BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zientarski powraca
PostNapisane: 26 lipca 2012, 21:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Kamil_ napisał(a):
kostek_ja, jaka mentalność....? Przecież on był sprawcą śmierci Swojego kolegi. Jego moralność i przekichane życie to raz ale trzeba też pamiętać o rodzinie gościa który zginął.... Pomyśl jak oni się czują oglądając teraz Zientarskiego prowadzącego program motoryzacyjny i znów siadającego za stery.
Piszesz że większość poznała go dopiero po wypadku.... no to albo są zbyt młodzi by pamiętać jak się czekało na sobotę na 4x4 na Polsacie albo po prostu g.... się interesują motoryzacją.

Zgadzam się. On prowadził więc on ponosi winę za swoją głupotę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 lipca 2012, 21:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Ale pierdzielicie chłopak mimo wszystko nie zrobił tego celowo to raz a dwa obaj wybierając się na szaleństwa ferrari po Wawie wiedzieli,że to jest niebezpieczne. Mi go mimo wszystko szkoda bo był fanem motoryzacji i naprawdę było widać tą pasję na wielu zlotach po jego autach i po tym jak podchodził do samochodów. Ta miłość do motoryzacji niestety zabrała mu wszystko bo ja bym chyba wolał zginąć niż skończyć tak jak on. Zwłaszcza,że przez ten wypadek stracił też żonę i dzieci został tak naprawdę sam. Widziałem go około rok temu na stacji benzynowej i to jest masakra wrak człowieka w ogóle nie podobny do siebie ledwo gada dramat naprawdę wolał bym zginąć niż tak skończyć nawet jego ojciec wypowiadał się,że Maciek tak naprawdę zginął w tym wypadku a obecnie to całkiem inny człowiek.

Na S8 3/4 forumowiczów z Warszawy nawala grubo ponad 200km/h sprawdzając swoje auta najczęściej z pasażerem i co jak tam się wydarzy wypadek też tak będziecie pierdzielić?

PostNapisane: 26 lipca 2012, 22:36 
Forumowicz

Moje BMW: e34 540i
Kod silnika: m60b40
--==Mały==-- napisał(a):

Na S8 3/4 forumowiczów z Warszawy nawala grubo ponad 200km/h sprawdzając swoje auta najczęściej z pasażerem i co jak tam się wydarzy wypadek też tak będziecie pierdzielić?

Chyba jest roznica napieprzac 200 na S8, a 200 w centrum miasta

PostNapisane: 26 lipca 2012, 22:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Kamil_ napisał(a):
Piszesz że większość poznała go dopiero po wypadku.... no to albo są zbyt młodzi by pamiętać jak się czekało na sobotę na 4x4 na Polsacie albo po prostu g.... się interesują motoryzacją.

Ja generalnie nie mam i nie miałem Polsatu, może dlatego go nie kojarzę mimo iż naprawdę lubię i śledze tematy motoryzacyjne. Nie mniej jednak większość polski motoryzacji nie śledzie taka prawda.
Kamil_ napisał(a):
Przecież on był sprawcą śmierci Swojego kolegi.

Bez urazy, ale motoryzację to ty chyba tylko z fotela śledzisz przed telewizorem, albo komputerem. Ja wsiadając do samochodu jako pasażer na ostrą przejażdżkę jestem w pełni świadomy niebezpieczeństwa i nie chciałbym żeby mojego kolegę nazywano mordercą dlatego że gdy on siedział za kółkiem mieliśmy wypadek, a ja zginąłem. Postaw siebie w sytuacji pasażera, twój przyjaciel prowadzi. Jedzie dużo szybciej niż przepisy pozwalają i zdarza się coś niespodziewanego jak olej na drodze. Ty giniesz, chciałbyś żeby nazywano go mordercą? Ja bym nie chciał.
snieciorz napisał(a):
Chyba jest roznica napieprzac 200 na S8, a 200 w centrum miasta

Na S8 jeździ się i ponad 300. Te 200 to nie było na zwykłej drodze, tylko na wielopasmowej przelotówce, więc ciężko to nazwać jazdą 200 przez centrum miasta.

Ostatnio edytowano 26 lipca 2012, 22:41 przez kostek_ja, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 26 lipca 2012, 22:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
kostek_ja napisał(a):
Ja też o nim wcześniej nie słyszałem, a nawet jak mi się obiło o uszy to nie na tyle żebym zapamiętał.

Ogólnie ja znam z TV jego ojca, bodajże w Polsacie prowadził program kilkanaście lat temu. To on załatwiał mu lekarzy etc...

--==Mały==-- napisał(a):
Rowniutki gładziutki asfalt przez kilka/kilkanascie kilometrow byla to chyba wtedy w ogole dosc nowa nawierzchnia na jednym pasie niestety zapadl sie asfalt i byla hopka gdzie juz przy 100km/h tył wybijało do gory przy tylnym napedzie było to bardzo niebezpieczne. Kilka miesiecy przed Zietarskim w identyczny sposob rozbił sie i zginał tam chłopak w zołtym m3 e36 a przed tam jeszcze kilka innych aut miedzy innymu młoda kobieta z dzieckiem. Po wypadku m3 była organizowana parada bmw i blokada drogi w protescie i walce o naprawe nawierzni w tym miejscu byłem na niej niestety nic nie dało jak to w polsce dopiero po wypadku ferrari naprawili jezdnie w tym miejscu. Zarzadca drogi powinien dostac ostro po dupie był protest wiele skarg i pism wysłanych do zarzadcy ale sprawe olali i to oni po czesci sa odpowiedzialni za ten i wczesniejsze wypadki.

Porażka totalna, naprawdę... :/

Ogólnie w Polsce najlepszą metodą na dziury jest znak - ograniczenie prędkości do 30,40,50km.

Takich wypadków jak ten są setki. Tylko mniej medialne bo rzadko w ferrari. Ale wystarczy, że przeskrobie coś jakiś polityk, modelka, aktorka i już wie o tym cały kraj.

PostNapisane: 26 lipca 2012, 22:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
Rider_85 napisał(a):
Z jednej strony wszyscy piszą, że sprawa Zientarskiego nie została pociągnięta dalej (skazanie na pakę), ale z drugiej strony, to wina zarządcy drogi, że była ona w krytycznym stanie. Ciągnąc sprawę dalej na pewno dostał by ktoś ważny po d... z W-wy w sądzie.
Otylka J. nie odpowiedziała za swój czyn, a ona popełniła dużo gorsze przestępstwo (nie pędziła na prostej drodze z dużą prędkością, tylko wyprzedzała na trzeciego).

Ciekawe kto w ogóle kolesia teraz promuje.

Wina zarządcy drogi, że Zientarski jechał tam ponad 200 km/h ? Jakby jechał 70 km/h wypadku by nie było a nawet gdyby to skutki nie były by takie tragiczne. Polska to folwark. Równi i równiejsi. Ja czy każdy inny forumowicz siedziałby w kryminale , taka prawda :( Ludzie on zabij człowieka , powinien ponieś konsekwencje swojego czynu.

PostNapisane: 26 lipca 2012, 22:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
areek napisał(a):
Ludzie on zabij człowieka

Przytoczę inny przykład. Czy morderstwem jest jeżeli podczas wyprawy alpinistycznej ktoś odetnie linkę temu niżej, gdyż inaczej reszta nie przeżyje?

PostNapisane: 26 lipca 2012, 22:56 
Zacna persona forum

kostek_ja napisał(a):
areek napisał(a):

Przytoczę inny przykład. Czy morderstwem jest jeżeli podczas wyprawy alpinistycznej ktoś odetnie linkę temu niżej, gdyż inaczej reszta nie przeżyje?

Nietrafiony przykład :kwasny: Zabijając kolegę co niby uratował ?? Nie napisałem że go zamordował tylko ze zabił to spora różnica chociażby w wyrokach : morderstwo - 8 lat- dożywocie, nieumyślne spowodowanie śmierci max 8 lat.

PostNapisane: 26 lipca 2012, 23:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
kostek_ja napisał(a):
areek napisał(a):

Masz wyobraźnie. Wytłumacz nam jeszcze jaki to ma związek ze sprawą z tego wątku?
To że zabił człowieka i to że każdy odpowiedziałby za to przed sądem nie ulega przecież żadnej wątpliwości.
A to czy zrobił to specjalnie, przypadkiem, czy ma poczucie winy lub czy nazywać go mordercą bądź pechowcem to już przecież inna sprawa prawda? Nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Możesz nie zgadzać się z nazywaniem go mordercą i wieszaniem na nim psów ale temu że to on jest odpowiedzialny za śmierć kolegi nie zaprzeczysz. Kolega mógł się na to zgodzić, nawet mógł go podjudzać do szybszej jazdy ale to on prowadził i w świetle prawa on jest sprawcą i powinien za to odpowiedzieć

PostNapisane: 26 lipca 2012, 23:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 320
wandii napisał(a):
Kolega mógł się na to zgodzić, nawet mógł go podjudzać do szybszej jazdy ale to on prowadził i w świetle prawa on jest sprawcą i powinien za to odpowiedzieć

Własnie mogło tak byc że to pasażer mówił żeby przyśpieszył etc.Ale nasze prawo jest jakie jest i przykłady jak prawo działa mamy na codzien.Zientarski w jakis sposób powinien odpowiedziec za to co zrobił nie koniecznie więzieniem ale poteżną grzywną np za ofiary w wypadkach czy etc.Polskie prawo jest dla polityków wysoko postawionych ludzi oraz dla ścierwa(złodzieje,gwałciciele mordercy) a nie dla szaraków i uczciwie pracujących ludzi

PostNapisane: 26 lipca 2012, 23:45 
Zacna persona forum

Balrog napisał(a):
wandii napisał(a):
Kolega mógł się na to zgodzić, nawet mógł go podjudzać do szybszej jazdy ale to on prowadził i w świetle prawa on jest sprawcą i powinien za to odpowiedzieć

Własnie mogło tak byc że to pasażer mówił żeby przyśpieszył etc.Ale nasze prawo jest jakie jest i przykłady jak prawo działa mamy na codzien.Zientarski w jakis sposób powinien odpowiedziec za to co zrobił nie koniecznie więzieniem ale poteżną grzywną np za ofiary w wypadkach czy etc.Polskie prawo jest dla polityków wysoko postawionych ludzi oraz dla ścierwa(złodzieje,gwałciciele mordercy) a nie dla szaraków i uczciwie pracujących ludzi

Jaką grzywną?? Ty byś siedział w kryminale , a on ma pieniążki zapłacić? Czym różnisz się od niego ? Chyba , że uważasz go za kogoś lepszego od siebie to ok.

PostNapisane: 26 lipca 2012, 23:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 320
areek napisał(a):
Balrog napisał(a):
wandii napisał(a):

Jaką grzywną?? Ty byś siedział w kryminale , a on ma pieniążki zapłacić? Czym różnisz się od niego ? Chyba , że uważasz go za kogoś lepszego od siebie to ok.

Uważam go za kaleke,niepełnosparawnego, i jak ktos tu napisał prawie jak warzywo więc taka osoba do więzenia sie chyba nie kwalifikuje.Zresztą zbędna dyskusja bo i tak zdanie"ludu" nic tu nie zmieni

PostNapisane: 27 lipca 2012, 00:09 
Zacna persona forum

Balrog napisał(a):
areek napisał(a):
Balrog napisał(a):
wandii napisał(a):

Uważam go za kaleke,niepełnosparawnego, i jak ktos tu napisał prawie jak warzywo więc taka osoba do więzenia sie chyba nie kwalifikuje.Zresztą zbędna dyskusja bo i tak zdanie"ludu" nic tu nie zmieni

Człowieku ty nawet nie wiesz jakie warzywa siedzą w kryminałach. Wierz mi jestem z "Ministerstwa Sprawiedliwości " od kilku ładnych lat więc wiem co jest pięć. To jego upośledzenie to pikuś do tych co siedzą :( Nie zdanie "ludu" tylko zdanie obiektywnych ludzi.

PostNapisane: 27 lipca 2012, 00:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
kostek_ja napisał(a):
Ty giniesz, chciałbyś żeby nazywano go mordercą

jesli ja gine, to mowiac szczerze z lekka wisi mi to :rotfl:

przykra sprawa, trudna sprawa, nie nam osadzac, kto bez winy...

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1