bart_sport napisał(a):
Cena - wygrywają produkty rosyjskie.
np. 19" 2x drozsze od odlewanych (i to tez tansze modele), ale nie mi to oceniac, to zweryfikuje rynek.
bart_sport napisał(a):
Parametry mechaniczne - każdy produkt rosyjski jest zbliżony, a cześć produkcji, można zaryzykować stwierdzenie - lepsza - od większości światowych produktów.
Na pewno beda lepsze od felg wycinanych z chinskich odkuwek.
bart_sport napisał(a):
Wygląd, faktor wizualny - Wygląda na to, że nie miałeś w ręku felgi Salomon Alsberg (
http://www.sa-group.biz/en/), dlatego zaniżasz ocenę produktów rosyjskich wrzucając wszystkie w jeden worek.
Kwestia osobistych upodoban. W zaden sposob w poprzednim poscie nie zanizylem ich wartosci, porownalem je tylko z Rays, Rays ma troche bardziej zaawansowany proces technologiczny, pointeresuj sie. Poza tym pytales o jakiekolwiek felgi z Rosji, pytanie nie bylo bardziej sprecyzowane.
bart_sport napisał(a):
Każda z fabryk ma politykę cenową stosowną do jakości końcowego produktu. Uważam, ze ceny są sprawiedliwe oraz w dalszym ciągu znacznie atrakcyjniejsze niż przereklamowanych produktów kutych, popularnych na rynku.
Zupelnie nie w tym rzecz, raczej chodzilo mi o, to, ze gdyby zainteresowanie takimi produktami bylo, to juz dawno mielibysmy je w naszej ofercie. Wiem dlaczego felgi kute sa znaczaco drozsze i nie musisz mi tego tlumaczyc

bart_sport napisał(a):
SLIK, również bardzo ładne pokrycia proszkowe obecnie robi, gdyż 3 lata temu zamienili linie lakiernicza na komory lakiernicze zrobotyzowane, co automatycznie przełożyło się na rezultat.
Chyba juz tylko chinczycy lakieruja recznie.
bart_sport napisał(a):
W tym roku, AG Forged przeniesie większość swoich modeli na linie produkcyjne Salomona.. Wykonanie i wizualny efekt będzie na najwyższym poziomie. Już obecnie wprowadzony został asortyment o nazwie "Sport-Line" (15 wzorów) :
http://forgedwheels.pl/45-sa-sportline.
Felgi są perfekcyjne.
W Salomon-Alsberg, ponadto możliwe jest indywidualne wykonanie zamówień, (co jest istotnym czynnikiem), pod postacią polerowań, kilku kolorów, własnych wzorów itd.
Powodzenia, chociaz tak jak pisalem, slabo wierze w highend w Polsce.