Witam, mam pytanie odnośnie trasy do dwóch krajów- Bułgari i Chorwacji.
Pytam, z tego względu, że w tym roku wybieram się, do któregoś z tych dwóch krajów.
Odrazu uprzedze, nie żal mi wydać 200zł więcej na samolot, poprostu mam lęk wysokości, jak również jedna z osób które rówież jadą
Nieleciałem nigdy samolotem i niebęde lecieć poprostu

a Autokarem niechce jechać bo jest niewygodnie

Chciałem się zapytać gdzie lepiej jechać samochodem? Gdzie lepsze drogi, ile mniej więcej kosztują winety na autostrady?
Z opini które wyczytałem w internecie. Na chorwacje jest -,+ 1200km, do Bułgari blisko o połowe więcej, w zależności czy jedzie się przez Rumunie czy Serbie. O ile na chorwacje niema problemu z drogami, to slyszałem, że przez Rumunie jedzi się okropnie, drogi się kończą, patola itd.
Jeżeli miałby ktoś jakieś wskazówki itd, gdzie lepiej jechać to byłbym wdzięczny za ew. porady

I jeżeli znacie jakieś dziwne przepisy drogowe w tych krajach to też bym prosił o wskazówke. Bo w zeszłym roku dostalem mandat na Węgrzech, za to, że niemialem zapasowych żarówek
I które miejsce byście bardziej proponowali? Bułgarie Czy Chorwacje? Jeżeli chodzi o Bułgarie to są to Złote Piaski, a Chorwacje to Riviera Makarska.
Chce mieć tylko słońce, dyskoteki i ładne dziewczyny- na wypadek gdyby się moja obraziła