BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3706 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 186  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Santino-->>"Blue Blood"|Zdjecia Raceism event 127 128 129
PostNapisane: 22 lipca 2012, 14:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Nie ma też co przesadzać. Co innego jak sąsiadujące elementy się bardzo różnią i każdy w innym odcieniu, ale jeżeli do zobaczenia różnicy trzeba się mocno przyjrzeć, to malowanie z tego powodu całego auta jest bezsensowne.

A nasze plastikowe zderzaki zawsze się różnić będą i różniły się nawet wyjeżdżając z fabryki, więc co byśmy nie zrobili jednego koloru mieć nie będziemy :) Wystarczy wyluzować, ideału nie osiągniemy ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 lipca 2012, 14:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kostek w europejskich autach zderzaki się nie różnią jeżeli są w ori lakierze.
Różnią się w japończykach toyotach, mitsubushi i innych mazdach.
Podobno tam zderzaków nie maluje się w fabryce tylko potem są malowane u podwykonawców i stąd te różnice.

PostNapisane: 22 lipca 2012, 15:07 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
--==Mały==-- napisał(a):
Podobno tam zderzaków nie maluje się w fabryce tylko potem są malowane u podwykonawców i stąd te różnice.

Mały, w Europie tez.
Jeździłem kiedys do firmy do Gliwic, która robiła same zderzaki przód do X3 - z lakierowaniem, kratki do Mini, deski do Fiata 500, Zderzaki do Golfa i pare innych. Wszystko zlakierowaniem, a ja właśnmie jeździłem tam w związku z rozbudową lakierni i jej podłączeniem. Takęze to kwestia jakosci lakierunku itp.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 22 lipca 2012, 15:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Ale na europejskich autach nie ma takich różnic nie wiem czemu japońskie różnią się jak cholera zawsze.

PostNapisane: 22 lipca 2012, 18:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
--==Mały==--, moja eMka to wersja Niemiecka, zderzak tylny był w ori lakierze i jak sam widziałeś się odcinał, tak samo jak przedni malowany. Wejdź do salonu BMW i też się dopatrzysz różnicy.

PostNapisane: 22 lipca 2012, 19:26 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
mlmlody napisał(a):
Żaden z was mojego auta nie widział...

Może wypadałoby się pochwalić? Będzie uczta dla oczu... :)

PostNapisane: 22 lipca 2012, 22:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
mlmlody napisał(a):
Żaden z was mojego auta nie widział... więc takie teksty o tym jak wygląda możecie sobie wsadzić...

Najwidoczniej nie ma co oglądać.

mlmlody napisał(a):
Ja oceniam to co widzę... a na DUB IT tylko e90 "Maksa" zasługiwało na to by się tam znaleść...!

Jak dla mnie akurat E46 Adama robiło większą robotę, parę razy przechodziłem koło tej e90 i drażnił mnie brak dekielków w felgach. Taki mały szczegół, a tak się rzucał w oko!

PostNapisane: 22 lipca 2012, 22:59 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
mlmlody napisał(a):
Jeżeli wystawiasz auto na takich imprezach ( jak DUB IT) to uważam że powinno być "idealne" a takie nie jest...

Porównując moje Cabrio do niektórych aut na forum uważam że jest w bardzo dobrym stenie.

Zaś moje Coupe "mistic blue" już dawno sprzedałem, ale i tak wyglądało lepiej niż ta "alpina"

przestań, przestań gościu :rotfl: Twojego auta nikt tu nie widział, idź odrób szybko lekcje, bo niedługo wakacje się kończą :rotfl: auto Santino widziałem na żywo tylko raz na Renomie i auto robi WOW. Niestety nie poznałem właściciela i nie miałem okazji osobiście pogratulować. BMW vel Alpina zadbana i doinwestowana, ponad 130str galerii i multum zdjęć. Dla mnie mega projekt, szczególnie jak zajrzy się na 1str. Santi gratuluje auta

PostNapisane: 23 lipca 2012, 17:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Widze niezla polemika sie rozwinela :)
Otóż przy lakierze nie bylo robione nic od czasu kiedy ja kupilem (przypominam auto z wloch) oprocz polerki w SNB, nie trzeba byc specjalista zeby zauwazyc ze lakier jest bardzo kiepsko polozony, i mozna zauwazyc ze bylo lakierowane pojedynczymi elementami.

Planowalem wczesniej zmiane lakieru na zielen Alpiny, ale na szczescie odwidzial mi sie pomysl, jak ktos sobie cofnie galerie do pierwszej strony to zobaczy date 2007, kazdy mod jest planowany dlugi czas i stopniowo wprowadzny w zycie, to nie jest moje jedyne auto ani skonczony projekt. Biorac pod uwage to ze bedzie modyfikowane mechanicznie to musial bym byc idiota zeby oddawac swiezo polakierowane auto po mechanikach i obserwowac pojawiajace sie nowe wgniotki czy ryski.
Dlatego tez lakier bedzie ale jako wisienka na torcie :)
Nie naleze do osob ktore beda chodzic w jednej parze butów przez 2 lata zeby tylko odlozyc na czesci do auta, nie samym autem czlowiek zyje, a i też od zycia sie cos wiecej nalezy :) dlatego nowego lakieru szybko nie bedzie, a i konca projektu tez jeszcze nie widac :)

Z usmiechem na ustach wysłuchuje teori "znafców" na temat mojego auta, a na Dub it bylo ich tylu ze szok, slyszalem ze moje auto ma silnik 3.3L bi turbo, od innego ze mialem wstawiane cwiartki i spawane kielichy, teraz czytam ze nie powinienem na zloty jezdzic z takim pazdzierzem :rotfl:
Panowie jeden z drugim niech zrobi auto, dostanie zaproszenie na zlot jeden czy drugi, wtedy mozemy porozmawiać nt. jakie auto powinno a jakie nie powinno wjechac na taka impreze.

PostNapisane: 23 lipca 2012, 17:41 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Malkontent zawsze potrafi się do czegoś przyj***ć. Następnym razem odgrodź auto taśmą i niech oglądają z 2 metrów, jak się nie podoba 8-) Auto bardzo fajne i trzeba być niezłym onanistą, żeby się dopieprzać.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 23 lipca 2012, 17:45 
Specjalista

Moje BMW: e46 330Ci turbo
Kod silnika: m54b30t
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112765&start=80
Nie wiem co wy chcecie od tego samochodu. Macałem je i oglądałem ostatnio nawet jeździłem i zdania nie zmienei że to na prawdę gruby projekt.... A jak ktoś twierdzi że auto jest do bani bo brakute tego czy tamtego to powinien się na poczatek udać do lekarza żeby się od podstaw zbadać. Przecież to projekt który rośnie z dnia na dzień, im później się skończy tym lepiej bo więcej rzeczy dokładniej można zrobić.

Mlmlody czy jak Ty się tam chłopie wabisz... Masz dupę wyżej nosa i dlatego guzik widzisz ;) Proponuję pokazać twojego wyśmienitka jako przykład tego najdostojniejszego i idealnego w kazdym calu auta... Jestem bardzo ciekawe ale coś czuję że skończy się tak: :rotfl: :rotfl: :rotfl: przed kompem.

Polub nas na FB BMWexpert Motorsport

Odbudowa silników KLIK

PostNapisane: 23 lipca 2012, 18:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116330
Santino napisał(a):
konca projektu tez jeszcze nie widac :)

i dobrze :ok: Dzięki temu zapewniłeś nas, że ten projekt jeszcze przez długi czas będzie się rozwijać, cieszyć nasze oczy i robić mega robote :cool:

Wojt4S90 napisał(a):
BMW vel Alpina zadbana i doinwestowana, ponad 130str galerii i multum zdjęć. Dla mnie mega projekt, szczególnie jak zajrzy się na 1str. Santi gratuluje auta
x2 (dobrze napisane)
Twoje E46 przeszło niesamowitą metamorfozę :padam:
:serce:

PostNapisane: 24 lipca 2012, 08:52 
mlmlody napisał(a):
Jeżeli wystawiasz auto na takich imprezach ( jak DUB IT) to uważam że powinno być "idealne" a takie nie jest...

Porównując moje Cabrio do niektórych aut na forum uważam że jest w bardzo dobrym stenie.

Zaś moje Coupe "mistic blue" już dawno sprzedałem, ale i tak wyglądało lepiej niż ta "alpina"

Facet weź się zastanów.

Sam kasujesz fotki w galerii, a wytykasz komuś, że na bardzo fajnie przygotowanym samochodzie pigment szerokości 0,25nm się rozwarstwia, czy co?

Ja nie mam nic przeciwko dieslom, diesle są fajne, ale niektórzy ich zakompleksieni userzy na widok mechanicznie doładowanego petrol potwora dostają wysypki i nie są zbyt przyjemni do współpostowania na jakimkolwiek forum :/

Co do różnic w lakierze...

taka jest technologia, a nie inna. Idealnie nie da się zrobić wszystkiego na 100% z 100% powtarzalnością, to samo dotyczy lakierów. Nie ważne, czy maluje podwykonawca, czy nie. To jest chemia. Inna temperatura, wilgotność, etc. wady dostawcy lakieru, - no ludzie.

Wczuwanie się w coś takiego pasuje do serialu z Hiacyntą Żakiet.

Przepraszam, Bukiet!

PostNapisane: 24 lipca 2012, 09:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=115032
Santino napisał(a):
Widze niezla polemika sie rozwinela :)
Otóż przy lakierze nie bylo robione nic od czasu kiedy ja kupilem (przypominam auto z wloch) oprocz polerki w SNB, nie trzeba byc specjalista zeby zauwazyc ze lakier jest bardzo kiepsko polozony, i mozna zauwazyc ze bylo lakierowane pojedynczymi elementami.

Planowalem wczesniej zmiane lakieru na zielen Alpiny, ale na szczescie odwidzial mi sie pomysl, jak ktos sobie cofnie galerie do pierwszej strony to zobaczy date 2007, kazdy mod jest planowany dlugi czas i stopniowo wprowadzny w zycie, to nie jest moje jedyne auto ani skonczony projekt. Biorac pod uwage to ze bedzie modyfikowane mechanicznie to musial bym byc idiota zeby oddawac swiezo polakierowane auto po mechanikach i obserwowac pojawiajace sie nowe wgniotki czy ryski.
Dlatego tez lakier bedzie ale jako wisienka na torcie :)
Nie naleze do osob ktore beda chodzic w jednej parze butów przez 2 lata zeby tylko odlozyc na czesci do auta, nie samym autem czlowiek zyje, a i też od zycia sie cos wiecej nalezy :) dlatego nowego lakieru szybko nie bedzie, a i konca projektu tez jeszcze nie widac :)

Z usmiechem na ustach wysłuchuje teori "znafców" na temat mojego auta, a na Dub it bylo ich tylu ze szok, slyszalem ze moje auto ma silnik 3.3L bi turbo, od innego ze mialem wstawiane cwiartki i spawane kielichy, teraz czytam ze nie powinienem na zloty jezdzic z takim pazdzierzem :rotfl:
Panowie jeden z drugim niech zrobi auto, dostanie zaproszenie na zlot jeden czy drugi, wtedy mozemy porozmawiać nt. jakie auto powinno a jakie nie powinno wjechac na taka impreze.

Choćby miało ćwiary i spawane kielichy (jak kto lubi oczywiscie :zabawa: ) to i tak wygląda i jeździ bardzo fajnie, no i j est dośc mocno dopracowane z tego co widać po forum.

Obrazek

PostNapisane: 24 lipca 2012, 14:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e28 520i| e38 740i
Kod silnika: m20b20 |m60b40
Santino po przeczytaniu nasuwa mi się na myśl kawałek ELDO :

pozdro

:ok:

PostNapisane: 24 lipca 2012, 14:40 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Kiedy xenon na duzej soczewie? :dontgetit:

PostNapisane: 24 lipca 2012, 16:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Fryderyk napisał(a):
Ja nie mam nic przeciwko dieslom, diesle są fajne, ale niektórzy ich zakompleksieni userzy na widok mechanicznie doładowanego petrol potwora dostają wysypki i nie są zbyt przyjemni do współpostowania na jakimkolwiek forum

Hola, Hola. Nie wkładaj wszystkich do jednego worka, równie dobrze mógłbyś napisać

Cytuj:
Ja nie mam nic przeciwko chłopakom Z BMW, BMW są fajne, ale niektórzy ich zakompleksieni userzy

W tym miejscu przytoczył bym po raz kolejny pierwsze zdjęcie z jego galerii 330cd , więcej mówić nie potrzeba :rotfl:

PostNapisane: 24 lipca 2012, 18:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=115032
deejeys napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
Ja nie mam nic przeciwko dieslom, diesle są fajne, ale niektórzy ich zakompleksieni userzy na widok mechanicznie doładowanego petrol potwora dostają wysypki i nie są zbyt przyjemni do współpostowania na jakimkolwiek forum

Hola, Hola. Nie wkładaj wszystkich do jednego worka, równie dobrze mógłbyś napisać

Cytuj:
Ja nie mam nic przeciwko chłopakom Z BMW, BMW są fajne, ale niektórzy ich zakompleksieni userzy

W tym miejscu przytoczył bym po raz kolejny pierwsze zdjęcie z jego galerii 330cd , więcej mówić nie potrzeba :rotfl:

Obrazek
Na przykład?
Czy chodzi o inną galerię? :wstyd:

Obrazek

PostNapisane: 24 lipca 2012, 21:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: nie lubi znaków :(
Kod silnika: mityczny
Garaż: in progress
Marcc napisał(a):
deejeys napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

Cytuj:

Obrazek
Na przykład?
Czy chodzi o inną galerię? :wstyd:

o inną :rotfl:
już jej nie ma...
kolega miał trochę inny gust w modowaniu auta i po kilki negatywnych komentarzach na temat tychże modów usunął galerię :]

PostNapisane: 24 lipca 2012, 21:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E91
Autko jest w naszym kalendarzu (lub było jeżeli ktoś wyrwał kwiecień). Oczywiście zgłaszał je poprzedni właściciel.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3706 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 186  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1