Boogie napisał(a):
patrzyli sie na mnie jak na idiote

wystarczyło powiedzieć że masz BMW żeby tak patrzyli hehehe
Ja mam CB ale nie chciało mi się go używać jak skończyłem pracę jako kierowca i efektem była utrata prawka - 39pkt no i na egzamin. Dwa razy mnie załatwili, raz że nie trzymałem się na jezdniach dwu- trzypasmowych kurczliwie prawego pasa, drugi że przejechałem niby na późnym żółtym gdzie mogłem ( stając dęba) się jeszcze zatrzymać. Za trzecim razem nie dałem im najmniejszych szans!!! hahaha.
Moim problemem jest to, jak powiedział egzaminator przy pierwszym podejściu: "dynamika jazdy - aż za dobra" hehehe.
Nie znoszę jeździć wolno i nie umiem (pomimo że moje pierwsze BMW skasowałem totalnie, zajechano mi drogę na lewym pasie), więc jestem skazany na mandaty, puknty i koszty!
Teraz przeprowadziłem się do Niemiec i pkt mnie nie dotyczą
Ostatnio złapali mnie w październiku, toczyłem się z 75km/h bo jeszcze mi dobrze szyby nie odparowały, a tu 50km/h ograniczenie, więc wyskoczył szkopek zza krzaka i proszę- 71km/h jechał pan na 50tce! A ja w śmiech i mówię: ile ojro? 94, 4 to pewnie dorzucili za to że jestem Polakiem, zapaciłem i z głowy.
Ze 2 tygodnie temu stali w innych krzakach na 70tce i by mnie na pewno dziabnęli, gdybym jechał z drugiej strony. W niedziele wieczorem tak sobie stali!
A, w PL da się jeździć zgodnie z przepisami, tyle że obniżoną beemką - wiele dróg jest tak dziurawych że bałem się jechać nawet 50km/h. Służbowym padłem tymi samymi drogami jeździłem dużo szybciej. Jak to się mówi "najszybsze auto to auto służbowe"