Witam mam to samo.
Czy coś się u ciebie zmieniło od 7maja?
U mnie drzwi tył lewy zablokowane na amen.
Nie reagują ani z zewnątrz ani od wewnątrz. Centralka rusza "rygiel" góra dół. Tapicerka zeszła bez problemu. Sygnał dostaje (sprawdzone multimetrem). Odpinałem też kostkę (dawno temu pomogło).
Co to się podziało? Jak wyciągnąć zamek kiedy za h.j nie da się otworzyć drzwi? Może jest jakieś otwieranie awaryjne?
Na jednym z forów dostałem odpowiedz:
Cytuj:
to nie jest problem bezpieczników tylko zamka trzeba zdjąć boczek drzwi nawet jak są zatrzaśnięte boczek można ściągnąć odryglować ręcznie zamek wykręcić posprawdzać cięgna największy problem stanowi ten elektryczny rygiel, tam jest elektryczny silniczek i plastykowy ślimak który zamyka zamek i rygluje jeśli zamykamy drzwi przyciskiem ze środka przyciskiem (obok włącznika świateł awaryjnych) to silniczek przesuwa zapadkę zamka ale nie rygluje, jak zamykamy z pilota albo kluczykiem w drzwiach to dodatkowo zamek rygluje się. problem polega na prawidłowym ustawieniu tego ślimaka który porusza zapadkami w zamku ja spędziłem pół dnia i rozpracowałem działanie zamka jest to w sumie proste w działaniu każdy kto ma cierpliwość i żyłkę do majsterkowania poradzi sobie