BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: List motywacyjny - jak zakończyć? dziura w głowie
PostNapisane: 29 lipca 2012, 13:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
Kto wie to wie kto nie wie to napisze, od 6 lat pracuje w aso na dziale części. tyle że nie bmw.
pojawiło się ogłoszenie u dealera bmw. trzeba by spróbować ;)
spełniam wszystkie wymagania...
trzeba by tylko jeszcze wbić się na rozmowę, a tu taki pech, że akurat TAM nie mam nikogo.
ostatni list motywacyjny pisałem jak jeszcze się nie goliłem, coś tam nasmarowałem ale nie umie zakończyć LM tak żeby ujął osobę rekrutującą ;)

może jest tu ktoś o świeżym umyśle i podrzuci coś ciekawego (o ewentualnych profitach dla forum chyba nie muszę pisać :cwaniak: )

chciałbym w końcówce odnieść się do swojej pasji, połączyć prace z pasją itp

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: List motywacyjny - jak zakończyć? dziura w głowie
PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:16 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52
naskrop glupot zeby zachecic swoja osobe

PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:35 

stawka zbyt wysoka żeby głupoty pisać

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460

powinno pomoc :rotfl:

znajdz jakas regulke bo pewnie i tak nikt tego nie czyta - jezeli to miejsce nie jest juz zaklepane dla jakiegos znajomego z pracownikow to i tak pierw na rozmowe Cie poprosza po przegladnieciu samego CV

PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Szanowni Państwo,

po zapoznaniu się z Państwa ogłoszeniem, zamieszczonym w XYZ w dniu xx.yy.zzzz, chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko XYZ.

Ukończyłem prawie szkołę podstawową (żart ;) ). Doskonale radzę sobie z obsługą komputera, szczególnie dobrze znam programy XYZ. Potrafię swobodnie porozumiewać się w języku chińskim.

Od sześciu lat pracuję na stanowisku XYZ. Do moich obowiązków należy XYZ.

Moje dotychczasowe doświadczenia zawodowe nauczyły mnie odpowiedzialności (i inne sru tu tu tu). Należę do osób sumiennych. Potrafię samodzielnie wykonywać powierzane mi zadania. Jestem w pełni dyspozycyjny (i dalej nawijasz makaron ;) ).

Dziękuję za rozpatrzenie mojej oferty.

List napisz prosty i nie zadlugi zeby chcialo sie komus go przeczytac i przemyslec ;) I tak najwazniejsza jest rozmowa na zywo ;)

Z poważaniem,

Darcyn Darcynski ;)

Ostatnio edytowano 29 lipca 2012, 14:56 przez bafi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:54 

to mam, ale chodzi mi o jakąś bombe na końcu

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
"Mój list dotyczy oferty pracy w BMW. Spełniam wszystkie wymagane punkty i jeszcze kilka więcej. Mam 31 lat. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie. Od razu mowie, ze mam gdzieś czy będę pracował w młodym i dynamicznym zespole, znanej i dynamicznie rozwijającej się firmie, czy będę miał możliwość rozwoju itp. "przyjemności".

Stosunku z wojskiem nie odbyłem ponieważ nie mam ochoty zadawać się tam z jakimiś narkomanami, alkoholikami czy pedałami. Nie chce stać się żulem (jak to po wojsku). Uciekam od niego kombinując z lewymi dokumentami czy dając w łapę znajomemu pułkownikowi z WKU.

Interesuje mnie głównie jedno, ile mi zapłacicie i czy otrzymam stała umowę o pracę. Moje oczekiwania co do zarobków "jak na polskie warunki" (ceny większe niż w europie zachodniej i na świecie - np. internet najdroższy w Europie, samochód BMW 318i droższy u nas o ok. 45 tys. niż w Niemczech) jak również moje ambicje i zaangażowanie w prace zaczynają się od trzech zer i piątki na początku. Netto oczywiście. Brutto mnie nie obchodzi bo to wasza sprawa (podatki, ulgi itp.) Potrzebuje tyle aby móc zapewnić sobie chociaż przyzwoity poziom życia na podstawowym poziomie. Oto uzasadnienie - lista wydatków miesięcznych (jestem z Sosnowca):
- rata za mieszkanie (kawalerka - 35m2) - 2000 PLN miesięcznie,
- rachunek za internet TPSA - 300 PLN miesięcznie,
- opłaty mieszkaniowe (czynsz, energia, gaz, woda, TV) – 750 miesięcznie,
- kino raz w tygodniu z osobą towarzysząca - 200 miesięcznie,
- karnet na basen raz w tygodniu 1h - 80 miesięcznie.
Do tego dochodzi jedzenie (więcej niż na poziomie chleba i wody), wyjazd na wczasy raz w roku (bieszczady - więc żaden luksus), ubrania, oraz jakieś okazyjne zakupy na raty (np. aparat foto 2500), samochód na raty, oraz jego utrzymanie na poziomie podstawowym (paliwo, opłaty, przeglądy itp.). Oczywiście oczekuje również płaconych na czas wszystkich składek ZUS oraz umowy o pracę od ręki w oryginale z możliwością wypowiedzenia z terminem 3 miesięcznym oraz gwarantowaną odprawą na wypadek zwolnienia w wysokości 6-krotnego wynagrodzenia. Praca maksymalnie 8 godzin dziennie, żebym miał czas na kino, basen itp. Sobota maksymalnie 4 godziny. Jako, że jestem katolikiem niedziela wolna każda (nie wolno pracować w niedziele), Święta Wielkanocne, Bożego Narodzenia i inne ważne święta uznane ustawowo wolne. Wolne również dni np. na przyjazd Papieża. "

Jeśli jesteście w stanie zaoferować mi takie podstawowe warunki to mogę rozważyć propozycje pracy u was. A te teksty o młodych dynamicznych zespołach itp. Zostawcie dla zaszokowanych mosków którzy nie wiedzą o co chodzi i są w szoku gdy zobaczą prezesa w garniturze i są w stanie dać prezesowi wszystko co chce żeby tylko zdobyć prace. To samo z tekstami o tym ze teraz jest trudna sytuacja na rynku i że na moje miejsce jest 100 innych osób. Jak chcecie mieć w waszej firmie bezmózgie, zniewolone Yeti to proszę bardzo - demokracja - wolno wam. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem fajnego mózgu z IQ ponad 150, świetnie rozwinięta percepcją, oraz zdolnością logicznego i analitycznego myślenia, mam swoją godność i nie musze robić za tania siłę roboczą. Jak coś, to przejdę na pracę na własny rachunek. To też dobrze mi wychodzi. Jak na razie nikt się nie poskarżył – 0 reklamacji.

Skoro jesteście taką wielką i dynamicznie rozwijającą się firmą to nie powinniście mieć problemów ze spełnieniem moich skromnych, ale podstawowo realnych "jak na polskie warunki" oczekiwań. Jak będziecie zainteresowani na poważnie to przyślę wam swoje CV. Na razie nie jest wam potrzebne - a bazy danych (pewnie Access`a, albo Oracle`a) nie chce wam zaśmiecać. Wole swoje dane wykorzystywać tylko gdy tego chce, a nie żeby ktoś nimi handlował. Poza tym po co zabierać komuś dodatkowy czas pracy jeśli moja kandydatura zostanie odrzucona. A do tego poczta tak wolno chodzi, a telefon kosztuje więc ograniczam się ekonomicznie tak jak to możliwe.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 29 lipca 2012, 14:59 
Zacna persona forum

Umiem pracować w grupie, jak i na samodzielnym stanowisku. Należę do osób sumiennych i uczciwych. Myślę, że moje doświadczenie, wykształcenie, cechy charakteru oraz pasja do marki BMW predysponują mnie do podjęcia pracy w państwa firmie.

Gumiś, dlatego wlasnie wiekszosc firm przenosi sie do Chin ;) :rotfl:

PostNapisane: 29 lipca 2012, 15:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: Corvette Z06
Kod silnika: LSX
Najważniejsze jest CV. List motywacyjny raczej nie ma wpływu na zaproszenie na rekrutację i jej poźniejszy proces- o ile nie narobisz błędów ortograficznych i nie napiszesz bzdur.
Umieść tylko te informacje- w skrócie - których nie ma w CV. Prosto i zwięzłe podkreślenie Twoich najlepszych cech i predyspozycji do tego stanowiska.

PostNapisane: 29 lipca 2012, 15:15 

Nadal pracuje firmie xxx ale bardzo chętnie podejmę pracę, która połączy się z moją pasją do marki BMW. Moje dotychczasowe doświadczenie zawodowe nauczyło mnie odpowiedzialności, sumienności, łatwości nawiązywania kontaktów z ludźmi co w połączeniu z moją pasją do marki, czyni mnie najlepszym kandydatem na stanowisko sprzedawcy w Państwa firmie.

he?

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 29 lipca 2012, 15:23 
Zacna persona forum

No i gra muzyka ;)

PostNapisane: 29 lipca 2012, 16:04 

poszło. zobaczymy

Moja była gruba 330cd

PostNapisane: 29 lipca 2012, 20:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
Trzymam kciuki :)

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

PostNapisane: 29 lipca 2012, 20:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540i ACS5 / 323i
Kod silnika: M62B44, M52b25
Garaż: mam
bafi napisał(a):
Szanowni Państwo,

po zapoznaniu się z Państwa ogłoszeniem, zamieszczonym w XYZ w dniu xx.yy.zzzz, chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko XYZ.

Ukończyłem prawie szkołę podstawową (żart ;) ). Doskonale radzę sobie z obsługą komputera, szczególnie dobrze znam programy XYZ. Potrafię swobodnie porozumiewać się w języku chińskim.

Od sześciu lat pracuję na stanowisku XYZ. Do moich obowiązków należy XYZ.

Moje dotychczasowe doświadczenia zawodowe nauczyły mnie odpowiedzialności (i inne sru tu tu tu). Należę do osób sumiennych. Potrafię samodzielnie wykonywać powierzane mi zadania. Jestem w pełni dyspozycyjny (i dalej nawijasz makaron ;) ).

Dziękuję za rozpatrzenie mojej oferty.

List napisz prosty i nie zadlugi zeby chcialo sie komus go przeczytac i przemyslec ;) I tak najwazniejsza jest rozmowa na zywo ;)

Z poważaniem,

Darcyn Darcynski ;)

Jak bym był tym typem co czyta takie listy i przeczytał taki gotowy formularz gdzie wpisuje się imię datę i parę innych pierdół to od razu bym to do kosza wyrzucił.

Powodzenia :ok:

PostNapisane: 29 lipca 2012, 21:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: Corvette Z06
Kod silnika: LSX
darcyn napisał(a):
Nadal pracuje firmie xxx ale bardzo chętnie podejmę pracę, która połączy się z moją pasją do marki BMW. Moje dotychczasowe doświadczenie zawodowe nauczyło mnie odpowiedzialności, sumienności, łatwości nawiązywania kontaktów z ludźmi co w połączeniu z moją pasją do marki, czyni mnie najlepszym kandydatem na stanowisko sprzedawcy w Państwa firmie.

he?

Kiepski :dobani:

PostNapisane: 29 lipca 2012, 21:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
napisz, że masz na forum BMW 3410 postów i żadnych ostrzeżeń ;)

PostNapisane: 29 lipca 2012, 22:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Ja zawsze na końcu piszę w stylu:
"Jeśli moja oferta spotka się z przychylnym przyjęciem z Państwa strony uprzejmie proszę o wyznaczenie terminu rozmowy, na której moglibyśmy porozmawiać o szczegółach państwa oferty i ja mógłbym opowiedzieć coś więcej o sobie."

Prawda taka, że i tak patrzą przede wszystkim na cv i jak teraz szukam jakieś pracy nazwijmy ją "bardziej prostej", to z racji obecnego doświadczenie raczej mnie odwalają :znudzony:.

PostNapisane: 29 lipca 2012, 22:50 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
A to ktos wogle czyta listy motywacyjne? Ja bym zrobil list "na odwal sie"- pierwszy lepszy znaleziony w googlu. Liczy sie CV- konkrety, najlepiej na 2 strony ale tresciwie. Wazne jest zdjecie- w miare aktualne i przynajmniej w koszuli z kolnierzykiem. Widywalem CV, gdzie ludzie wycinali swoja buzke ze zdjecia z wakacji- komicznie to wygladalo. Ponoc teraz pracodawcy lubia wlaczac w wordzie znaki biale i patrza jak sformatowales dokument. Czy np nie jest wyrownywany spacjami itp. Wstepnie oceniaja po tym umiejetnosc obslugi komputera. Ja tam zawsze wysylam na papierze albo w pdf, ale warto o tym pamietac.

PostNapisane: 29 lipca 2012, 23:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Byłem na rozmowie w sprawie pracy w ubiegłym tygodniu, trzeba było wcześniej wysłać list motywacyjny i cv. Podczas rozmowy okazało się, że ten list to tylko po to żeby był. Jakby nie wystarczyło samo cv..

PostNapisane: 30 lipca 2012, 06:15 
E34 lover

W liście motywacyjnym napisał bym konkrety czyli... ile pracuję, co robiłem, jakie miałem wyniki, jaki typ klientów obsługiwałem, czy miałem szkolenia? jak tak to jakie? co z jezykiem? co ze szkołami? jakie mam plany na przyszłośc, dlaczego chce zmienic prace, na jakich programach pracowalem, czy znam sie na mechanice.... i wszystko co związane z wykonywaną dotychczas pracą i dodatkowo argumenty uzasadniające Twoje predyspozycje do nowego stanowiska.
Jeśli ktoś czyta list to dla tego że chce się o nas więcej dowiedziec... ale nie interesuje go to czy masz kota i czy masz 3000 postów na forum tylko interesują go co potrafisz!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1