BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 czerwca 2025, 10:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] nieotwierająca się el. prawa szyba
PostNapisane: 16 kwietnia 2012, 12:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
witam
tak jak w temacie mam problem z prawą szybą, mianowicie wciskając przycisk żeby szyba sie uchyliła nie dzieje się nic, tylko słychac jakby silnik się załączał ale szyba i tak niereaguje. Nie jest to jakas poważna sprawa, ale od jakis 2och dni zaczyna opadac tak 0.5cm czy 1cm i jest okropny swist :/
nie da się jeździć, może ktoś pomóc?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] nieotwierająca się el. prawa szyba
PostNapisane: 16 kwietnia 2012, 12:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330i
Kod silnika: m54b30
Sebuś, rozbierz drzwi, może linka spadła z prowadnic albo zaczepy pękły. nie dowiesz się póki nie zdejmiesz.

PostNapisane: 16 kwietnia 2012, 14:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
tmk851 napisał(a):
Sebuś, rozbierz drzwi, może linka spadła z prowadnic albo zaczepy pękły. nie dowiesz się póki nie zdejmiesz.

x2 można to zaliczyć do wady fabrycznej tego modelu narażny na największe naprężenia element jest wykonany z plastiku wsystko w koło metalowe a najważniejszy punkt plastikowy.

Z przodu jakoś inaczej to wygląda (z tyłu naprawiałem sobie sam) tzn nie kupowałem nowego bo itak pierdzielnie tylko dokonałam "druciarstwa" które będzie prawdopodobnie lepsze od nowego elementu chyba że poprawili to w co wątpię.

A uważaj bo teraz się trzyma rano wejdziesz do auta a szyba będzie w środku (opadnie całkiem)

PostNapisane: 16 kwietnia 2012, 18:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330i
Kod silnika: m54b30
Masters, zaklinuje ją drewienkiem :rotfl:

a na poważnie, zdejmuj boczek i będziesz miał wszystko na dłoni. U ojca tyle że vw własnie zaczepy linki były plastikowe, oparcie o szybę spowodowało że pękły i szyba spadła. Myślę, że koszty małe, więcej problemu będzie ze znalezieniem techniki aby założyć na nie linkę z powrotem ;)

PostNapisane: 16 kwietnia 2012, 21:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
tmk851 napisał(a):
Masters, zaklinuje ją drewienkiem :rotfl:

a na poważnie, zdejmuj boczek i będziesz miał wszystko na dłoni. U ojca tyle że vw własnie zaczepy linki były plastikowe, oparcie o szybę spowodowało że pękły i szyba spadła. Myślę, że koszty małe, więcej problemu będzie ze znalezieniem techniki aby założyć na nie linkę z powrotem ;)

Śmiej się śmiej ja taśmą przykleiłem :P lepsze to niż całą noc mieć otwartą szybę a walnęło mi to o 21 w zime ;) A zanim to naprawiłem to troszke się nagimnastykowałem . Linka jest wewnątrz sprężynki więc jak się ściśnie sprężynkę to wejdzie. Ja troszkę zmodyfikowałem moją i nie dało się na tyle naciągnąć linki więc założyłem najpierw sprężynkę wszystko połatałem a na koniec dopiero na kółeczku osadziłem linkę tak do połowy podwadziłem ją śrubokrętem i kręciłem (tak jak opony się zakłada). zaskoczyło i pięknie działa.

To jest strasznie liche pękło z 1 str z drugiej też już pękało ... dobre jest to że do połowy jest metal a od połowy plastik więc trzeba to wzmocnić od góry tak aby nie wyskoczyło nad metalową część.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1