mroova81 napisał(a):
Fiu, fiu... To Dopiero Idzie
Dopiero teraz skojarzyłem TDI
makasa15 napisał(a):
Wentyl napisał(a):
:szok:
switny jest ten silnik

JEST
Hipek napisał(a):
chips i pojdzie trista

HEHE
Jeśli się nie okaże że chipsa już ma
tomusxs napisał(a):
Mnie na serii 163KM przy idealnej pogodzie, z wiatrem i z delikatnej górki udało się jechać 255 km/h

Ale w tym przypadku nie chce mi się wierzyć, że nie było nic grzebane. Mam ten samem silnik w X6 35d i przy 250km.h licznikowych odcina paliwsko....
Mnie natomiast ostatnio, ale to już po zrobionym programie udało się wyjść po za licznik - w okolice na oko 270 i jakby autostrada ciągła się jeszcze akawałek dalej to możemy dałoby radę więcej. Niemniej jednak nie będę tego powtarzał, po wszystkim stwedziłem, że na pewno ktoś projektując E90 320d nie przemyślał, że ktoś będzie podróżował z prędkością 270...
Wszystko oczywiscie na niemiekciej autostradzie : )
Chciałbym zobaczyć to twoje przekroczone 270km/h w 320d
Powiem szczerze że nawet realne 255km/h (nie licznikowe) jest nie do osiągnięcia po samym programie w 320d e90 przed liftem
Co do X6 3.5d odcięcie masz fabryczne na 235km/h - więc sam widzisz jakie masz przekłamanie skoro mówisz że na 250 odcieła.
Mój ojciec ma X6 3.0d i odcinka jest przy 225km/h licznikowych a fabrycznie jest ustawione na 216km/h.
I nie ma tu różnicy czy na prostej czy z górki i czy z wiatrem
Tak czy inaczej nie neguje tylko jestem mocno zdziwony twoich osiągów

Powiem Ci tak - na GPSie na serii pkazywało wtedy 238km/h - ale przecież mówimy cały czas o tym, co pokazuje licznik, a nie urządzenie:)
Myślę, że licznik przy co raz większych prędkościach ma na pewno co raz większe przekłamanie.
Niemniej jednak samochodzik podziw - patrzyłęm na YT jak to się odpycha do 100km/h / 200km/h to daje rade - w X6 jest dużo gorzej, ale to chyba ze wzgledu na masę i wymiary...