BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 22:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] Pobiera lewy prąd, i rozładowuje akumulator.
PostNapisane: 2 czerwca 2011, 08:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: [E60] 530D
Witam wszystkich. Mianowicie mam taki problem ze moje bmw e39 523i limuzyna pobiera mi gdzieś prąd. Sprawdzałem pobór prądu po wyjęciu kluczyka i wygaszeniu wszelkich urządzeń i poboru ma 2,8 A, natomiast jak zamknę centralnym auto to prąd spada do 0,5 A. Byłem z tym u elektryka ale umówił mnie na wizytę dopiero za 1,5 tygodnia i powiedział ze w tym autach tak jest ze dopiero po zamknięciu centralnego wszelkie urządzenia się wyłączają a ten pobór 0,5 A to normalny prąd na podtrzymanie komputera i zegarka i taki pobór jest dopuszczalny. Coś mi się tu nie podoba, to czemu mi rypie akumulator nawet jak zamykam auto. Wczoraj naładowałem akumulator 11 godzin i pojechałem do kumpla, posiedzieliśmy w aucie 30 min oczywiście radio zgaszone lampka też aby drzwi otwarte i auto ledwo ledwo zapaliło a po odpaleniu i przejechaniu 7km i zgaszeniu już ponownie nie zapaliło. Podkreślam ze akumulator jest dobry bo z innego auta 2,5 motor zapożyczone, poza tym u mnie jest już 3 aku i zawsze jest to samo. Poratujcie mnie jak możecie. Pozdro.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39] Pobiera lewy prąd, i rozładowuje akumulator.
PostNapisane: 2 czerwca 2011, 09:05 
Forumowicz

Moje BMW: e39 2.5td
na pewno pobiera 0,5 A ? sprawdź jeszcze raz, bo normalny prąd po uzbrojeniu powinien wynosić około 0,07A i wtedy nie ma prawa rozładować akumulatora, sprawdź jeszcze raz prąd na uśpieniu (odczekaj 15-20 minut) i wyciągaj po kolei bezpieczniki i sprawdzaj kiedy pobór prądu spadnie

PostNapisane: 2 czerwca 2011, 16:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 530dA
W moim przypadku winny był tuner, w bagażniku po lewej, odłącz całą tą kostkę i sprawdź ile wtedy będzie pobierał :)

PostNapisane: 6 marca 2012, 09:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52
Witam. A jak sie sprawdza ten pobór prądu bo mi tez auto po jednym dniu nie chce odpalac i chce tez przejrzec wszystko... tez mam bmw e39

PostNapisane: 6 marca 2012, 10:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540i ACS5 / 323i
Kod silnika: M62B44, M52b25
Garaż: mam
cz4rny napisał(a):
Witam. A jak sie sprawdza ten pobór prądu bo mi tez auto po jednym dniu nie chce odpalac i chce tez przejrzec wszystko... tez mam bmw e39

SZUKAJ

Co do odp na 1 post - pobór 0,5A to o wiele za dużo. Niestety trzeba szukać co łyka najczęstsze przyczyny: jeż, klimatronik, webasto, czytnik navi...

PostNapisane: 7 marca 2012, 17:00 
Forumowicz

Moje BMW: 528i
Spróbowałbym na Twoim miejscu wypinac bezpieczniki i kontrolować pobór prądu. Zawsze to na jakiś trop może Cię doprowadzić ;)

Skoro odpalił i przejechał 7km, to powinien sie na tyle naładować żeby odpalic jeszcze raz. Sprawdź ładowanie i masę akumulatora, w ogóle klemy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1