KaroleK napisał(a):
Moja propozycja co do punktacji:
PP - 4 pkt
1. 2 pkt
2. 2 pkt
3. 2 pkt
4. 3 pkt
5. 3 pkt
16 pkt do zdobycia

Wytypowanie wszystkich miejsc w wyścigu powinno być tak samo punktowane. Tak naprawdę ile będzie to punktów nie ma wielkiego znaczenia. Znaczenie ma ustalenie czy ważniejsze jest wytypowanie P1 czy miejsc w wyścigu. Jeśli uznajemy, że ważniejsze jest wytypowanie miejsc w wyścigu to dajemy za to więcej punktów niż za P1. Poza tym powinien być margines błędu w typowaniu, czyli powinny być jakieś punkty jeśli np. wytypujemy kierowcę na 3 miejscu, a dojedzie na 4. Dokładne wytypowanie miejsca kierowcy jest bardzo trudne i tak naprawdę głównie zależy od szczęścia. Bo kto z nas jest w stanie przewidzieć jak wystartuje dany kierowca w stosunku do innych, jak poradzi sobie w pierwszym zakręcie czy nie będzie miał kolizji albo awarii, czy nie będzie miał problemów w pit-stopie, czy na tor wyjedzie samochód bezpieczeństwa, czy nie zacznie padać deszcz itp. Typowanie wyników wyścigu to nie typowanie meczu piłki nożnej, gdzie mamy 3 możliwości zwycięstwo, remis albo porażka. Przy typowaniu miejsc 5 kierowców jest 120 możliwych kombinacji w jakiej kolejności dojadą do mety i to przy założeniu, że jedzie tylko 5 kierowców. To ja życzę powodzenia przy typowaniu miejsc w wyścigu. Zresztą można popatrzeć na wyniki z zeszłego roku. Za typowanie kwalifikacji ludzie zdobywali podobną albo większą ilość punktów niż za wyścig pomimo, że za kwalifikacje były 4 punkty a za wyścig 6 punktów do zdobycia.
renoraines napisał(a):
Moja propozycja była analogiczna do wyścigów, czyli za I miejsce jest wiecej punktów niż za II, a za II więcej niż za III itd
Dobra, to teraz wyjaśnij dlaczego miałoby tak być skoro typowanie 1 miejsca jest równie trudne jak typowanie 5 miejsca.