BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyjazd nie swoim autem z granicę.
PostNapisane: 15 lipca 2012, 18:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 Cabrio x2 :)
Kod silnika: M52B20&M52TUB28
Witam, jak w temacie. Wybieram się za 2 tygodnie na wczasy beemką, ale nie mam jej zarejestrowanej na siebie (właścicielem jest mama, ten sam adres zamieszkania co ja). W sumie co rok tak jeżdżę po bałkanach i piszemy wspólnie odręcznie w domu upoważnienie do użytkowania auta i tłumaczę je na język angielski (sam, nie u tłumacza przysięgłego). W zasadzie nigdy mi się taki kwitek nie przydał, bo nawet w razie kontroli policji nikt nie pytał o właściciela, może przez to, że ten sam adres zamieszkania. W tym jednak roku wybieram się do Czarnogóry przez Serbię i z tego co straszą na forach to tam już jest konieczne upoważnienie przetłumaczone na serbski i potwierdzone u notariusza :zdegustowany:. W sumie od straszenia są duchy dlatego chętnie posłucham kogoś co tamtędy śmigał i miał jakieś problemy z tego powodu. Rozumiem upoważnienie notarialne jak właścicielem jest firma lub leasing, ale nie na auto "domowe". Wyczytałem też, że może być zaświadczenie z PZMot, ale tak sobie myślę czy ono nie jest o kant d*** rozbić, że mi ktoś tam to podpisze, bo sam sobie mogę w domu to podpisać i 40zł mi zostanie :hyhy:

Zobacz żółtka!!!

Zobacz czarną waryjatkę!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Wyjazd nie swoim autem z granicę.
PostNapisane: 15 lipca 2012, 18:55 
Częsty bywalec

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95071&start=0
Ja nie mam ani jednego auta na siebie i jeżdżę po całej unii, miałem kilka kontroli, tylko pytali czyje auto... Oczywiście w tych pokomunistycznych krajach jeszcze nie byłem :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Wyjazd nie swoim autem z granicę.
PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:28 
Kolega był w zeszłym roku w Czarnogórze samochodem ojca (mają inne adresy) i na pewno robił tłumaczenie upoważnienia u tłumacza przysięgłego, ale z tego co pamiętam to nie miał styczności z policją i tego nie wykorzystał.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1