BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co po Euro 2012?
PostNapisane: 20 czerwca 2012, 14:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Jak myślicie co będzie z Polską po mistrzostwach? Czy będziemy w stanie utrzymać te stadiony? Czy będą jeszcze jakieś inwestycje w drogi, koleje, porty lotnicze?
Ja to wszystko czarno widzę, jeszcze euro się nie skończyło, a już zaczynają plajtować jedne z większych firm budowlanych. Wszyscy się cieszą że euro spoko, a nikt nie widzi tego co nadchodzi...
Słyszeliście pewnie o upadłości PBG oraz Hydrobudowy (firma z grupy PBG), co za tym idzie mnóstwo ludzi straci pracę, co gorsza PBG pociąga na dno resztę firm z grupy.
Jedyne duże inwestycje w Polsce jakie widzę to elektrownie. Rybnik i Opole się rozbudowują tam znajdzie pracę kilka osób.

Co wy myślicie o tej sytuacji, co będzie po Euro?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Co po Euro 2012?
PostNapisane: 20 czerwca 2012, 14:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Apokalipsa. Będzie to co zawsze jest po górce, czyli dołek. A im wyżej wleziesz, tym z większym hukiem zlecisz.
Ale nie ma co biadolić, branża budowlana i drogowa przez ostatnie 5 lat miała taką hossę że ludzie nie wiedzieli co z kasą robić, to teraz źle im nie zrobi trochę przestoju. Będzie nowy budżet UE to dalej się zacznie robienie z podatników idiotów i budowanie basenów w każdej gminie itp "innowacyjności" i "inwestycje". Mnie to bardziej martwi ile jeszcze, mogłoby to jednak w końcu upaść na pysk.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 14:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
GP-T1000 napisał(a):
Czy będziemy w stanie utrzymać te stadiony

Śląska i Lecha na razie się utrzyma, w Gdańsku nie ma drużyny więc będzie świecić pustkami natomiast Narodowy okaże się kompletną klapą wg mnie i pójdzie w zapomnienie a co za tym idzie miliardy złotych.
GP-T1000 napisał(a):
Czy będą jeszcze jakieś inwestycje w drogi, koleje, porty lotnicze?

Będzie jak do tej pory, wszystko się będzie budowało w żółwim tempie. Drogi, koleje i porty lotnicze to inwestycje nie związane z euro, je po prostu trzeba było zrobić.
GP-T1000 napisał(a):
Słyszeliście pewnie o upadłości PBG oraz Hydrobudowy (firma z grupy PBG), co za tym idzie mnóstwo ludzi straci pracę, co gorsza PBG pociąga na dno resztę firm z grupy.

Robota dla tych firm jest tylko rząd twierdzi, że nie ma pieniędzy na inwestycje. Nie zapominajmy, że przy inwestycjach jest jeszcze druga strona - premie dla urzędników, łapówki i inne przekręty.

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 14:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
To się zacznie politykowanie :D
Rafał525 napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):

Śląska i Lecha na razie się utrzyma, w Gdańsku nie ma drużyny więc będzie świecić pustkami natomiast Narodowy okaże się kompletną klapą wg mnie i pójdzie w zapomnienie a co za tym idzie miliardy złotych.

W Gdańsku o ile mnie pamięć nie myli jest Lechia, może tłumów na stadionie podczas meczów niema ale zawsze coś... Z Narodowym może być ciut gorzej, ale pamiętajmy, że stadion to nie tylko mecze piłkarskie. Jakiś koncert czy coś może od czasu do czasu tam zrobią...

EDIT.
A w zasadzie to tuż tuż koniec świata to co się przejmować bzdetami :hyhy:

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 15:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: 318 & 330
Kod silnika: m40 & m54
apropos utrzymania stadionów:

tak jak Rafał pisał da sie spokojnie utrzymac te dwa obiekty, a nawet wszytkie pod warunkiem że zajma się tym mądrzy ludzie, w Poznaniu np bardzo czesto odbywały sie różne imprezy i nie tylko mecze, był np Redbull X-Fighters, można łatwo policzyć ile pieniedzy przyniosły bilety więc za użytkowanie obiektu maisto też sowitą zapłate dostało ( np mecz Lech-Juventus bilety od 80 zł x 43000 kibiców = minimum 3,5 ml zł, redbull bilety po 200 zl ale lwą cześć kasował organizator )

na narodowym widze koncerty i inne imprezy, obiekty są, mamy więc możliwości wszystko zalezy od wladz do których nalezy inicjatywa, a my jako obywalete musimy patrzec im na rece aby uniknąć skandali korupcyjnych przy dzierżawie obiektów, najlepiej głosujmy na mądrych ludzi, olać partie :)

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 15:42 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
http://praca.wp.pl/title,Po-Euro-przybe ... omosc.html tak na dobry początek po tym śmiesznym Euro

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 16:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
GP-T1000 napisał(a):

Nie sądzę, powstanie pewno jakaś nowa spółka, gorzej może być z mniejszymi podwykonawcami ale też wydaje mi się że nie na taką skalę jak trąbią media.

Tomek napisał(a):
Będzie nowy budżet UE to dalej się zacznie robienie z podatników idiotów i budowanie basenów w każdej gminie itp "innowacyjności" i "inwestycje".

Pod moją mieściną budują lotnisko. Terminal stoi, pas ma być gotowy jakoś za miesiąc czy dwa, otwarcie jakoś w grudniu. Wczoraj podali jakie będą stąd loty. Dwa tygodniowo do Lądka Zdroju i raz w tygodniu do Oslo :zdziwko:
To dopiero inwestycja :rotfl:

Albo stadion, no co inni mają a my nie? Dawaj :rotfl: Budowa na jedynym w mieście fragmencie gdzie jest podmokło. No ale drugoligowcom (de facto trzecio) to stadion na 16k ludzi za 200mln jest niezbędny !

Rafał525 napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):

Czy Śląska się utrzyma to nie wiem, bo z tego co kojarzę to tam znaczącym punktem miała być galeria handlowa przylegająca do stadionu ale chyba coś nie wyszło.

Narodowy to jakby tam do zarządzania wstawić jakiegoś ogarniętego menagiera to myślę że też dałoby radę do tego już nie dopłacać. Oczywiście nawet się nie łudzę że taki ogarnięty ktoś tam będzie.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 17:04 

Panowie ja powiem wam krótko....gdy sędzia zakończy mecz finałowy w naszym kraju nic się nie będzie dalej działo.Asfalt drogowcy zwiną jak tą ładną trawkę,zabiorą ze sobą do Anglii na olimpiadę.Stadiony jak ktoś myślący fajnie nimi nie pokieruje to się zrobią jak stadion olimpijski BAZAR.Nic już nikogo nie będzie obchodziło dokończmy to co zaczeliśmy tylko teraz powoli dłubanina będzie....szkoda

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 17:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Tomek napisał(a):
Ale nie ma co biadolić, branża budowlana i drogowa przez ostatnie 5 lat miała taką hossę że ludzie nie wiedzieli co z kasą robić, to teraz źle im nie zrobi trochę przestoju.

Tak ty mówisz o ludziach bogatych, o tych to ja się ani trochę nie martwię, ale na te inwestycje było zatrudnionych dużo osób do łopat, do koparki itp itd i oni kokosów nie zrobili po prostu mieli co jeść przez ten czas, a co teraz? Co pójdą budować?

Rafał525 napisał(a):
Drogi, koleje i porty lotnicze to inwestycje nie związane z euro, je po prostu trzeba było zrobić.

Ale Euro było napędem do tych koniecznych inwestycji. Przecież do Euro było zaplanowane o wiele więcej niż zrobili i cały czas się mówiło żeby zdążyć przed euro a teraz nie będę mieli przed czym zdążyć.

Gumiś napisał(a):
Nie sądzę, powstanie pewno jakaś nowa spółka, gorzej może być z mniejszymi podwykonawcami ale też wydaje mi się że nie na taką skalę jak trąbią media.

Co z tego że powstanie, tak czy inaczej 3/4 ludzi zwolnią. Ja już odczuwam tego skutki jak i wielu innych.

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 18:20 

GP-T1000 napisał(a):
Tak ty mówisz o ludziach bogatych, o tych to ja się ani trochę nie martwię, ale na te inwestycje było zatrudnionych dużo osób do łopat, do koparki itp itd i oni kokosów nie zrobili po prostu mieli co jeść przez ten czas, a co teraz? Co pójdą budować?

A co powiedzą zbieracze truskawek jak się zaraz sezon skończy? Co bardziej wykwalifikowany pracownik budowlanki też miał dobrze, reszta to i tak pracownicy sezonowi. Jak dla mnie mogą też budować zamki z piasku. W ogóle nie widzę problemu. Skończy się po prostu popyt na pracę w kilku zawodach, naturalna kolej rzeczy, ludzie sobie poradzą.

GP-T1000 napisał(a):
Ale Euro było napędem do tych koniecznych inwestycji.

Poza stadionami nie było. To medialne brednie i trochę propagandy z jedną autostradą. Reszta nie ma związku.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 18:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
Wojt4S90 napisał(a):
http://praca.wp.pl/title,Po-Euro-przybedzie-tysiace-bezrobotnych-budowlancow,wid,14588175,wiadomosc.html tak na dobry początek po tym śmiesznym Euro

Z reguły budowlańcy w jakichś 80% są oficjalnie bezrobotni :rotfl:

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 18:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Adam_94 napisał(a):
Wojt4S90 napisał(a):
http://praca.wp.pl/title,Po-Euro-przybedzie-tysiace-bezrobotnych-budowlancow,wid,14588175,wiadomosc.html tak na dobry początek po tym śmiesznym Euro

Z reguły budowlańcy w jakichś 80% są oficjalnie bezrobotni :rotfl:

x2 :rotfl:
Dobry budowlaniec zawsze sobie poradzi i znajdzie pracę :)

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 19:29 
Forumowy terrorysta

Stadiony są ku.... najwazniejsze :rotfl: , nie wazne za ile. Efekty już są w Gdansku, nie obrazajac normalnych mieszkancow tego miasta, ale czy z Gdanska nie wywodzą sie rozni POpuliści obiecujacy cuda?

Cytuj:
Lechia będzie mogła zachować siedzibę na PGE Arenie i nadal rozgrywać tam mecze, ale klubową spółkę, która miała zarządzać stadionem przez dziesięć lat, wraz z zadłużeniem przekraczającym 5 mln zł przejął Gdańsk. Po zakończeniu Euro 2012 kontrolę nad obiektem w Letnicy sprawować będzie Gdańska Agencja Rozwoju Gospodarczego, która stała się właścicielem Lechii-Operator. Wkrótce zapewne zmieni się nazwa tej spółki, a już teraz doszło do zmiany jej prezesa. Obiekt wraca w ręce miasta po dziewięciu miesiącach zarządzania nim przez Lechię Operator. To spółka, która w stu procentach należała Lechii SA, czyli klubu piłkarskiego, który prowadzi m.in. drużynę w ekstraklasie. W lipcu 2010 roku Lechia-Operator stanęła na czele konsorcjum, w którym były również Sportfive i HSG Zander, jako jedyny oferent wygrała przetarg na 10-letnie zarządzanie PGE Areną. Operator co roku miał płacił miastu 2 miliony złotych oraz pięć procent od osiągniętych przychodów.
Operator przejął stadion 5 sierpnia 2011 roku

http://m.trojmiasto.pl/news/GARG-nowym- ... 58269.html

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 19:31 

renoraines napisał(a):
Stadiony są ku.... najwazniejsze , nie wazne za ile. Efekty już są w Gdansku, nie obrazajac normalnych mieszkancow tego miasta, ale czy z Gdanska nie wywodzą sie rozni POpuliści obiecujacy cuda?

Istotnie, Kurski jest z Gdańska :rotfl:

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 19:33 
Forumowy terrorysta

Tomek napisał(a):
renoraines napisał(a):
Stadiony są ku.... najwazniejsze , nie wazne za ile. Efekty już są w Gdansku, nie obrazajac normalnych mieszkancow tego miasta, ale czy z Gdanska nie wywodzą sie rozni POpuliści obiecujacy cuda?

Istotnie, Kurski jest z Gdańska :rotfl:

...oraz wszelkiego rodzaju rude bolki :rotfl:. Ale nie ma sie co smiac, 10 miesiecy i 5 mln zadluzenia. W normalnym kraju, gdy zarzad działa na szkode spolki jest pociagniety do odpowiedzialnosci.

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 19:47 

renoraines napisał(a):
W normalnym kraju, gdy zarzad działa na szkode spolki jest pociagniety do odpowiedzialnosci.

W nienormalnym chciałeś powiedzieć.

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 19:49 
Forumowy terrorysta

Tomek napisał(a):
renoraines napisał(a):
W normalnym kraju, gdy zarzad działa na szkode spolki jest pociagniety do odpowiedzialnosci.

W nienormalnym chciałeś powiedzieć.

W nienormalnym to ciemna masa wierzy w II Japonie czy II zieloną wyspe ;) .

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 19:53 

W tym samym też kraju państwo sowicie opłaca urzędnika, żeby ten sprawdzał czy producent mrożonek nie kupił od rolnika truskawek po zbyt wysokiej cenie i tym samym przyczynił się do działania na szkodę spółki.

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 20:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
PBG oraz Hydrobudowy ogłaszają zapewne upadłość, dlatego, że niewypłacali podwykonawcom pieniędzy... teraz oni zmienią nazwe i firma przepadnie, a podwykonawcy zostaną na lodzie...

Kto miał zarobić na Euro to zarobił.
Przykład: Mecz Otwarcia- Katering. Kiełbaska z grila kosztowała 25 zł :rotfl: 55 tys. osób. dajmy na to, że co piąty kupił jedną i wychodzi prosty rachunek 250 tys, na czysto ok. 200k. Tylko pytanie, ile i komu musiał dać w łape, żeby tam wejsc na stadion? Ale co by niebyło to za jeden wieczór chlop dorobił się mieszkania M3 w mniejszym mieście (do 100 tys. mieszkańców)

PostNapisane: 20 czerwca 2012, 20:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Adam_94 napisał(a):
W Gdańsku o ile mnie pamięć nie myli jest Lechia

Drużyna która ma stadion z prawdziwego zdarzenia a piłkarsko bliżej im do I ligi dlatego napisałem, że "nie ma drużyny"
GP-T1000 napisał(a):
Ale Euro było napędem do tych koniecznych inwestycji.

Tomek napisał(a):
Poza stadionami nie było. To medialne brednie i trochę propagandy z jedną autostradą. Reszta nie ma związku.

:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1