BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 08:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poszukiwania e46 Kaplica ...
PostNapisane: 19 czerwca 2012, 22:05 
Forumowicz

Hubson napisał(a):
Były grzane stołki tylko kierowcy? :chytry:

Na innym zdjęciu widać schowany guzik za gałką, czasem się trafiały auta z dziwnie poukładanymi przyciskami na panelu

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 czerwca 2012, 22:09 
Hubson napisał(a):
///david napisał(a):
a wracając do meritum to autko wygląda ciekawie:
http://allegro.pl/bmw-318i-xenon-klima- ... 28136.html
Wygląda :)

Obrazek
Były grzane stołki tylko kierowcy? :chytry:

Pewnie pasażera kopnął prąd w dupke i kierownik zadecydował zlikwidować ustrojstwo . :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 19 czerwca 2012, 23:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Bobby Vintage napisał(a):
Całkowicie się mogę zgodzić z Jigiem w kwestii spalania.

Dajmy już sobie z tym spokój, niektórzy i tak wiedzą lepiej... albo po prostu usilnie muszą tkwić w przekonaniu, że robią STRASZNE oszczędności i dom za to pobudują...

Ogólnie fakty są takie, że 318i będzie tańsze w zakupie i utrzymaniu. Także jak ktoś faktycznie ma niekorzystać z mocy to nie ma powodu by choć złotówkę dopłacał do R6.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 07:51 
Forumowicz

Moje BMW: e46T
Kod silnika: m57+
też miałem 328 i kurde jak słyszę spalanie 7-8L to kurde albo ktoś ma 316i ze znaczkiem 328 albo pierdzieli trzy po trzy...

jigsaw... Miałem 328 parę lat temu i w tamtych czasach inne osoby jeździły takimi autami... na pewno nie takie co myślą, że mają najlepszą maszynę na Świecie... szkoda, że te ceny tak spadły...

Pokaż swoją maszynę, nagraj filmik ze spalania, załóż galerię i może w końcu zacznij sam tankować ! Skoro samemu się nie płaci za paliwo to się nie wie dokładnie ile pali auto... tak już to jest, kiedyś też tak miałem :D

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 08:55 
Uzależniony od forum :)

godzio napisał(a):
nagraj filmik ze spalania

Ooooo.

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 10:46 
Przyjaciel forum

godzio napisał(a):
też miałem 328 i kurde jak słyszę spalanie 7-8L to kurde albo ktoś ma 316i ze znaczkiem 328 albo pierdzieli trzy po trzy...

jigsaw... Miałem 328 parę lat temu i w tamtych czasach inne osoby jeździły takimi autami... na pewno nie takie co myślą, że mają najlepszą maszynę na Świecie... szkoda, że te ceny tak spadły...

Pokaż swoją maszynę, nagraj filmik ze spalania, załóż galerię i może w końcu zacznij sam tankować ! Skoro samemu się nie płaci za paliwo to się nie wie dokładnie ile pali auto... tak już to jest, kiedyś też tak miałem :D

Jakie inne osoby? Jaką najlepszą maszynę na świecie? Mnie trochę osób z forum poznało osobiście, moje auto również widzieli. W Toruniu byłem, Ciebie natomiast to pies z kulawą nogą nie kojarzy, no ale blisko mnie mieszkasz z tego co widzę, mogę dać Ci szansę zaistnieć na forum w lepszym świetle, kiedy spocik? Od razu możemy pojechać na półtorej godzinki na trasę zmierzyć spalanie, ale na Twój koszt jak wyjdzie, że mam rację. Ty mi zatankujesz, choć raz nie będę musiał sam tankować. :)

Ps. Jak sprzedasz swoje stare E46 w dizlu to będziesz pisał, że za "Twoich" czasów inne osoby jeździły takimi autami? :rotfl: :spi:

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 11:11 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Roger-Nysa napisał(a):
jiGsaw, Ty wiesz że to nie przejdzie.... Ale jeśli zrobimy oficjalny zakład i zdecyduje się na sekundantów paru kolegów, to przyjadę do Ciebie i pojedziemy dynamicznie na Twoich warunkach , dynamicznie to średnia minimum 90km/h na odcinku 100km. Droga krajowa nie autostrada. Ty będziesz narzucał tempo a ja będę jechał za tobą . Połowę drogi prowadzisz Ty połowę ja. Moja spali 9 l, jeśli twoja spali 8 o które toczy się spór ....tankuję Ci po kur.
Jeśli moja spali mniej niż 9 l a twoja więcej niż 8l Ty tankujesz.

Ja moge iść na taki zakład jak to będzie u mnie i w weekend :P Ale przy dużym ruchu, jak trzeba non-stop wyprzedzać na III biegu i raczej trzymać między kolejnymi zatorami prędkość 140-180km/h to w 328i ciężko o mniej niż 10l. Inna sprawa że w trasie też niezmiernie ciężko o więcej niż 10-11l, wliczając nawet przeloty 200+ na niektórych odcinkach. Co do miasta to nie ma co nawet dyskutować, ja na przykład zimą miałem i 16l/100km w małym miasteczku. Ale raczej z reguły to bym się nastawiał na 11-13l w zależności od tego jak i gdzie jeździmy.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 12:02 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Tomek napisał(a):
Ale przy dużym ruchu, jak trzeba non-stop wyprzedzać na III biegu i raczej trzymać między kolejnymi zatorami prędkość 140-180km/h to...................

To można nazwać jazdą agresywną i o takich warunkach myślałem . ;)
Temat zszedł jak każdy w podobnym klimacie , na zużycie paliwa choć temat o czy innym.

Darujmy sobie zatem sprzeczki bo dla jednego jazda ,dynamiczna ,agresywna ,ekonomiczna ,szybka 'w trasie ,w mieście itd. To różne okoliczności różna technika jazdy i różne spalanie.
To akurat nie podlega dyskusji . Tak samo jak to że M52B28 nie zostało stworzone z myślą o oszczędnościach paliwa.

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 12:11 
Przyjaciel forum

No i mamy konsensus w końcu chyba, mam nadzieję. Owszem, w warunkach opisanych przez Tomka, czyli zapchana mocno trasa, do tego stopnia, że aby wyrobić średnią 90 km/h trzeba by grzać bliżej dwustu, czyli tak naprawdę co chwilę hamować i przyspieszać to w 8l bym się nie zamknął na pewno, 9l to minimum absolutne w takich warunkach podejrzewam. Natomiast luźna trasa gdzie wystarczy trzymać te 130 - 140 km/h by 90 km/h średnią wyrobić to 8l i więcej nie powinien wziąć.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 12:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Roger-Nysa napisał(a):
Tak samo jak to że M52B28 nie zostało stworzone z myślą o oszczędnościach paliwa.
Otóż to :)

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 13:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
jiGsaw napisał(a):
czyli zapchana mocno trasa, do tego stopnia, że aby wyrobić średnią 90 km/h trzeba by grzać bliżej dwustu, czyli tak naprawdę co chwilę hamować i przyspieszać to w 8l bym się nie zamknął na pewno, 9l to minimum absolutne w takich warunkach podejrzewam.

A ten nadal widzi tylko wyniki jednocyfrowe :rotfl: No tak, przecież jest eko driving czy coś tam :rotfl:

Roger-Nysa napisał(a):
Tak samo jak to że M52B28 nie zostało stworzone z myślą o oszczędnościach paliwa.

Dokładnie. Specjaliści z NASA od początku projektowali go pod kątem lotu na marsa, jednak przesadzili z mocą i rakieta nie była zdolna wytracić prędkości - od razu poleciała na plutona :rotfl: I tak oto powstało 328i !

Temat wg mnie do zamknięcia, z 5 stron spamu i tyle w sumie.

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 13:49 
Przyjaciel forum

Obrazek

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 21 czerwca 2012, 14:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Starczy.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1