków to woda do niższej ligi. Może wtedy, za pare lat nasza liga odbije się od dna. pzdr

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:02 
Przyjaciel forum

heh z jakiegos powodu. Z jakiegos blizej nieokreslonego powodu a Polonia Bytom ktora ma stadion nie nadajacy sie na boisko szkolne i Zaglebie Sosnowiec o ktorym wszyscy wiedza ze sa umoczone w korupcje dostaly licencje. A wisla plock tez z niewiadomych przyczyn miala gotowy wniosek licencyjny na 1 lige, wiec zanim nastepnym razem cos powiesz to zainteresuj sie tematem albo nie odzywaj sie jesli nie masz pojecia o czym mowisz. Wydaje Ci sie ze w naszej pilce jest taki porzadek??? Nie spelniasz warunkow to degradacja hehe w jakim Ty swiecie zyjesz?

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
A może jakas rozróba w między czasie była...? Kibiców, że dodam...

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:09 
Przyjaciel forum

Powiem Ci tyle ze rozroby to dopiero beda. Ja nie naleze do tzw Psycho-Fans ale na mecze chodze i wiem ze jesli sprawa zakonczy sie wywaleniem Ruchu z 1 ligi to moze sie to zle skonczyc. Klub walczyl caly poprzedni sezon wygrywal mecze zaplanowal budzet ( min kasa za transmisje z Canalu + ) a teraz na tydzien przed sezonem sie dowiedzieli ze nie zagraja. Nie chcialbym byc w skorze sedziow, ktorzy przyjada sedziowac mecz do Chorzowa i to niewazne czy w 2 czy w 4 lidze bo tego nie wie nikt gdzie Ruch wywala. A w rozrobach to akurat przoduja kibice z Wawy ( ostatni mecz pucharowy )

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:20 
Przyjaciel forum

Mi nie o to chodzi czy będą ale czy były. Ja wiem jak to było w innym klubie, jak poszły pomówienia, i tez chcieli ich odciąć od rozgrywek. Nie mniej jednak fani przyjechali do Wawy, wystali swoje, wygadali, przegadali i swoje dostali........ Wszystko trzeba robić z głową nawet jak się przeskrobało czy nie. Rozróby nic nie wniosą. I dlatego cenię sobie Górnika bo chłopaki sa tak zgraną ekipą na meczach, że wystraczy jedno słowo na wstrzymanie, zeby osiagnąć to co zmaierzali.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:20 
kri100s napisał(a):
Powiem Ci tyle ze rozroby to dopiero beda. Ja nie naleze do tzw Psycho-Fans ale na mecze chodze i wiem ze jesli sprawa zakonczy sie wywaleniem Ruchu z 1 ligi to moze sie to zle skonczyc. Klub walczyl caly poprzedni sezon wygrywal mecze zaplanowal budzet ( min kasa za transmisje z Canalu + ) a teraz na tydzien przed sezonem sie dowiedzieli ze nie zagraja. Nie chcialbym byc w skorze sedziow, ktorzy przyjada sedziowac mecz do Chorzowa i to niewazne czy w 2 czy w 4 lidze bo tego nie wie nikt gdzie Ruch wywala. A w rozrobach to akurat przoduja kibice z Wawy ( ostatni mecz pucharowy )

Stary, nie wyolbrzymiaj, skończycie tylko w drugiej lidze. Nie dostaliście się do OE, bo nie spełniliście podstawowych wymogów i już. Macie poza tym spory dług wobec Wisły, burdel w dokumentacji i to już tylko i wyłącznie Wasza wina że się nie pozbieraliście na czas.

Pozdro od wiernego kibica Wisły Krk

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:29 
Przyjaciel forum

P.S. Ja jak widać nie kibicuje warszawskim klubom...................................

P.S.2. Tylko mi bez słownych terytorialnych utarczek proszę:-)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:30 
Przyjaciel forum

Ale rozroby nie sa tematem debaty to nie o to chodzi w calej sprawie. A do kolegi z Krakowa to wlasnie niewiem jak z tymi dlugami wobec Was bo teraz odszedl do Was Cwielong wiec dlug zostal splacony choc niewiem czy w calosci. A tak na marginesie to moze Ty jako kibic z Krakowa bedziesz mi potrafil wyjasnic skad te dlugi ja sobie nie przypominam zeby jakis zawodnik z Wisly przyszedl do nas za to w druga strone - Baszczynski, Gorawski, Cwielong i zawsze sie zastanawialem skad te dlugi ??

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:42 
Podobno spłaciliście 88 % + Wasz "Pepe" za ok. 800 tys., ale jak widać wg PZPN-u to za mało. Zobaczymy co Wasi spece wymodzą przy apelacji...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:49 
Przyjaciel forum

No zobaczymy, jak sie uda to zapraszam do Chorzowa na meczyk Ruch - Wisła :-)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 10:55 
Dzięki za zaproszenie: tu masz trochę o zadłużeniu Twojego klubu (dziwię sie że nie wiesz)

Cytuj:
Zdecydowany kryzys w klubie nastąpił w sezonie 2002/2003 kiedy to "Niebiescy" po raz trzeci w historii spadli do II ligi. Nie udało się powrócić w ciągu jednego roku, tak jak poprzednio, w szeregi najlepszych, polskich drużyn. Narastające długi uniemożliwiły wypłatę wynagrodzeń piłkarzom, którzy masowo opuszczali klub. PZPN zakazał wykonywania transferów, a dług przekroczył 10 mln zł. Sezon 2003/2004 Ruch ukończył na 11 miejscu i po raz pierwszy w historii Niebieskim groziło zdegradowanie do III ligi. Po spotkaniach barażowych ze Zniczem Pruszków (4:2 i 0:2) widmo spadku zostało zażegnane. W następnym sezonie długi Ruchu sięgnęły 11 mln zł, a z funkcji prezesa klubu zrezygnował Krystian Rogala. Klub zamieniono w Sportową Spółkę Akcyjną i zyskała nowego sponsora. Po warunkowym uzyskaniu licencji na grę w II lidze, początkowe mecze rozgrywane były bez udziału publiczności, a potem z ograniczoną jej ilością, a długi przekroczyły 15 mln zł. Jesienią 2005 roku stworzono nową Spókę Akcyjną, na czele której stanął Mariusz Klimek, a klub miał się włączyć w walkę o awans do I ligi, jednak ostatecznie zajął pozycję 14., w kolejnym sezonie 2005/2006 zespół zajął siódme miejsce w II lidze. W sezonie 2006/2007 doszło do odejścia z klubu Mariusza Śrutwy, na nowe miejsca sprowadzono kilku zawodników doświadczonych grą I-ligową, a nawet reprezentacyjną (Tomasz Sokołowski I). Jesienne rozgrywki klub zakończył na pierwszej pozycji w ligowej tabeli (z równą liczbą punktów co Zawisza Bydgoszcz; mecz bezpośredni 2:0 na korzyść "Niebieskich").

Ci masowo opuszczający klub to właśnie Gora czy Baszczu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 11:00 
Przyjaciel forum

No tak ale nie pisze tu nic skad dlugi wobec Wisły Kraków.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 11:01 
Przyjaciel forum

A o dlugach wiedza wszyscy sam znam kilka firm ktorym Ruch jest badz byl winny kase ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 11:08 
Sam nie jestem do końca pewien skąd to zadłużenie, ale najprawdopodobniej właśnie za w/w transfery Damiana i Marcina.

Cytuj:
Pytany o to, czy transfer Ćwielonga pokryje stare długi Ruchu wobec Wisły, szef "niebieskich" odparł: - Suma transferu jest niewielka, ale obie strony są z jego warunków zadowolone.

Cóż za tajemnicza odpowiedź :chytry:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 11:12 
Przyjaciel forum

Ale Baszcu i Gora jak przechodzili to jako " gwiazdy " wiec jesli juz mialyby byc jakies dlugi to chyba dlug Wisły wobec Ruchu a tu pilkarze odchodza do Wisły a Ruch ma caly czas dlugi nie kumam tego.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 11:17 
Pierwsze kroki

Oni zamiast sie euro 2012 zajmowac to oni szukaja skandali w ekstraklasie :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 18:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39
Kod silnika: m62b35tu
Nie może tak być, że Ruch nie będzie w Orange. :kwasny: Czy to już sprawa przesądzona?

PS. W sobote jest sparing Odra-Ruch. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 18:40 
Przyjaciel forum

Sprawa jeszcze jest w toku - Ruch zlozyl dzis w PZPN prosbe o ponowne rozpatrzenie wniosku dotyczacego licencji i nikt w Chorzowie nie wierzy ze moze nas zabraknac w 1 lidze !!!

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, 20:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
kri100s napisał(a):
Sprawa jeszcze jest w toku - Ruch zlozyl dzis w PZPN prosbe o ponowne rozpatrzenie wniosku dotyczacego licencji i nikt w Chorzowie nie wierzy ze moze nas zabraknac w 1 lidze !!!

czas uwierzyć ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1