Chciałbym Wam przedstawić mój miejski samochód - Opel Corsa B

Jest to wersja 1,4 60KM ECO.
Dlaczego akurat TA Corsa? Potrzebowałem małego miejskiego autka a akurat mój kuzyn wymieniał samochód. Warto tutaj wspomnieć o ciekawej historii, samochód całe swoje życie jest w mojej rodzinie! Był kupiony w 1996 roku u Bońkowskiego w Poznaniu jako nowy, najpierw miał go mój dziadek, później wujek, później kuzyn a aktualnie ja go mam w swoim posiadaniu

Auto w 100% pewne, nigdy nie było bite, przebieg nie kręcony

Stan techniczny: idealny, wszystko na bieżąco wymieniane, nic nie ma do naprawy.
Stan wizualny: 5/6 - prawie ideał, w kilku miejscach niestety drobne ślady korozji (klapa bagażnika, pokrywa silnika) ale jest to normalne po tylu latach.
W środku wszystko czyściutkie, pachnące. Nigdy nikt w aucie nie palił. Tapicerka bardzo zadbana, żadnych przepaleń czy przetarć. Plastiki w stanie idealnym.
Wyposażenie - duży minus, niestety jest to najbardziej podstawowa wersja, więc z wyposażenia fabrycznego, z "bajerów" ma tylko termometr

Z wyposażenia zewnętrznego ma alusy w idealnym stanie
Bardzo brakuje wspomagania kierownicy i poduszki powietrznej (co do poduszki to nie mówię tylko o bezpieczeństwie ale także o wyglądzie kierownicy

)
Co dołożone?
- Głośniki Blaupunkt na tylnej półce, zmienione głośniki w drzwiach, przy klamkach dodane głośniki wysokotonowe. Radio JVC z CD.
- Tytan Lock i autoalarm.
Oprócz tego - całkowita seria

Do miasta idealne autko, dużym minusem jest brak wspomagania ale da się przeżyć.
Myślę, że miałbym problem kupić w takim stanie, tak pewne auto na Allegro (oczywiście mowa o samochodzie tej klasy, tego rocznika). Wszystkie filtry i płyny regularnie zmieniane, części eksploatacyjne przy lekkich śladach zużycia od razu były zmieniane, 20k km temu zmieniany był rozrząd, niedawno robione było całe zawieszenie.
Plany?
Lać benzynę i jeździć

Zdjęcia: