BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomyłka parkingowa
PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Dziś z żona oraz synem, wybraliśmy się na chwile do marketu Eleclerc, wiadomo duży parking itp, wiec auto swobodnie zostało pozostawione na parkingu z luzem po lewej i prawej stronie i dodam ze auto pozostawione było całe...

Porobiliśmy zakupy, wiec trzeba się zbierać.
Jesteśmy na parkingu już z daleka widzę swoja e39, i obok ktoś zaparkował daewoo nexią dość blisko mojego lusterka od kierowcy...

Zbliżamy się już do auta, i nagle mnie zamurowało :przestraszony: Porysowane lusterko kierowcy :szok: :wsciekly: - pierwsze co robię to od razu patrze na stojącą obok daewoo Nexie i doszukuje się śladu uderzenia, lecz po minucie stwierdzam ze to raczej nie on mi zrobił tę szkodę, lecz za pewne jakieś inne auto które od razu spier/uciekło :zakrecony:
Co robię dalej??? Stoję i bluzgam -bo chamstwa nie zniosę :cenzura: Rozglądam się do okoła czy może nie ma jakiegoś monitoringu, lecz nie dostrzegłem nic :mur:

Stwierdzając ze nic nie wskóram poprzyglądałem się jeszcze kilka razy w to lusterko, poprzecierałem, i wkur :cenzura: udaje się do zamka drzwi, wkładam kluczyk a tu następny ZONK :zakrecony: Klucz nie pasuje-patrze czy oby na pewno go dobrze włożyłem... Próbuje jeszcze raz z tym ze dodałem kilka słów... :cenzura: i tu nagle ku moim oczom i zdziwieniu ukazały się jakieś inne felgi na tym oto modelu auta :szok: Pierwsze co robię patrze na żonę i mowie Kur. :cenzura: przecież to nie moje auto, ona się przygląda jak na idiotę i się śmieje :rotfl: Patrzymy alejkę dalej stoi moja e39 i tak oto po 3-5 minutach odchodzimy od kogoś auta/które wyglądało praktycznie tak samo jak moje :] Na sam koniec dodam ze przy odejściu już do mojego auta, zobaczyłem ze całe zajście widziała jakaś pacjentka w obok zaparkowanym aucie, i jak zobaczyła ze odeszliśmy do mojego już samochodu to się zaczęła śmiać :D Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, i powiem ze sam się z siebie śmiałem. :wstyd: Tyle dobrego ze w tym czasie nie nadszedł właściciel tamtego auta, ciekawe co by sobie pomyślał :rotfl:

A czy wy mieliście jakieś historie związane z pomyłkowym odnalezieniem swojego wozu? Do tej pory... :oczami: zdarzało mi się tylko ze czasami nie moglem odnaleźć swojego auta, ale żeby próbować włamywać się do kogoś to już hit :zawstydzony:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 15 lipca 2012, 22:55 przez COUPE, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Pomyłka parkingowa
PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
Szwagier z siostrą i z zakupami z reala zasuwa do auta, kadett 1.6, otwiera, pakują zakupy, chce odpalić a kluczyk w stacyjce tylko wchodzi ale nie może przekręcić, dopiero po chwili zorientował się że ma inne wnętrze :rotfl:
Ja swoje auto poznam, jak dochodzę do niego zawsze obcinka na ewentualne uszkodzenia, ubytki powietrza w oponach itp :rotfl:

PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
Niektórym to i zdarza się i żonę pomylić :rotfl: :rotfl: więc czemu by tak nie auto ;]
P.S.
To i tak że nie złapała cie schiza że ktoś podmienił felgi :D

PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:49 

o karwia ale numer :zdziwko: :rotfl: :D
edit

PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:51 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Nie nie właśnie nie mogłem drzwi otworzyć, wtedy dopiero się zorientowałem ze mam inne felgi :rotfl: Moja uwaga była skupiona tylko na porysowanym lusterku (a ja takiego nie miałem) :rotfl:

Może gdyby nie ta obok stojąca nexia to bym się z czaił od razu ze ma inne felgi ;)
Po za tym, BMW miało identyczny kolor, tez białe kierunki, i tablice zaczynające się tak samo jak moje LUB :P

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Ostatnio edytowano 15 lipca 2012, 22:54 przez COUPE, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 15 lipca 2012, 22:52 

przeczytałem jeszcze raz :P
mimo wszystko niezły numer, ale jakoś nie wyobrażam sobie pomylić swoje auto ;)

PostNapisane: 15 lipca 2012, 23:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: A8L W12/ E34 518i
Garaż: Bylo:
X5 E70 4.8i
E61 535d
E63 630i
E60 530D
E39 525i
E39 530D
X3 2.5i SE
MB CLS 5.5
Nieźle, nieźle :) Miałem podobnie jakiś miesiąc temu tylko, że ze swoim RX8... sobota, wielki parking pod Asdą, lecę z wózkiem zakupów do auta, próbuję otworzyc bagażnik pilotem - a tu nic... więc próbuję otworzyc drzwi i też nic.... chwila obczajki na tablicę i skumałem, że to nie moje auto, moje stało alejkę dalej dokładnie tak samo jak to, które pomyliłem :D Miało taki sam kolor i tablicę z tego samego roku co moja mazda... zdarza się, chociaż pierwszy raz miałem taką akcję.

PostNapisane: 15 lipca 2012, 23:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Niezła historia :D Nigdy mi się takie coś nie zdarzyło ale mojej siostrze często przytrafia się fakt, że szuka auta po parkingu bo nie wie gdzie zaparkowała :D

PostNapisane: 16 lipca 2012, 01:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
golfów jak psów a ja jakoś nigdy nie miałem takiego problemu :rotfl:

PostNapisane: 16 lipca 2012, 07:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Ojczulek tak wsiadł nie do swojego Volkswagena. Drzwi otworzył, ale nie dało się odpalić, p;o chwili zorientował się, że fotele maja inny kolor tapicerki :faint: ...o Panie :)

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 16 lipca 2012, 07:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Ja zawsze jak parkuje auto w pracy, to gdy wybija godz. 14 to nigdy niepamiętam, gdzie zaparkowałem :D raz poszedłem do ochrony, żeby odtwarzać nagrania z kamer, bo myślałem, że ukradli... a zaparkowałem wtedy na innym parkingu :D

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e87
Kod silnika: n45b16
to wszystko nic - moja Mama miała poloneza kiedyś, wtedy był roczny. Pracuje w szkole więc nie jedyna miała taki bolid, inny nauczyciel pomylił auta wszedł, odpalił i nim pojechał ... Potem zorientował się po radiu czy po czymś (już nie pamiętam) i wrócił nim pod szkołę. Poszedł do Mamy bo dziwna sytuacja, pojechali do dealera spytać jak to jest że dwa auta można odpalić jednym kluczykiem - stwierdził że na ileś tam egzemplarzy to się zdarza :/ Po tym fakcie pamiętam pojechaliśmy od razu założyć dobry alarm :)

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: Corvette Z06
Kod silnika: LSX
Ja miałem też niezłą akcję - stoję kiedyś 650i przy banku i akurat rozmawiałem przez telefon kiedy nagle otwierają sie drzwi i siada obok mnie niezła laska , zapina pas i ... dopiero wtedy się kapnęła że jest inna tapicerka i że to nie to auto - jak się okazało mąż czekał dwa samochody dalej w 645i ... ten sam kolor samochodu.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:21 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
tydzień temu taką akcję odwalił Tusk :D wsiadał do cudzego auta przez dłuższą chwilę :rotfl: ja kiedyś wróciłem z pracy, zmęczony koło 22, zapaliłem światło na klatce, idę jak śnięty po tych piętrach. Na moim piętrze nie ma światła... Myślę :cenzura: ... wkładam klucz do drzwi... wszedł do końca, przekręciło kawałek i blokada. No to wyciągam i jeszcze raz. Powtórka. Są dwie opcje... albo już tu nie mieszkam (dzień wcześniej zaliczyłem kłótnię z narzeczoną) :rotfl: albo wygiąłem klucz. Ciemno na klatce jak w dupie... No to pukam, bo nie mam dzwonka. Drzwi otwiera... sąsiadka w szlafroku. Obydwoje staliśmy i dziwiliśmy jak konie na światłach :rotfl: :rotfl: wszedłem na IV zamiast na III piętro :rotfl:
PS. Mój klucz pasował do moich drzwi :rotfl:

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:27 

Wojt4S90 napisał(a):
tydzień temu taką akcję odwalił Tusk wsiadał do cudzego auta przez dłuższą chwilę

możesz coś więcej? nie słyszałem o tym :D

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:36 

Byczus napisał(a):
Wojt4S90 napisał(a):
tydzień temu taką akcję odwalił Tusk wsiadał do cudzego auta przez dłuższą chwilę

możesz coś więcej? nie słyszałem o tym :D
hehe w gazecie były jeszcze zdjęcia :P tutaj tylko opis http://www.fakt.pl/Donald-Tusk-pomylil- ... 742,1.html

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:41 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kolega kiedyś poznosił bagaże, upakował wszystko w bagażniku korsy i dopiero jak przyszedł kierowca to się zorientował że jego stoi 3 miejsca obok :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 16 lipca 2012, 08:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
Historia bez samochodu ale też śmieszna.
Żona (wtedy jeszcze dziewczyna) mieszkała razem z siostrą u jednej z ciotek w bloku, na parterze. Kilka bloków obok siebie, ustawione równolegle do drogi, każdy taki sam.
Zadzwoniła domofonem:
- kto?
- ja!
Weszła do domu, do swojego pokoju, usiadła na łóżku i zaczęła się dziwić, dlaczego pod jej nieobecność ktoś zrobił przemeblowanie :D
Dopiero po chwili zrozumiała, że jest w innym mieszkaniu :rotfl:
Wyszła jakby nigdy nic, nikt nie pytał, nikt jej nawet nie widział :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 16 lipca 2012, 09:36 

Kod silnika: BCY+
Siedze kiedyś w dostawczaku, pije kawke, przeglądam internet, godzina może 7-8 rano... Nagle otwierają sie drzwi, wchodzi jakiś facet z tekstem "Widzisz jaki sku..wiel nie chce nam pie..lony otworzyć, musimy czekać na jego przełożonego". Odwracam sie ze zdziwieniem, a chłop siedzi zapatrzony w szybe pasażera... Mówie, "Kolego, znamy sie?" gosc sie odwraca "o ku..a samochody pomyliłem, sory wielkie' i poszedł. :szok:

Miałem tez dziwna sytuacje w CH. Robie z narzeczonąz zakupy, nagle telefon, odszedłem od niej, gadam, gadam, wszystki ustalone, czesc, czesc... Ide zamyslony spowrotem w to samo miejsce, postać stoi, więc podchodzę cos tam mowie 'kochanie etc etc' patrze, a tu nie ona. :znudzony:

PostNapisane: 16 lipca 2012, 09:49 

fixxxer1 napisał(a):
Historia bez samochodu ale też śmieszna.
Żona (wtedy jeszcze dziewczyna) mieszkała razem z siostrą u jednej z ciotek w bloku, na parterze. Kilka bloków obok siebie, ustawione równolegle do drogi, każdy taki sam.
Zadzwoniła domofonem:
- kto?
- ja!
Weszła do domu, do swojego pokoju, usiadła na łóżku i zaczęła się dziwić, dlaczego pod jej nieobecność ktoś zrobił przemeblowanie :D
Dopiero po chwili zrozumiała, że jest w innym mieszkaniu :rotfl:
Wyszła jakby nigdy nic, nikt nie pytał, nikt jej nawet nie widział :rotfl: :rotfl:

na mojej parapetówie, znajomi skoczyli na dół do sklepu, wrócili i z rozpędu wleźli do mieszkania dziadków mieszkających piętro niżej :D zdążyli wejść do przedpokoju i połapali się, że to nie to mieszkanie :rotfl: też ich nikt nie zauważył

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1