Pytałem na Mforum ale usunęli mi temat

Co za ludzie... Mam nadzieję że tutaj będzie większa wyrozumiałość na inne marki.
Czy ktoś miał styczność z tym samochodem na dłużej? Chodzi o model W211 czyli silnik 5.5 z dmuchawką, nie okular. Bardzo powoli się przymierzam do zmiany E38 na coś mniejszego i szybszego, tak się składa że z BMW poza jednym konkretnym modelem nic mi specjalnie nie podchodzi - albo to cena za wysoka, albo ze stajni M czyli non stop coś będzie się psuło. No właśnie, i tu mnie interesuje jak wygląda awaryjność takiego AMG? Na necie łatwo znaleźć opinie tylko najczęściej dotyczą one aut o przebiegach dość niskich. Pomijając jakieś dwa wadliwe elementy raczej nikt się nie skarży, brak natomiast informacji o tym jak to się trzyma powyżej 200tys km bo z takim przebiegiem obecnie stoją te auta. No i jak ktoś tutaj był właścicielem takiego auta to jestem też ciekaw jak się z nim żyje na co dzień? Jak się nie mylę to walory użytkowe są niemal identyczne jak w zwykłej E klasie? Mówi się że Mercedesy z tych lat to tragedia, znam jednak parę osób które jeżdżą Mercedesami z początku dekady i przy przebiegach ponad 400tys nadal wszystko chodzi im jak w zegarku, czasem tylko coś padnie w pneumatycznym zawieszeniu. Jak to w końcu jest?