BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: oszustwa i smród w knajpach na maxa - o co chodzi ?
PostNapisane: 24 lipca 2012, 17:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
qqiz napisał(a):
Ja codziennie muszę wymyślić jaki zdobyć obiad, żeby mimo głodu mieć ochotę go zjeść. A nie szukam w trasie, tylko tu u siebie w mieście. Niemal wszystkie miejscówki, to po prostu żałość. Nawet, jeśli udaje im się robić coś
dobrego, to warunki do jedzenia są żadne, bo np. śmierdzi.

Polecam Ci knajpę u Ciebie w mieście- KAKTUSIK.
Jadłem tam wczoraj golonkę w sosie śliwkowym i była niesamowita. :ok:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 lipca 2012, 01:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
ostatnio "zajrzalem" z ciekawosci moze, a moze bardziej dlatego, ze mialem ochote cos przekasic, a na gowna z mc czy kfc nie moge patrzec, a wybor tylko taki (galeria handlowa) do BURGER KING
fotografow maja swietnych, ich burgery na fotach powoduja mega slinotok, te zapewnienia o grillu itd- no nic, kupilem...

dostalem taki szjas, ze trudno to opisac- plaskie, mieso koloru siwo- brazowego- moglem zrobic fote, ale pewnie niektorzy wiedza o czym mowie
"burger" po 1 kesie trafil do kosza, chcialem zrobic afere, ale nie wiedzialem jak to wyglada ze strony prawnej (nie chcialem zrobic z siebie glupka)
wiec jak- jesli zamawiam rzecz ktora widze na zdjeciu i dostaje cos co nijak ma sie do fotki jak i opisu to jakie mam prawa?
wydaje mi sie, ze moge to zwrocic i poprosic o kanapke za zdjecia, lub poprosic o zwrot pieniedzy
patrzac na programy Gordona Ramsay'a to w wielu krajach norma jest zwracanie posilkow, jesli nie spelniaja oczekiwan, w pl jakos tego nie zawuwazylem, widzialem wyrzucanie jedzenia do kosza, ale nigdy zadania zwrotu pieniedzy

jak ma sie do tego polskie prawo?
raz- jesli chodzi o wyglad
dwa- o zadowolenie z zamowienia

orientuje sie ktos?

PostNapisane: 25 lipca 2012, 06:35 
Uzależniony od forum :)

Szczerze mówiąc jeszcze się nie zawiodłem jedzeniem w Burger Kingu. Sporadycznie tam jadam, może raz na 2 miesiące ale zawsze jestem zadowolony.

Nie wiem jak w BK ale w KFC czy McD ZAWSZE załatwią wszystko od ręki i z uśmiechem. Zawsze jak dostaniesz, zimne czy cokolwiek innego od razu wymienią nawet jak zjesz do połowy.

PostNapisane: 25 lipca 2012, 07:25 
Przyjaciel forum

no ale nigdy nie wymienia na danie ktore wygladalo by tak jak na zdjeciu

PostNapisane: 25 lipca 2012, 08:09 

AD/HD, to jest reklama. Niewiele osób się uchowało na tym świecie co w nie wierzą.... :zdziwko:

PostNapisane: 25 lipca 2012, 08:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
W burger kingu dostałem splesniala bułkę (Warszawa) MaTiMa świadkiem...

PostNapisane: 25 lipca 2012, 08:24 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
http://www.ufunk.net/en/food/comparaiso ... a-realite/ :hyhy:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 25 lipca 2012, 08:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
Tomek napisał(a):
http://www.ufunk.net/en/food/comparaisons-des-publicites-de-fast-food-avec-les-hamburgers-de-la-realite/ :hyhy:

:rotfl:

PS a kto jada w FF :zdziwko:

Obrazek

PostNapisane: 25 lipca 2012, 08:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 323Ti
Kod silnika: M52B25
Widziałem kiedyś program w TV jak robią takie zdjęcia posiłków. Wszystko zrobione jest ze sztucznych rzeczy, frytki gumowe, sałata też z czegoś syntetycznego, potem malują to aerografami i pędzlami jak aktora w hollywoodzie. To co oglądamy w MC czy innym sieciowym shitfoodzie to bułki zrobione ze śmieci, pomidory z kawałka pomalowanej gumy, potem wszystko spryskują bezbarwnym żeby się świeciło i na sesję. Życzę smacznego w cywilizowanym świecie :hyhy:

PostNapisane: 25 lipca 2012, 09:35 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
AD/HD, to jest reklama. Niewiele osób się uchowało na tym świecie co w nie wierzą.... :zdziwko:

Nie rozumiem tego zdania
Jak jedziesz po mercedesa a na miejscu zamiast niego stoi maluch- bierzesz to co jest bez gadania?

PostNapisane: 25 lipca 2012, 10:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
deejeys napisał(a):
W burger kingu dostałem splesniala bułkę (Warszawa) MaTiMa świadkiem...

Za taki numer to bym im jaja pourywał i zrobił mega aferę.
Ogólnie w Polsce jest przyzwolenie na sprzedawanie gówna ludzie nie mają odwagi upomnieć się o swoje, zwrócić uwagi,że coś jest nie tak.
Dla mnie najgorsze jest,że często jedyna osoba na której możemy się skupić to kelnerka a widać,że dziewczyna sama już nie wyrabia,że powinno być ich przynajmniej dwa razy tyle i,że się stara się jak może ale ona tego jedzenia w końcu nie robi.
Często widać nastawienie typowo na zysk zarobki marne itd wtedy szkoda wyżywać się na personelu oni pracują bo nie maja wyjścia.
Taka polska rzeczywistość.

PostNapisane: 25 lipca 2012, 10:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Dlatego nie ma co robic z siebie buraka i robic poruty, tylko zglosic kulturalnie zastrzeżenia co do posilku i zarzadać wymiany, lub zwrotu pieniedzy.

PostNapisane: 25 lipca 2012, 11:46 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Kiedyś na trasie zboczyłem na zestaw w Mcdonaldzie, wszystko ładnie pięknie, ale po skonsumowaniu kilku sztuk frytków stwierdziłem ze nie da się tego zjeść poniewarz są gruuuubo przesolone i to też mało powiedziane...

Co by nie było, były to tylko frytki ale chcąc czy nie chcąc zapłaciłem za usługę z której powinienem być zadowolony :zdegustowany: więc zrobiłem małe kółeczko i z reklamacja udałem się z powrotem pod okienko MCdrive, pani przy kasie bezproblemowo kazała się udać do drugiego okienka po odbiór i z góry przepraszając mnie problem został bezkonfliktowo rozwiązany. (Jedynie czekałem na wyznaczonej kopercie bodajże rzucili nową serie frytek) (reasumując dostałem 2 porcje frytek z czego jedną i tak nie dało się zjeść :] )

Niby to wszystko jest śmieszne, no ale w końcu jak płace to wymagam... ;)

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 25 lipca 2012, 11:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
--==Mały==--, gdyby nie to, ze przypadkiem spojrzałem... to bym to zjadł, młoda ładna dziewczyna przy kasie zrobiła sie blada... Zawolala kierowniczke, ta podeszła przeprosila i zapytała grzecznie czy chce gotówkę czy kanapkę druga. Byłem tak głodny, ze wyboru w sumie nie miałem. Dostałem w ramach przeprosin jeszcze kupon 25zl do wydania. Ogólnie smakują mi ich kanapki, ale ja to żyje fastfoodami...

Kasjerke szkoda gnebic, tak jak zreszta piszecie...

Ja to często mam dzikie akcje z zarciem...

PostNapisane: 25 lipca 2012, 12:52 
Przyjaciel forum

Olo napisał(a):
Widziałem kiedyś program w TV jak robią takie zdjęcia posiłków. Wszystko zrobione jest ze sztucznych rzeczy, frytki gumowe, sałata też z czegoś syntetycznego, potem malują to aerografami i pędzlami jak aktora w hollywoodzie. To co oglądamy w MC czy innym sieciowym shitfoodzie to bułki zrobione ze śmieci, pomidory z kawałka pomalowanej gumy, potem wszystko spryskują bezbarwnym żeby się świeciło i na sesję. Życzę smacznego w cywilizowanym świecie :hyhy:

Nie wiem co to byl za program, ale z jakis dziwnych metod korzystali, tu masz pokazana sesje McDonald's

Moj znajomy robil kiedys podobna sesje dla jednej knajpy i tez uzywano do niej normalnego jedzenia, korzysta sie tylko z paru trikow, ktore poprawia troche "apetycznosc" dania (wbrew temu co piszesz, sa normalne sposoby aby sprawic, zeby cos sie swiecilo i nadal bylo jadalne), ale tez nie jest to zadna chemia, ani substytuty z gumy.

Staram sie unikac fastfoodow, ale to co jest w Burgerkingu jest sensowniejsze niz produkty z McD, wpadki zdarzaja sie wszedzie, nie widzialem jednak nigdy, zeby w sieciowce nie rozpatrzyli reklamacji pozytywnie dla klienta.

PostNapisane: 25 lipca 2012, 13:16 
Forumowicz

AD/HD napisał(a):
KotSylwester napisał(a):

Nie rozumiem tego zdania
Jak jedziesz po mercedesa a na miejscu zamiast niego stoi maluch- bierzesz to co jest bez gadania?

Myślę, że porównywanie kupna samochodu i hamburgera jest bez sensu. Zresztą Mercedes i maluch to dwa zupełnie różne samochody, a hamburger ze zdjęcia i ten, którego dostałeś miały te same składniki, a że trochę różniły się wyglądem to normalne. Przesadzasz.
Takie zdjęcia produktów to przede wszystkim zdjęcia poglądowe i reklamowe, które mają zachęcić do kupna oraz pokazać co jest w konkretnej kanapce. Przypuszczam, że mają gdzieś napisane, że rzeczywisty wygląd kanapki może się różnić od kanapki ze zdjęcia. Nawet w gazetkach reklamowych supermarketów na końcu jest napisane, że wygląd produktów może się różnić od wyglądu ze zdjęcia, a przecież sprzedają głównie paczkowane produkty i nie mają wpływu na ich wygląd. Jak np. kupujesz pizzę, mięso albo bułki i ich wygląd nie byłby dokładnie taki sam jak na zdjęciu to też robiłbyś aferę?

PostNapisane: 25 lipca 2012, 16:02 
Przyjaciel forum

PiotrekW napisał(a):
a że trochę różniły się wyglądem to normalne

tak, jesli to by bylo troche, to ok, to przeciez normalne

ja tam nie wiem, wkurza mnie to robienie w konia ludzi, pokazaywanie cudownego jedzenia, a podawanie wymeczonych smieci w opakowaniu.
na tym mnie zawsze brali, to mnie najbardziej wkurza, nawet jak nie jestem glodny, a napatrze sie na te zdjecia to nachodza mnie mysli, zeby cos przekasic.
nie zjem juz nigdy nic w mc, kfc a burger king bede omijal szerokim lukiem.
nawiasem mowiac to widocznie z ta jedna sidziba jest cos nie tak (galeria baltycka) w mc obok nie mozna bylo szpilki wcisnac, a w burger king obsluga stala i czekala zeby ktos podszedl.
aha- zapomnialem o nuggetsach :rotfl:
czy maja byc nuggetsy za 3zl zapytal, odpowiedzialm ok- dostalem 3 kawaleczki miesa, wielkosci i grubosci 5zl, ktore rowniez smakowalo nie wiele lepiej od papieru.

zreszta temat mial byc o jedzeniu, ten szajs trudno jedzeniem nazwac

PostNapisane: 25 lipca 2012, 20:12 
Przyjaciel forum

AD/HD napisał(a):
czy maja byc nuggetsy za 3zl zapytal, odpowiedzialm ok- dostalem 3 kawaleczki miesa, wielkosci i grubosci 5zl, ktore rowniez smakowalo nie wiele lepiej od papieru.

Wiesz jak sie robi nuggetsy? :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1