BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: lista.racjonalista.pl
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 07:55 
Forumowicz

http://lista.racjonalista.pl/

Nikogo nie namawiam. Jak ktoś chce poprzeć tą akcje, to można sie wpisać

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=155862#155862

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 09:13 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Shreku zajkij się czymś pożytecznym, a nie pokazywaniem takich bzdur :wstyd:

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 09:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
...czemu bzdur.....?

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 09:31 
Specjalista

e34 540i '94
Ilona, temu że obale dowodami każde z tych "twierdzeń" napisane na tej stronce.

Każdy kto próbuje systematyzować w ten sposób ludzi jest głupkiem, i można to porównać to dywagacji ile jest rudych wśród kłamców - no bo wiadomo, rude to poniemieckie :wstyd:
Ponawiam apel o nie marnowanie czasu na takie bzdury.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 09:45 
Przyjaciel forum

..ok, ale chyba mamy demos kratos.........wolność słowa i wypowiedzi. Nie kazdy musi się zgadzać z Twoimi poglądami. Czy wszystko co nie jest Twoim poglądem wkładasz do szufladki z napisem "strata czasu"?
Nie lubisz poznawać innych horyzontów, poglądów, kultury itp? Mam wrażenie że wszystko układasz pod swoją modłę. Nie masz szacunku dla innych poglądów. Marginalizuję tu wypwiedzi które podszyte są głupotą ale jeśli ktoś ma inne zdanie to czemu to od razu negować?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 09:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e53
Kod silnika: m57
Boogie ---------- NA PREZYDENTA !! :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 09:48 
Przyjaciel forum

kaamilalfa napisał(a):
Boogie ---------- NA PREZYDENTA !! :)

....eeeee tam:-) Zbyt racjonalny:-)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 10:33 
Forumowicz

Boogie w którym miejscu tam ktoś kogoś systematyzuje? Tam sa podane jakieś suche informacje, nikt tam nie mówi ze ktoś jest lepszy czy gorszy?

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=155862#155862

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 11:01 
Specjalista

e34 540i '94
Ilona, przez takie gadanie nadajesz tym głupotom rangi - kultura, horyzonty - to słowa które opisuują coś co ma wartość i wymagało budowania.
Napisałem, że obalę każde z tych zdań na tej stronie - " czy wiesz że"

Ale, wyjaśnię Ci Ilona - co ma na celu na strona ?!
Po co jest zrobiona ? Myślałaś o tym.
Wybacz, ale jesteś troche jak dziecko. W sumie to dobrze, bo dzieci są szczere i ufne, więc to raczej zaleta. Ale dajesz się manipulować bardzo łatwo - jak dziecko niestety.
Pozwolisz że będę chronił to że jesteś "dzieckiem" :)

Nie ma tak, że ktoś podaje jakąś informację by ją podać ot tak.
Przekaz jest nastawiony na wywołanie jakiegoś wrażenia, efektu.
Co mówi ta strona ? Wierzący ( a dokładniej chrześcijanie, bo w nich uderza ta strona ) to tłumoki, głupki i przestępcy.

I co Ilona, chcesz popierać takie "horyzonty" ???

Cytaty ze strony :
- Większość naukowców oraz ludzi dobrze wykształconych to ateiści i agnostycy.
- Lista 50 krajów o największym odsetku agnostyków i ateistów w dużej mierze pokrywa się z listą krajów o najwyższym poziomie rozwoju.
- Średni odsetek ateistów wśród więźniów w USA (0,2%) jest dużo mniejszy niż ich średni odsetek w całym społeczeństwie.
- Ateiści i agnostycy w USA rzadziej się rozwodzą niż chrześcijanie i ortodoksi.
- Ateiści i agnostycy tworzą lepsze społeczeństwa, gdyż jak wykazały badania socjologiczne prof. P. Zuckermana: „Wysoki poziom organicznego ateizmu (czyli ateizmu niebędącego skutkiem indoktrynacji państwowej - przyp.) jest silnie skorelowany z wysokim poziomem zdrowia społecznego, w szczególności z niskim poziomem zabójstw, niskim wskaźnikiem ubóstwa, niskim wskaźnikiem śmiertelności niemowląt oraz niskim wskaźnikiem analfabetyzmu; z drugiej strony jest skorelowany z osiągnięciem wysokiego poziomu edukacji, dochodów per capita, równości płci. Większość narodów charakteryzujących się wysokim stopniem indywidualnego i społecznego bezpieczeństwa ma najwyższe wskaźniki organicznego ateizmu; i z drugiej strony, narody z niskim stopniem bezpieczeństwa indywidualnego i społecznego mają najniższe wskaźniki organicznego ateizmu”

Suche bzdury, nie fakty Shreku.

Czytaliście Daenikena ? Wiecie czemu nie jest on uważany za naukowca ?
Z tego samego powodu o którym ja mówie o tym co powyżej - bzdury i głupoty.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 11:11 
Przyjaciel forum

Boogie.......ja nie nadaję nikomu praw i nie śmiałabym takich nikomu zabierać. A polemika jaką Ty uznajesz dowodzi tylko temu, że lekarze zarabiają krocie na Helicobacter pylori..................
Może jestem naiwna, ale pracuję nad tym, żeby wszystko co mi sie nie podoba na świecie nie powodowało u mnie wstępnej agresji....zupełnie niepotrzebnej.......

Zapoznaj się z moim podpisem.

Tytuł: Re: lista.racjonalista.pl
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 11:23 
Pierwsze kroki

Na mnie ogromne wrażenie wywarło poniższe twierdzenie:

racjonalista napisał(a):
Boga nie ma!

www.bmw02.pl

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 11:29 
Specjalista

e34 540i '94
Sorry Ilonko ale gadasz zupełnie obok tego co napisałem.
Chcesz polemizować na bazie tego co widziałaś na tej stronie, to zapraszam.
Z góry wiem jaki będzie wynik. Dlatego że zdaje sobie sprawę z "myślicielstwa" autorów tego tekstu, to uważam za stratę czasu dyskutowanie z poglądami z tej strony w myśl zasady :
"nie dyskutuj z głupkiem (chodzi o autorów strony), bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Za jakiś czas zaczniesz cenić swój czas bardziej i szare komórki, i będziesz na wstępie odsiewać bzdury, do śmieci, tam gdzie ich miejsce.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 11:49 
Przyjaciel forum

Boogie...bardzo dziekuję za "cenne" rady.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 12:15 
=|

nie darzę szacunkiem ateistów... jak zmarł JP II marudzili, że nawet w TVN turbo jest żałoba... to tak, jakby im zmarła bliska osoba, np. mama, tata... byli smutni, pogrążeni w żałobie... a ktoś by wszedł do ich domu, zaprosił na imprezę..... i powiedział: "Daj spokój, to było tydzień temu".
Stwierdzenie, że wśród umierających nie ma ateistów też ma coś w sobie.

Po co robić takie listy? Jak ktoś nie wierzy jego sprawa, po co się tym chwalić?
NO PO CO????????????????????

Jeśli jest racjonalistą, to chyba wie, że takie postępowanie jest irracjonalne.

Jestem wierzący, ale nie dewotą, ani zwolennikiem teorii prof. Giertycha i napewno nie mogę powiedzieć, że moje postępowanie nie jest racjonalne...

Krótko mówiąc- wg. mnie szkoda zapełniać serwery takimi nieracjonalnymi witrynami.
Choć wiele razy niezgadzałęm się z Boogie-m, w tym miejscu zdecydowanie TAK :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 12:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Zgadzam się z Boogiem, że sens tworzenia takiej strony jest co najmniej niedorzeczny - uważam eksponowanie swojej niereligijności za równie głupie i prymitywne jak i religijności - wynika z chęci skoncentrowania uwagi na sobie i chyba niczym innym (chyba, że chodzi o poprawę samopoczucia, że jest jeszcze ktoś, kto myśli podobnie).
Natomiast nie zgadzam się ze sposobem prowadzenia przez Boogiego dyskusji - chłopie, popracuj trochę and tą kwestia, bo nie da sie nie zauważyc tego, że uzurpujesz sobie prawo do wyłączności na prawdę i logikę, zarazem nie unikając manipulacji... Najpierw piszesz, że obalisz dowodami twierdzenia przedstawione na stronie, potem piszesz, że podejmowanie dyskusji w tym temacie jest bezzasadne, bezsensowne i ponizające, ale i tak znasz jej wynik, podkreślając jednocześnie swoją wyższośc nad osobami, które taka dyskusję podejmują. Podawaj zatem te argumenty, bo inaczej będziesz posądzony za gołosłownośc...

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 17:32 
Uzależniony od forum :)

Lista zupełnie bezsensowna...... i tutaj racje masz Boogie ale w tym temacie to tylko z tego co mówiłeś jest sensowne.
A przepraszam tu jeszcze mądrze gadasz
Boogie napisał(a):
Za jakiś czas zaczniesz cenić swój czas bardziej i szare komórki, i będziesz na wstępie odsiewać bzdury, do śmieci, tam gdzie ich miejsce.
dlatego takie sprawy jak wierzenia nie marnują mi czasu ;)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 20:47 
Specjalista

Wtrącę swoje trzy grosze.

Zaznaczam, że od małego byłem wychowywany w chrześcijańskiej rodzinie, wobec czego z nastawieniem na osobę wierzącą.

Pytani, czy w ogóle w coś wierzymy, odpowiadamy: Tak, wierzymy w człowieka i potęgę jego rozumu! Wierzymy, że prawdziwy humanizm jest wspólną ideą ludzkości, a nie kodem danym nam odgórnie. Jakiż to bowiem humanizm, który uznaje człowieka jedynie za nośnik boskich idei? Czy narzędzie może osiągnąć pełnię człowieczeństwa? Czy zatem religia nie degraduje naszego człowieczeństwa? Uważamy, że ateizm i agnostycyzm, postawy nieobciążone religijnością, będące owocami wolnomyślicielstwa, pozwalają na dostrzeżenie człowieka jako podmiotu, a nie jedynie jako kukiełkę w boskim teatrze.

"Narzucenie" mi od małego wiary chrześcijańskiej uniemożliwiło mi spostrzeganie życia z innym nastawieniem. Brak jakichkolwiek informacji o ateizmie i agnostycyźmie, które nie były do mnie dopuszczane, wywarło ogromny nacisk na moje poglądy o wierze w okresie późniejszym. Obecnie jestem człowiekiem otwartym dla Wszystkich ludzi o różnych poglądach i o różnej wierze.
Czy jestem wobec tego ateistą ? Można powiedzieć że tak, gdyż nie dopuszczam do siebie myśli, że tylko jedna wiara jest słuszna. W każdej religi jej wyznawcy, są swej wierze oddani i żaden z nich nie będzie dopuszczał myśli o innej wierze.
Podsumowywując wydarzenia wojen, które toczyły się od wielu wieków to właśnie wiara była głównym ich powodem i jest do dziś. Potrafi ona odbudować i zniszczyć, a najgorsze jest to, że ginie w niej wartość ludzka.
Czym zatem jest ta lista? Dla mnie uświadomieniem tego, że ateizmu i agnostycyzmu nie należy ukrywać w sobie, że poprzez dopuszczenie do siebie myśli o istnieniu różnych religii jesteśmy do nich bardziej tolerancyjnie nastawienii, że szanujemy drugiego człowieka niezależnie od tego w co wierzy, bo liczy się on jako człowiek, a nie jego wyznanie.
Tymczasem narzucenie wiary sprawia, że ateista i agnostyk jest ograniczony w korzystaniu z niektórych przywilejów prawnych w Naszym kraju, że jako taki sam człowiek jak osoba wierząca, nie może egzystować równie swobodnie, bo religia w prawie narzuca pewne ograniczenia. Czy to ma być wolność każdego człowieka?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 21:03 
Uzależniony od forum :)

robertbmw :padam: :padam:
robertbmw napisał(a):
Tymczasem narzucenie wiary sprawia, że ateista i agnostyk jest ograniczony w korzystaniu z niektórych przywilejów prawnych w Naszym kraju, że jako taki sam człowiek jak osoba wierząca, nie może egzystować równie swobodnie, bo religia w prawie narzuca pewne ograniczenia.
zawsze jak próbuje coś takiego powiedziec to zostaje obrzucony miesem i jakis głupimi oskarżeniami o ataki na czyjąs wiare itp :zdegustowany:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 21:10 
Zacna persona forum

ja jestem nie praktykujacym chrzescijaninem... cos pomiedzy ateista a wierzacym, po prostu nie wszystko mi sie podobo i nie we wszystko wierze.
Tematy religijne to bardzo indywidualna sprawa i moim zdaniem dyskusje na ten temat konca nigdy nie maja.

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2007, 21:27 
Specjalista

Cytuj:
Tematy religijne to bardzo indywidualna sprawa i moim zdaniem dyskusje na ten temat konca nigdy nie maja

Ponieważ każdy broni własnych przekonań.
Ja cenię sobie ludzi wierzących, gdyż sam do wiary byłem przygotowywany, ale wiara jest sprawą prywatną każdego człowieka i nie powinna ona być określana i ograniczająca "odgórnymi zasadami". Zazdroszczę ludziom, którzy potrafią w taki właśnie sposób wierzyć, a nie ustosukowywując się do ustalonych zasad. To te właśnie zasady są głównym aspektem w ograniczaniu |Nas i narzucaniu Nam tylko jednej wiary.
Kim dla mnie jest Karol Wojtyła ? Jako papież był jedynym człowiekiem który potrafił jednoczyć i przez cały swój pontyfikat dążył do uznania wartości człowieka niezależnie od wiary. Gdyby nie on, zakończenie ustroju komunistycznego w Polsce odbyłoby się poprzez rozlew krwi. Faktem jest że parę jej kropel uroniono, ale mogło być jeszcze gorzej.
Czy w tej sytuacji aby tego dokonać trzeba być papieżem i wierzyć w kościół ? Nie. Trzeba umieć docenić to, co jest najważniejsze dla człowieka i dla jego wolności.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1