BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 14:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Renault Kangoo, Dacia Dokker i...Mercedes Citan
PostNapisane: 21 maja 2012, 17:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: Ford Mondeo
Kod silnika: Freunde am Fahren
Dziękuję pacyk :) Tego mi brakowało, że to dwa światy różne, ja też wolę sport, agresję... No młody jestem no i co poradzę, jeszcze się nie zdążyłem wyszaleć w życiu :)

I Obrazek Poland Kurde!
Jeśli mogę Ci pomóc, służę pomocą!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 maja 2012, 17:40 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Pecunia non olet :)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 21 maja 2012, 18:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E32 E39
Kod silnika: M30B30 M52B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=100
Mercedes przez tego typu auta moze sobie pozwolic na stworzenie sls'a czy cos tam innego, a bmw? :cenzura:

5er Automatyczna Bieda

PostNapisane: 21 maja 2012, 18:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: Ford Mondeo
Kod silnika: Freunde am Fahren
To będzie odważne stwierdzenie, ale BMW nie posuwa się do tak desperackich inwestycji...

Tak mi się wydaje ;)

I Obrazek Poland Kurde!
Jeśli mogę Ci pomóc, służę pomocą!

PostNapisane: 22 maja 2012, 17:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
Glimcio napisał(a):
Patrzę na MB: widzę czterokołowe wozidełko,

:D :D

Moim zdaniem nowe MB prezentują się lepiej od nowych BMW-np. A klasa i seria 1.

Co z tego, że MB produkuje Sprintery, Vito, Actrossa jeżeli np. nowa C-klasa sprzedaje się lepiej od serii 3< koncernu który nie produkuje pojazdów użytkowych> i to w dodatku o 30% <2012rok> .

Kazdy ma swoje zdanie i ok, ja jestem fanem i miłośnikiem zarówno BMW jak i MB . To koncerny produkujące prestiżowe pojazdy, jednak mające inna koncepcję.

A co do Citana to raczej nie wróże mu specjalnego rynkowego sukcesu, jak o wiele taniej można mieć prawie ten sam samochód tylko, że ze znaczkiem Dacii.

PostNapisane: 22 maja 2012, 18:44 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
w s-klasie nie ma całkowitego odłączenia kontroli trakcji , kilka razy poszło jedno rondo bokiem i jakoś zawsze jakaś magiczna siła wyciągała. W ogóle mam takie pytanie w nowych bmw też tak jest że jak się wsadzi większe alusy niż jest w zaleceniu to traci się gwarancje na auto ??

PostNapisane: 22 maja 2012, 18:53 
mietki to tak jak bmw czy audi dobre i b.ładne auta.Miałem okazje jeżdżić S klasą auto mocne,szybkie,bardzo wygodne , bryła równie ciekawa i ładna jak w bmw np.
ale wole bmw-bo to moja marka) :)

PostNapisane: 23 maja 2012, 10:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Spamujcie, nie przeszkadzajcie sobie.. Temat o Citanie a Wy o S-klasie.

PostNapisane: 23 maja 2012, 14:36 
Rafał525 napisał(a):
Spamujcie, nie przeszkadzajcie sobie.. Temat o Citanie a Wy o S-klasie.

hehe..masz cierpliwość,nikogo narazie nie zbeształeś za to :ok:
co do do odejścia od tematu ,to fakt :D

niewiem jak mercedes ale na co dzień jeżdżę właśnie renault kangoo diesel-typowy furgon do pracy i tyle z niego.

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 20:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Glimcio napisał(a):
Mercedes już dawno się wypalił, nigdy nie uznawałem tej marki, jako wyjątkowej... utrzymują się jedynie z renomy, którą kiedyś tam wyrobili i marketingu... nic więcej

Nowe mercedesy wg mnie są piękne.

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 21:01 
Uzależniony od forum :)

Jako 19latek masz prawo mieć takie zdanie jakie masz, pewnie Ci sie kiedyś zmieni.

Mercedes to ogromny koncern produkuje od A klasy przez S, SLS, busy, autobusy, ciężarówki, tiry... Wszystko to są Mercedesy. W Afryce do dziś jeżdżą 60letnie ciężarówki i busy - to o czymś świadczy. Marka ma zdecydowanie większy prestiż niż BMW - ze względu na gamę aut i kawał historii. BMW zawsze miało strasznie bidną ofertę modelową, zawsze mnie to dziwiło....

A czy wolę MB czy BMW? Wszystko zależy od modelu :) Okular i CLK z pewnych roczników się nie nadają - rdza je żre masakrycznie - to była duża wpadka MB, mówiło się że VITO i Sprinter rdzewiały jeszcze u dealera...

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 21:40 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Skoro ma bidną ofertę modelową, to czemu słychać płacze i szlochy z powodu zapowiadanej serii 4? :>

KotSylwester napisał(a):
Jako 19latek masz prawo mieć takie zdanie jakie masz, pewnie Ci sie kiedyś zmieni.

Mówią, że do Mercedesa trzeba dojrzeć, co ja odczytuję jako "trzeba się zestarzeć". Modele sportowe firmy z gwiazdą oczywiście niszczą galaktyki, ale trudno żeby samochód za grube pliki tatusiów miał mizerne osiągi. A "cywilne" wersje nieodparcie kojarzą mi się z taryfiarzami albo facetami w wieku mojego ojca, którzy wreszcie uzbierali na wymarzoną gablotę.

Co do samego Citana - cóż, badge-engineering to nie jest wynalazek naszych czasów, jak widać jest nadal opłacalny. Cała VAGina przecież na tym bazuje, jeszcze trochę i będzie można wziąć "VAGa 1.4 TFSI z pakietem stylizacyjnym Golf/Octavia/Leon", bo niczym więcej nie będą się te auta różniły.

Jeśli miałbym kupić któreś z trzech wymienionych w pierwszym poście, to wziąłbym Dacię. To samo co reszta, a w roboczym wołku niepotrzebne mi lepsze materiały we wnętrzu. Do wożenia worków cementu, kilometrów kabli, farb, narzędzi budowlanych albo palety butelkowanej wody mineralnej alcantra, skóra i drewno wiśniowe nie są wymagane, ważniejsza jest dopuszczalna ładowność i niskie koszty eksploatacji.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 21:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
jonas napisał(a):
Skoro ma bidną ofertę modelową, to czemu słychać płacze i szlochy z powodu zapowiadanej serii 4? :>

Bo to nie powiększenie oferty a zmiana nazwy.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 10:53 
Zacna persona forum

jonas napisał(a):
Jeśli miałbym kupić któreś z trzech wymienionych w pierwszym poście, to wziąłbym Dacię. To samo co reszta, a w roboczym wołku niepotrzebne mi lepsze materiały we wnętrzu. Do wożenia worków cementu, kilometrów kabli, farb, narzędzi budowlanych albo palety butelkowanej wody mineralnej alcantra, skóra i drewno wiśniowe nie są wymagane, ważniejsza jest dopuszczalna ładowność i niskie koszty eksploatacji.

I to jest podsumowanie tej dyskusji.mam takie samo zdanie.

PostNapisane: 1 września 2012, 07:43 

A jednak z jakiegoś powodu sprzedaje się dostawczaki z lepszym nagłośnieniem, podgrzewaną przednią szybą, kierownicą w skórze, tempomatem, sterowanie radia i tempomatu z kierownicy, el.szybami, 6 biegowymi skrzyniami biegów, fotelem regulowanym w wielu położeniach... Jednak nie wszystkie firmy uważają że można wozić dacią czy tarpanem, bo nie raz auto świadczy o solidności firmy.

Mnie zadziwiło wczoraj że CNBOP - Centrum Naukowo Badawcze Ochrony Pożarowej - czyli Państwowy instytut badawczy ma na swoim kangoo rejestrację W0 CNBOP :) Niby to tylko 1000zł a jednak jakoś mnie to zdziwiło :)

Obrazek

PostNapisane: 1 września 2012, 10:14 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
KotSylwester napisał(a):
A jednak z jakiegoś powodu sprzedaje się dostawczaki z lepszym nagłośnieniem, podgrzewaną przednią szybą, kierownicą w skórze, tempomatem, sterowanie radia i tempomatu z kierownicy, el.szybami, 6 biegowymi skrzyniami biegów, fotelem regulowanym w wielu położeniach... Jednak nie wszystkie firmy uważają że można wozić dacią czy tarpanem, bo nie raz auto świadczy o solidności firmy.

Podgrzewana przednia szyba, klimatyzacja czy regulowany fotel ułatwiają pracę komuś, kto spędza za kierownicą 3/4 dnia roboczego, więc nie dziwota, że firmy szukają takich właśnie aut. Lepsze nagłośnienie to chyba czyjś kaprys, ale już możliwość sparowania radia z telefonem przez Bluetooth dla przedstawiciela handlowego to jak najbardziej użyteczna cecha.

KotSylwester napisał(a):
Mnie zadziwiło wczoraj że CNBOP - Centrum Naukowo Badawcze Ochrony Pożarowej - czyli Państwowy instytut badawczy ma na swoim kangoo rejestrację W0 CNBOP :) Niby to tylko 1000zł a jednak jakoś mnie to zdziwiło :)

Nie ma się co dziwić, korzystają z państwowych, czyli niczyich pieniędzy, to co sobie będą żałować.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 1 września 2012, 10:42 

Ale czy Dacia będzie to miała? Czy dajmy na to takiej prestiżowej firmie, sprzedającej bardzo drogie systemy, wypada jeździć Dacią? Dlaczego tak dużo jeździ dostawczych Mercedesów - jakiś powód musi być.

PostNapisane: 1 września 2012, 12:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
Komfort Mercedesa przy jeżdżeniu po polskich drogach, można powiedzieć jest do nie pogardzenia :)

PostNapisane: 1 września 2012, 13:55 
Zacna persona forum

damianRC napisał(a):
Komfort Mercedesa przy jeżdżeniu po polskich drogach, można powiedzieć jest do nie pogardzenia :)

Tak samo jak różnica w cenie Dacii i Mesia.Ja jeżdżę na codzien Dusterem i poza debilnym rozmieszczeniem przycisków el. szyb i hałasem po przekroczeniu 120km/h na piątce mogę powiedzieć,że auto jest super.Wiadomo,że ML-em albo Gelendą jeździło by się wygodniej ale za jakie pieniądze?A kwestia prestiżu jest dla mnie sprawą drugorzędną.Każdy orze jak może.Reasumując Dokker,Kangoo lub Citan mój wybór to 1.Dacia, 2.Renault, 3. Mercedes.

PostNapisane: 1 września 2012, 14:52 
Forumowicz

damianRC napisał(a):
Glimcio napisał(a):
Patrzę na MB: widzę czterokołowe wozidełko,

Co z tego, że MB produkuje Sprintery, Vito, Actrossa jeżeli np. nowa C-klasa sprzedaje się lepiej od serii 3< koncernu który nie produkuje pojazdów użytkowych> i to w dodatku o 30% <2012rok> ..

Obecna C-klasa debiutowała w 2007 roku, więc to raczej o BMW 3 można napisać jako nowa. Faktycznie masz rację, że w Polsce C-Klasa sprzedaje o około 30% lepiej niż BMW 3 (561 - 439 sztuk) tylko jakie znaczenie dla całego koncernu ma sprzedaż jednego modelu w jednym kraju, która wynosi zaledwie kilkaset przez wiele miesięcy, a w Niemczech wynosi wiele tysięcy miesięcznie. A nowa 3 zajęła 10 miejsce w statystykach sprzedaży w czerwcu przed C-klasą sprzedając się w liczbie ponad 20 tys. sztuk.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1