BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 00:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy taryfikator punktow karnych
PostNapisane: 8 marca 2012, 21:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Co do pasów:

Jak to mówią, wioząc pasażerów bierzesz za nich odpowiedzialność ;) Fakt, że zapis jest "nieżyciowy", ale co poradzić...

U mnie w aucie wszyscy muszą mieć zapięte pasy, czy to z przodu, czy z tyłu. Kiedyś jak mi dwaj kolesie nie chcieli zapiąć pasów, to wysadziłem ich 12km od domu :hyhy: Dotarli pod blok po około godzinnym spacerze :rotfl:

EDIT:

Sorry za 2 posty pod rząd, pisząc drugiego zapomniałem, że przed momentem już jednego napisałem :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 marca 2012, 21:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
misiak185 napisał(a):
powinni podciagnac z tymi tablicami jak ktos nie ma albo jak ma ujebana
A co Ci przeszkadza brak tablic? Zginiesz przez to? :]

Rider_85 napisał(a):
Kurna skończy się jeżdżenie bez blachy z przodu na wakacje :dobani:
Coś się wymyśli ;)

PostNapisane: 8 marca 2012, 23:47 
Zacna persona forum

Kod silnika: M47N
Za parkowanie na miejscu dla inwalidy powinno być 1000 zł i 10 punktów przynajmniej.

PostNapisane: 9 marca 2012, 00:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
a widzial ktos kiedys jakiegos inwalide na kolkiem? ja od poczatku swojego zycia raz! to byla moja katechetka w szkole miala maluszka specjalnie przystosowanego ze przyspieszala manetka jak w motocyklu, ale juz hamulec i sprzeglo normalnie, poruszala sie tez w miare normalnie.
Prawda jest taka ze wiekszosc takich ludzi co parkuje auta na takich miejscach i ma uprawnienia do tego, sa tak samo sprawni jak inni uczestnicy ruchu

PostNapisane: 9 marca 2012, 00:11 
Przyjaciel forum

Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Santino, też tylko raz widziałem inwalidę za kółkiem... Oprócz tego u mnie sąsiedzi parkują na takich miejscach swoje firmowe busy/dostawczaki... bo niby żona jest inwalidką :wstyd:

PostNapisane: 9 marca 2012, 00:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja dzisiaj widziałem :niepewny:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 9 marca 2012, 00:39 
Zacna persona forum

Mój kolega jest niepełnosprawny i auto ma przystosowane do jego możliwości.
Żaden normalnie myślący człowiek na miejscu dla inwalidy nie zaparkuje ale niestety jest cała masa tych, co parkują "tylko na chwilę" zajmując miejsce. Powinny być za to surowe kary i już.

PostNapisane: 9 marca 2012, 04:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Bloody napisał(a):
to wysadziłem ich 12km od domu :hyhy: Dotarli pod blok po około godzinnym spacerze :rotfl:

Chyba biegu?

Generalnie spoko, ale jak chcą sprawdzić, że ktoś przyspieszał podczas wyprzedzania? Raczej martwe to będzie. No ale może wzrośnie świadomość. :)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 9 marca 2012, 10:41 
Zacna persona forum

Cytuj:
Chyba biegu?

A tego to już nie wiem, ich sprawa czy szli czy biegli :rotfl: Wiem, że zjawili się po godzinie-półtorej :)

Cytuj:
a widzial ktos kiedys jakiegos inwalide na kolkiem? ja od poczatku swojego zycia raz! to byla moja katechetka w szkole miala maluszka specjalnie przystosowanego ze przyspieszala manetka jak w motocyklu, ale juz hamulec i sprzeglo normalnie, poruszala sie tez w miare normalnie.

Kartę inwalidy może dostać chociażby starszy człowiek który ma już problemy z chodzeniem i porusza się np. o lasce ;) Więc to, żeby parkował blisko wejścia chyba ma już jakiś sens? :)

PostNapisane: 9 marca 2012, 12:54 
Zacna persona forum

Jak najbardziej ma sens :) tylko jeszcze trzeba uświadomić naród komu mają służyć te miejsca do parkowania, bo jak widać na ulicach itd bardzo mało ludzi wie, wtedy już będzie git :)

PostNapisane: 9 marca 2012, 13:34 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
giizmo napisał(a):
Wjeżdżanie na skrzyżowanie jeśli na nim lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy - 2 pkt (dotychczas 0).

giizmo napisał(a):
Zwiększanie prędkości przez kierującego pojazdem wyprzedzanym - 3 pkt (dotychczas 0).

Dobrze że to dali, za drugi punkty który wymieniłem powinni dawać 10 pkt.

PostNapisane: 9 marca 2012, 14:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: Jest: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144663&start=0

Było: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82221
Najwięcej parkingowych miejsc dla niepełnosprawnych jest przy marketach, a tam zajmowanie takich miejsc przez osoby pełnosprawne nie będzie karane przez Policje :kwasny:
Poza tym jeżeli chodzi o drogi expresowe, albo autostrady; jestem za podniesieniem kary punktów jak i mandatów dla palantów, którzy poruszają się lewym, albo środkowym pasem jak prawy jest wolny :mad:
A odnośnie hidów czy innych pseudo ksenonów to dawać takim 1000 zł i 10 pkt na dzień dobry, o zabranym dowodzi nie wspominając.

I jeszcze jedno: (miało wejść ale jeszcze nie weszło) Wszyscy jeżdżący na skuterach powinni ubiegać się o prawo jazdy na nie, bo mam dość gówniarzy jadących za mną w odstępie 10-ciu cm.

"Typer EURO 2012 -II miejsce"

PostNapisane: 9 marca 2012, 14:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: w213
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=113249
Dla mnie:
-jazda bez fotelika- 10
-wyprzedzanie na wzniesieniu- 10
http://www.youtube.com/watch?v=h3uxWZEx ... r_embedded
Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu na oznakowanym przejściu - Tu sie zastanawiam, bo czasami tak wlizie ze masakra.(6 lat temu nie zdalem prawka bo sie zatrzymalem jak babka stala na przejsciu i juz chciala wchodzic)
-Zwiększanie prędkości przez kierującego pojazdem wyprzedzanym -a tu to 10 bym walil, czasami jedzie ci przez 5km taka pizda np. 70km/h poza obszarem zabudowanym, ty wyprzedzasz a ta pizda sie nagle budzi i gaz do dechy.Pol biedy jakby sie opamietala ze mozna szbciej, ale gdziez tam ona sie nie da wyprzedzic bo jak to mozna wielkiego Pana wyprzedzac...
-Ale gdybam ja stanowil o przepisach, to 10 na start za CIAGLA JAZDE LEWYM PASEM!!!

PostNapisane: 9 marca 2012, 14:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: w213
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=113249
rafix napisał(a):
Najwięcej parkingowych miejsc dla niepełnosprawnych jest przy marketach, a tam zajmowanie takich miejsc przez osoby pełnosprawne nie będzie karane przez Policje
Od zeszlego roku chyba moga karac na drogach wewnetrznych?

PostNapisane: 9 marca 2012, 14:40 
Forumowicz

Moje BMW: E 39
Kod silnika: M51 Diesel w gazie
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112065
cav87 napisał(a):
-Ale gdybam ja stanowił o przepisach, to 10 na start za CIĄGŁA JAZDĘ LEWYM PASEM!!!

może 10 pkt to za dużo ale 5 dla miłośników wkur*iania ludzi to na pewno lewy to nie kółko różańcowe

Obrazek

PostNapisane: 9 marca 2012, 14:54 
Forumowicz

Moje BMW: e36 cabrio
jiGsaw napisał(a):
Generalnie spoko, ale jak chcą sprawdzić, że ktoś przyspieszał podczas wyprzedzania? Raczej martwe to będzie. No ale może wzrośnie świadomość. :)

skończy się dział Kille :(

PostNapisane: 9 marca 2012, 16:01 
Forumowy terrorysta

cav87 napisał(a):
rafix napisał(a):
Najwięcej parkingowych miejsc dla niepełnosprawnych jest przy marketach, a tam zajmowanie takich miejsc przez osoby pełnosprawne nie będzie karane przez Policje

Zgadza sie, moze karac policja na drogach wew, na parkingach pod marketami również.

PostNapisane: 9 marca 2012, 16:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
renoraines napisał(a):
cav87 napisał(a):
rafix napisał(a):

Zgadza sie, moze karac policja na drogach wew, na parkingach pod marketami również.

Musi być to oznaczone znakiem, ale z tego co widzę mało kto to robi.
W Bielsku-Białej pod galerią Sfera widać jakich mamy bogatych inwalidów. Często Merce i inne ciekawe samochody tam stoją.
Za HID'y można dostać mandat do 500zł. Mi tam przeszkadzają tylko te, które są zamontowane w lampach bez soczewki, ale też w sumie nie wszystkich. W nowych samochodach z tego co widzę są coraz mocniejsze xenony i potrafią przywalić po oczach.

10pkt za nieustąpienie pierwszeństwa na przejściu - to jest dyskusyjne. Jak jedziesz drogą o 4 pasach ruchu i jesteś 10m przed przejściem, a pieszy postawi nogę z drugiej strony ulicy, to już masz 10pkt za niezatrzymanie się jak trafisz na debila.

PostNapisane: 9 marca 2012, 22:40 
Zacna persona forum

Cytuj:
W Bielsku-Białej pod galerią Sfera widać jakich mamy bogatych inwalidów. Często Merce i inne ciekawe samochody tam stoją

W Zielonej Górze też można zaobserwować zjawisko bogatych inwalidów ;) I co szczególnie zaskakujące, często jeżdżących autami coupe typu Merc CL, BMW 6er itp! A to dziwne! ;)

Cytuj:
Mi tam przeszkadzają tylko te, które są zamontowane w lampach bez soczewki, ale też w sumie nie wszystkich. W nowych samochodach z tego co widzę są coraz mocniejsze xenony i potrafią przywalić po oczach.

W 100% się zgadzam, nieraz z daleka oślepia mnie jakieś auto, myślę, że to pewnie znowu Golf 2 z xenonem, a tu okazuje się, że to nowiutki Avensis z fabrycznym ksenonem... Ja sam mam HID'y w e36, tyle, że na lampie soczewkowej i po założeniu odrazu poleciałem na ustawienie świateł...

Cytuj:
Poza tym jeżeli chodzi o drogi expresowe, albo autostrady; jestem za podniesieniem kary punktów jak i mandatów dla palantów, którzy poruszają się lewym, albo środkowym pasem jak prawy jest wolny

Zgadzam się w 100%! A jeszcze jak podjedziesz z lewej i pomrugasz takiemu łosiowi długimi to pewnie w gada odrazu "co to za pajac mi mruga!"... Inna sprawa, jak ktoś mruga mi długimi mimo, że ja właśnie wyprzedzam lewym pasem kogoś innego, a jaśnie pan leci 160km/h i przeze mnie musiał hamować... Wtedy to mnie krew zalewa jak ktoś taki mnie popędza ;)

PostNapisane: 10 marca 2012, 00:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dziś widziałem kolejnego niepełnosprawnego, sądząc jednak po wyglądzie (dwóch chłoptasiów "z ośki", w białych czapeczkach i kurteczkach abibas w astrze 1 cabrio) był to niepełnosprawny umysłowo.

Bloody napisał(a):
Zgadzam się w 100%! A jeszcze jak podjedziesz z lewej i pomrugasz takiemu łosiowi długimi to pewnie w gada odrazu "co to za pajac mi mruga!"... Inna sprawa, jak ktoś mruga mi długimi mimo, że ja właśnie wyprzedzam lewym pasem kogoś innego, a jaśnie pan leci 160km/h i przeze mnie musiał hamować... Wtedy to mnie krew zalewa jak ktoś taki mnie popędza

Jak to było? Kali kraść - dobrze, Kalemu kraść.... ? :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1