BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 00:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Montaż zmieniarki CD - można czy nie można?
PostNapisane: 21 marca 2010, 21:28 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39 520i 1998/1999
Witam,
spędziłem kilka godzin na samodzielnym szukaniu odpowiedzi więc zwracam się z prośbą do Was. Czy do mojej E39 można podłączyć zmieniarkę? Nie jestem w temacie, nie wiem nawet jakie oznaczenie ma radio które posiadam(nie mam odpowiednich narzędzi do wymontowania zeby sprawdzic symbol). Zamiast tego umieszczam fotki radia oraz schowka w bagażniku. Co mnie zastanawia, to nie to, że nie ma tam kabli od zasilania i sygnalu zmieniarki, ale to, że nawet gdybym je kupił to nie ma gdzie ich wetknąć. Czy zmieniarkę podłącza się TYLKO do radia czy tez kabel zasilający podłącza się gdzie indziej? Proszę o pomoc bo już mnie krew zalewa z tym problemem, a nie chce kupować innego radia i ramki. Z góry dziękuję.

http://img517.imageshack.us/i/dsc00190u.jpg/
http://img42.imageshack.us/i/dsc00189j.jpg/
http://img440.imageshack.us/i/dsc00188z.jpg
http://img144.imageshack.us/i/dsc00176ay.jpg/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Montaż zmieniarki CD - można czy nie można?
PostNapisane: 22 marca 2010, 09:42 
Forumowicz

Moje BMW: e39 520i
Witam
masz podobnie jak ja, a też chce zamontować zmieniarke.
Z tego co wiem to muszę kupić radio business (mam reverse a one nie mają obsługi zmieniarki),
zmieniarke, stelaż mocujący zmieniarke, boczek do bagażnia, dwa przewody od radia do zminiarki (sterujący 3przewodowy, audio 6przewodowy).
Przewód audio na 100% ma iśc do radia ale nie wiem czy sterujący też ma isc do radia czy można go wpiąć gdzieś w bagażniku.
Czyli radio masz dobre, sprawdz czy niemasz przewodów do zmieniarki w bagażniku pod tym boczkiem po lewej stronie ale głębiej w stronę przodowi auta.Były takie wersje z przewodem do zmieniarki.

PostNapisane: 22 marca 2010, 10:18 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39 520i 1998/1999
Hej,
dzięki za pomoc. Czyli mówisz, że do tego radia spokojnie mogę dokupić zmieniarkę?
I właśnie, jak z tym kabelkiem - czy jest tutaj tylko połączenie dwupodmiotowe tzn. radio-zmieniarka czy np. radio-zmieniarka-xxxxx :wstyd: ?

PostNapisane: 23 marca 2010, 00:28 
Forumowicz

Moje BMW: e39 520i
To co tobie napisałem, to są własne informacje wyczytane z forum itp.
więc na 100% nie jestem pewny tego.Ale wiem że tylko radio reverse rds nie ma obsługi zmieniarki.
A ten kabelek jest "dwupodmiotowy" czyli od radia do zmieniarki chyba że masz tuner bm w bagażniku (ale na fotkach go nie widziałem) to wtedy ten kabelek jest między tunerem a cd.
Jak się myle to proszę mnie poprawić.
Dlamnie problemem jest ten kabel od cd, bo niewiem jaki mam szukać, widziałem kabel z którego wychodziły obie wtyczki oraz kabel tylko audio a ten 3przewodowy wchodził do wiązki od lampy (przynajmniej tak to wyglądało)

PostNapisane: 10 sierpnia 2012, 17:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
witam,proszę o pomoc czy taka zmieniarka -Zmieniarka 6CD LAGUNA II BMW e39 e46 OD 1 PLN BCM (2550796648) będzie pasowała na pewno do BMW e 39 z 2000r czy nie będzie problemów z podłączeniem przewodów?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1