BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: i wpisujmy najgosze dzielnice..nikomu nie życze
PostNapisane: 25 marca 2012, 16:32 
Częsty bywalec

Benyy napisał(a):
a w ostrowcu gdzie sie lepiej po nocy nie pokazywac? :hyhy:

W Ostrowcu to chyba wszędzie strach...
Kiedyś wybrałem się ze znajomymi tam na żarcie, gdzie dokładnie to nie wiem... Przejeżdżaliśmy obok jakiejś knajpy, tak się wszyscy wrogo gapili, że tylko samobójca mógł by się zatrzymać :rotfl: Każdemu po 10 lat za wyraz twarzy :rotfl:
Owi znojami już kilka razy dostali po główce niby bez większego powodu...
To taka norma tam? :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 marca 2012, 16:34 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
jendrek1977 napisał(a):
KaroleK napisał(a):
Z 3-4 lata temu w moim sąsiednim mieście też się nieźle strzelali (dosłownie). Dwie grupy przestępcze walczyły ze sobą, dochodziło nawet do tego, że podpalali się żywcem w autach...

Teraz jest spokój, a na pewno spokojniej - sporo przyjęło kulkę a reszta w pierdlu.

Coś o tych akcjach:

"O tym, że na ulicach miasta nie jest bezpiecznie świadczą te wydarzenia: w bójce na ulicy zasztyletowano młodego człowieka. Latem spłonęło co najmniej dziesięć aut drogich marek. W jednym z nich, na osiedlu Przylesie, próbowano spalić właściciela. Mężczyznę oblano benzyną, wrzucono do samochodu i zatrzaśnięto drzwi. Cudem przeżył. W połowie listopada do jednego z pubów weszła grupa mężczyzn z żądaniem haraczu. Właścicielka wezwała policję, która aresztowała osiem osób. Pod koniec listopada gangsterzy oddali pięć strzałów do 24-letniego mężczyzny, ćwiczącego w klubie bokserskim - wylicza tragiczne wydarzenia "Polska"."

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wr ... omosc.html

A to min. dawny Lubin (obecny też ale w mniejszej skali):

http://lubin.naszemiasto.pl/artykul/807 ... aaad,1,3,8

dla mnie to szok,kiedyś w Limerick i pewnie teraz walczyły 2 rodziny o rynek i pewnego razu spalili 2 dzieci na stacji benzynowej żywcem, jakoś do tej pory nie mogę w to uwierzyć, a tak było, wszystko dla kasy, ci ludzie pewnie nigdy nie będą mieć spokojnego sumienia i dobrze

No dzieci to już przesada... Komu one zawiniły..

W Lubinie poszło min. o burdel ;) Ogólnie w mieście były/są dwa gangi - "karki" i druga grupa: pseudokibice Zagłębia. Jak w mieście były 2-3 burdele to było elegancko, każda grupa miała swój itp. i nie było walki. Ale po pewnym czasie został tylko jeden i od niego zaczęły się pierwsze starcia. Była akcja z antyterrorystami, bo grupa wzięła za zakładników dziewczyny tam pracujące i groziła bronią itp.

Ogólnie tak od 2008 roku kilka osób zabito, kolejne trwale uszkodziło (np. postrzał w oko) a sporo więcej usiłowano zabić. Gdzieś od 2011 roku narazie jest spokój ;)

Tu jest jeszcze sporo info o Lubinie:

http://www.lubin.pl/aktualnosci,6268,za ... amona.html

http://www.lubin.pl/aktualnosci,12787,k ... acja_.html

PostNapisane: 25 marca 2012, 19:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
dzisiaj rozmawiałem z koleżanką która studiowała w Wałbrzychu 2 Lata a teraz przeprowadziła się do Wrocławia
powiedziała, że zapomniała już, że obcy ludzie mogą podejść do niej w celu innym niż rabunek :rotfl:
Ross Kemp robił fajne reportaże o niebezpiecznych miejscach na ziemi o Polsce też był odcinek można znaleźć na YT

poza tym w Londynie dzielnica czarnych, hackney miałem nieprzyjemność mieszkać tam trochę czasu
ostatnio złapali jakąś aktorzynę, ucięli jej głowę a ciało wrzucili do regent's canal gdzie woda jest głęboka na 120cm i przejrzysta do samego dna!

PostNapisane: 25 marca 2012, 19:15 

Na spokojnym osiedlu, pod blokiem policyjnym ostatnimi czasy właściciel kiosku, o godzinie 15, dostał 3x siekierą w głowę. Przeżył.

Tytuł: Re: i wpisujmy najgosze dzielice..nikomu nie życze
PostNapisane: 25 marca 2012, 19:55 
Forumowicz

Moje BMW: Czarne
Bobby Vintage napisał(a):
Praga - zburzyć mosty, zrzucić napalam. Prognozowany spadek przestępczości w Warszawie - 90%.

Bez przesady, mieszkam na pradze, przebywam tu i tam w roznych godzinach i to juz nie jest to co 10-15 lat temu. Widziales co sie porobilo z kawiarenkami i nowymi pubami w stylu new ege na Zabkowkiej , Brzeskiej, Stalowej, 11 listopada itd ? To juz nie ten specyficzny widok i praskie klimaty co kiedys, ale widac ze wiekszosci to odpowiada ...

PostNapisane: 26 marca 2012, 13:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Tomek napisał(a):
Wałbrzych. Cały :D

Skąd ja to znam :hyhy:

Ale tak naprawdę da się żyć, jedyne co to Palestyne omijać z daleka :cwaniak:

PostNapisane: 26 marca 2012, 17:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
W Lublinie z takich niezbyt ciekawych miejsc to stare Bronowice, prostokąt między Parkiem-Łęczyńską-Firlejowską-Bronowicką. Do tego Za Cukrownią, Krochmalna-Ciepła-Przeskok-Dzierżawna. Patologie z Grygowej. Trójkąt 1-go Maja-Pocztowa-Kunickiego. I o ile samo stare miasto jest względnie spokojne to w dolną część Lubartowska-Kowalska-Furmańska-Cyrulicza nie radze się zapuszczać.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 marca 2012, 12:26 

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
a w Radomiu tj tak ze sa specjalne dzielnice na obrzezach miasta do ktorych urząd miejski exmituje pijakow,awanturników,jakichs wykolejencow zyciowych i cala patologie,na jednej z tych dzielnic mam kilkoro znajomych,ogolnie to jak chesz wyłapac w miche to wszedzie wyłapiesz i o kazdej porze,czy to w Radomiu czy gdzie indziej,nawet i u mnie w centrum ostatnio zrobilo sie niezaciekawie,z sob na niedz w nocy zginely mi lastwy ze zderzaka m-pak,i szukaj wiatru w polu :zly:

PostNapisane: 27 marca 2012, 13:58 
Forumowicz

Moje BMW: Mercedes 190E 2.0
Kod silnika: M102
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=107790
KaroleK napisał(a):
jendrek1977 napisał(a):
KaroleK napisał(a):
No dzieci to już przesada... Komu one zawiniły..

W Lubinie poszło min. o burdel ;) Ogólnie w mieście były/są dwa gangi - "karki" i druga grupa: pseudokibice Zagłębia. Jak w mieście były 2-3 burdele to było elegancko, każda grupa miała swój itp. i nie było walki. Ale po pewnym czasie został tylko jeden i od niego zaczęły się pierwsze starcia. Była akcja z antyterrorystami, bo grupa wzięła za zakładników dziewczyny tam pracujące i groziła bronią itp.

Ogólnie tak od 2008 roku kilka osób zabito, kolejne trwale uszkodziło (np. postrzał w oko) a sporo więcej usiłowano zabić. Gdzieś od 2011 roku narazie jest spokój ;)

Fakt, Lubin też nieciekawe miasto, Jak spędzałem tam dzieciństwo, to owszem, były tam różne akcje, ale nie aż takie. Pamiętam, jak w barze koło Kaczego Dołka, jeden drugiego dźgnął nożem :/
Ostatnim razem, jak tam byłem, czyli jakieś 4 lata temu, to kumpel wieczorem nie wychodził beż noża z psem na spacer, po tym jak już mu raz grozili, i to na Legnickiej, gdzie to raczej spokojne rejony

PostNapisane: 27 marca 2012, 15:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Byłem pewnie w większości miast z Polsce i po nocach,osiedlach nie spotkałem żadnych oszołomów chodz na Gieldzie w Krakowie co jestem to najbardziej oblegane jest stoisko z maczetami przez łysych wysportowanych panów :rotfl: i teksty do sprzedawcy ''hm.. no ladnie lezy w dłoni,nie złamie sie.? co kupiłem ostatnio sie zlamała'' :rotfl: w Polsce jeszcze jest w miarę bezpiecznie bez porównania bo krajow w których byłem,Libia,Pakistan mi w biały dzień koles chciał odrabać głowe za nic :kwasny: gdybym nie miał ochrony rangersów to pewnie by mnie tu nie było dziś.

PostNapisane: 27 marca 2012, 15:40 
E34 lover

A w Puławach jest spokojnie :D Czasem jeszcze coś się na Sienkiewicza dzieje ale to już są same niedobitki ;)

PostNapisane: 27 marca 2012, 16:19 
Zacna persona forum

na szmulkach w wawie jak ktoś cię okradnie to nawet nie probuje uciekać, masz dwie opcje, uznać stratę albo powalczyć tylko trzeba się liczyć że może na śmierć i życie bo i takich słyszałem. minionego lata facet handlował przy karfurze, koleś podszedł pozabierał co mu się podobało i sobie na luzie odchodzi, handlarz się postawił i w bójce dostał butelką w twarz, krew ciurkiem, a wszystko o godzinie trzynastej i dwustu światków. żadnej dyskrecji żadnych oporów drobna sprzeczka a rezultaty ...

PostNapisane: 27 marca 2012, 16:21 

Kod silnika: BCY+
Adddam napisał(a):
Benyy napisał(a):

Kiedyś wybrałem się ze znajomymi tam na żarcie, gdzie dokładnie to nie wiem... Przejeżdżaliśmy obok jakiejś knajpy, tak się wszyscy wrogo gapili, że tylko samobójca mógł by się zatrzymać :rotfl: Każdemu po 10 lat za wyraz twarzy :rotfl:

To zależy gdzie wjechałeś... :hyhy: Z której strony :hyhy:

PostNapisane: 27 marca 2012, 17:45 
Forumowicz

Zapraszam do Łodzi :hyhy:

- Diagnostyka komputerowa -

PostNapisane: 27 marca 2012, 18:44 
Częsty bywalec

Benyy napisał(a):
Adddam napisał(a):
Benyy napisał(a):

To zależy gdzie wjechałeś... :hyhy: Z której strony :hyhy:

Oj no... Nie mam pojęcia :rotfl: Jakoś ciut dalej był mcdonald jadąc od mojej strony.
W sumie teraz tak sobie myślę to może trafiłem po prostu na prawdziwych patriotów bo wtedy śmigałem na niemieckich blachach, może stąd ta nienawiść :niepewny: :rotfl:

PostNapisane: 28 marca 2012, 10:29 

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Nightfox napisał(a):
gdybym nie miał ochrony rangersów
:zdziwko: to czym Ty sie zajmujesz?jestes korespondentem TV

PostNapisane: 28 marca 2012, 10:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Łódź :hyhy:
Cytuj:
* Olechów-Janów – dzielnica kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego. Nie sugeruj się napisami na ścianach.
* Ruda – dzielnica kibiców Widzewa. Nie sugeruj się napisami na ścianach.
* Koziny – dzielnica wyjątkowo gościnna dla kibiców Widzewa.
* Widzew – dzielnica wyjątkowo gościnna dla kibiców ŁKS-u.
* Bałuty i Chojny to naród spokojny.
* Polesie – ŁKS Polesie całe życie w jednym dresie.
* Śródmieście – Krew na ścianach, szare ulice to śródmiejskie okolice. Słynie z nadzwyczaj bezpiecznych ulic, np: Włókiennicza, Pomorska lub Abramowskiego. Ziomy z Pomorskiej trzymają tzw. "biedną sztame" z ziomami z Bałut.
* Górna – większa połowa jest za Widzewem. Dla zmylenia przeciwnika umieszczono ją na dole mapy.
* Radogoszcz – jest osiedlem widzewskim (tak twierdzą ŁKSiacy) choć widzewiacy twierdzą, że to osiedle jest ŁKSiackie. Tak naprawdę nikt tego nie wie. Rado słynie z getta żydowskiego. Dlatego nie chcą się przyznać.
* Jagiełły – Wybudowane za panowania króla Władysława Jagiełły.
* Stare Miasto – pozostałości po pradawnym mieście Łodzi, które istniało do 1423 r. (później król Władzio nadał prawa wiejskie Łodzi w nagrodę za zbudowanie mu osiedla nie spełniającego unijnych standardów.
* Radiostacja – Jest częścią Śródmieścia, (choć może się to niedługo zmienić ponieważ Radiostacja ma coraz śmielsze żądania o autonomie i rozmyśla o odłączeniu się od śródmieścia). Podczas II Wojny Światowej mieściła się radiostacja w której nadawała Lidka Wiśniewska, kochanka Jana Kosa dowódcy czołgu rudy 102 1 Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte.
* Karolew – chłopaki z tej ośki trzymają wieczną sztamę z Karolem Okrasą.

Cytuj:
* Limanka – na tej uliczce prosimy krzyczeć Widzew Łódź!, by dostać wpierdol od kibiców ŁKS-u.
* Wschodnia – ulica pisarzy. W każdej bramie można zakupić rękopis wprost od autora, książki mają głównie tematykę wschodnią, można w nich wyczuć nutkę białoruską, ukraińską i rosyjską.
* Włókiennicza – jeszcze zajebistsza sąsiadka Wschodniej. Czynniki nadające jej osobliwy charakter to, przede wszystkim, wyższa o 200% ilość gwałtów i napadów rabunkowych niż gdziekolwiek indziej, a także ogromna ilość włókna (stąd nazwa) szklanego - w szczególności rozbitych butelek po alkoholu, które można napotkać na każdym centymetrze chodnika. Co więcej, okoliczni mieszkańcy dbają o kultywowanie tradycji miejskich i niejednokrotnie wyrzucają na ulicę butelki prosto z mieszkań, co stanowi niebywałą atrakcję turystyczną.
* Syfiasta Abramowskiego – ulica kobiet lubiących seks i ich szefów, środowisko plebsu i zniszczenia. Niesamowitą atrakcją tego miejsca są romskie dzieci, żebrzące o choćby skórkę od chleba i wygłodniałe psy, czyhające na turystów(?) przyjezdnych z Dworca Fabrycznego. Liczne badania nie wykazały śladów cywilizacji.
* Solna – wspaniałą piątkę zamyka Solna. Elitarna łódzka ulica, której charakter i oryginalność należy ujrzeć na własne oczy. Służy jej stosunkowo bliskie sąsiedztwo Wschodniej i Włókienniczej. Przechadzając się (sic!) tą kuwetą ulicą, pamiętaj - setki twarzy spoglądających na ciebie z kamienic to tylko ksenofobiczna panika mieszkańców o ich bezpieczeństwo. Połowa mieszkańców wylewa odchody na ulice, a w w jednej z bram ma odbyć się finałowy mecz Euro 2012.
* Balonowa – ulica o niewiadomym początku oraz końcu.

PostNapisane: 28 marca 2012, 14:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Wyszków.. stolica opryszków ;)
Miasto seksu i biznesu :D to akurat powiedział jeden "gangster" który otwarcie mówił że ma ludzi w policji podczas programu "pod napięciem". Po programie chcieli pobić Wronę, jakoś niedługo potem Wrona wyjechał do stanów, nie wiem czy to miało związek, ale na pewno mu grozili. Główny bohater tego programu zaginął niedługo potem, po chyba trzech miesiącach znlaziono jego zwłoki..
Kolejna sprawa to grupa przestępcza "Uchala". jego prawą ręką był "dudzik" z którego synem chodziłem do podstawówki, kilka lat temu jadę do pracy, patrzę a u nich na podwórku radiowozy i psiarni kupa, potem się dowiedziałem że go zawinęli, chyba siedzi do dziś.
Innego pięknego poranka, przychodzę do pracy nad brzegiem rzeki, gdzie po drugiej stronie była plaża, a tam stoi BMW ogrodzone taśmą policyjną, okazało się że wieczorem wpadli jacyś goście i ostrzelali to BMW, zabili chyba 3 osoby o ile pamiętam.

Na szczęści od kilku lat jest spokojnie, poza jakimiś lokalnymi pijaczkami i małolatami.

PostNapisane: 28 marca 2012, 21:19 
Częsty bywalec

W sumie skoro już taki temat to mam zapytanie do forumowiczów z wawy... Podobno z BMW lubią znikać felgi, głównie chodzi o Mokotów... Prawda to?

PostNapisane: 28 marca 2012, 21:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
Łódź nie jest taka zła, daleko sie nie zapuszczałem sam po nocy i mieszkałem na blokowisku przy Julianowskiej i było ok, po miescie tez mozna polazic, chyba ze sie ma pecha to w tramwaju mozna dostac :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1