Zakładam nowy temat bo nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
E39
Wymontowałem z angola syrene alarmu z pod nadkola prawego,czujnik położenia z ćwiary tylnej lewej i ten sensor z podsufitki (nie ultradzwiękowy-bez wlotów) ,włącznik z pod maski silnika.
I moje pytanie brzmi czy ktoś wie GDZIE leci wiązka z podsufitki ?
Leci dachem następnie prawym słupkiem i gdzieś za deske...
Czyżby podłączone pod LCM ?
aha..syrena jest na bank sprawna ktoś mi podpowie jak to podłączyć ?
Wychodzą z niej 4 przewody (czerwony z czarnym paskiem,brązowy,czarny z niebieskim paskiem i czarny z białym paskiem) takie same kolory wychodzą z czujnika położenia .
Kombinowałem (do aku-samą syrenę),ale coś nie wyszło bo jedyne co udało mi się uzyskać to krótkie ciche (jak na syrene) " PIK " i tyle.
Złączyłem wszystko kolorami ,ale zostaje jeden kabel chyba czarny z żółtym paskiem z modułu z podsufitki no i nie mam tej dalszej wiązki co idzie słupkiem gdzieś pod deske.
Mam nadzieje ,że nie namieszałem.. O co mi chodzi ?
Jak zrobić żeby działało ? Ma to współpracować ze sterownikiem zamka (dokładanym-pilot)
Zestaw który mam (syrena,moduł,czujnik położenia,czujnik z pod maski) bmwfans określa jako kompletny
Zależy mi jedynie na fukcji "panic" i przy zamykaniu na tym "PIK" czujników ultradzwiękowych nie ma.
Coś mi mówili żeby wpiąć się w sterownik centralnego zamka (oryginalny) ,ale jakoś nie łapie jak to podłączyć.