dopiero wróciłem z wakacji, było tam strasznie ciężko z internetem, więc dopiero teraz zabieram się za odpisywanie.
NANOCSmilosz napisał(a):
a 370Z albo 350Z

?
znajomy ma te auto i ładne tylko z zewnątrz. Poza tym pali jak smok, jakieś takie nijakie jest według mnie

wujekwaldus napisał(a):
- ... jest w cholere brzydka! nowe A8 to wygląda:D (S8 też będzie) ale te poprzednie to taka beczka brzydka... nie wiem, kwestia gustu ale S8 skreślił bym w przedbiegach.
a to moim zdaniem, starsze S8 ma mega pazur, agresywny wygląd, nowe S8 jest też ładne,ale to już nie to samo,co starsze.
Benyy napisał(a):
Ja bym porządnie myslal nad W220 AMG. Piękna sprawa moim zdaniem.
Po pierwsze te stare S'ki w środku to jak dla mnie epoka kamienia łupanego,po drugie, kolega miał S55 AMG i zawsze się śmialiśmy,że jak jedziemy gdzieś w trasę to trzeba co 100-150km na stacji stawać :D spalanie 35 litrów to norma

No i głównie odpada ze względu na rocznik, chcę zmienić na świeższe auto niż te,które mam aktualnie.
wujekwaldus napisał(a):
Można też kupić CRX'a... i wsadzić kompressor

pytanie czy chce mieć szybkie autko czy komfortowe czy szybkie i prestiżowe, czy szybkie prestiżowe i w miare komfortowe
Waldek, nie porównuj dupy do oka, gdzie CRX, gdzie honda, ble
wujekwaldus napisał(a):
S55 AMG - osiągi koks, komfort koks, wygląd... bleee...
Kwestia budżetu i potrzeb:)
Ale jeśli widze że Adrian wystawia tak skrajnie różne autka to znaczy że sam nie wie czego chce

S'ka komfort i osiągi

ale wygląd dramat, fakt faktem,że 10 lat temu ta S'ka wyglądała kosmicznie, pamiętam jak wujek w 2001 roku kupił S600, wtedy takie auta były rzadkością, zawsze się nią jarałem,a jak mnie przewiózł to czułem się jak pan świata. Dzisiaj jednak taka S'ka to auto dla łysego karka, który dorobił się pierwszych pieniędzy na dragach

i dokładnie - sam nie wiem czego chce. Najbardziej chciałbym świeże auto, z mega pewnego źródła,a Scirocco by takie było,bo bym kupił roczne,albo coś tego typu. Myślę jeszcze nad COUPE 123d /
135i
Benyy napisał(a):
dokladnie, moze skonczy sie jak u Karola i stanie przed wyborem Subarki lub Evo

Nieee, na pewno ani EVO ani STI

WąskiMaciek napisał(a):
CL 55 ?

Podobne do 6 ale jednak lepsze.

CL tak,ale tylko i wyłącznie model C216, czyli ten od 2007 w górę. Starszy model podobnie do S'ki W220 - środek średniowiecze. Marzy mi się C216, zrobiłem takim paręset kilometrów i auto jest mega,ale nie stać mnie na nie, trzyma cenę.
sirek napisał(a):
A może GTRa
Tommy ?

............
jakbym miał tyle kasy na auto,to bym nawet się nie zastanawiał

Aet 330Ci napisał(a):
A8 chyba trochę za poważne auto dla tommiego? jeszcze będzie na coś takiego czas

może coś zupelnie innego np. cmaro

dlatego,też trzymam pewien dystans do S8,bo wyglądałbym w tym aucie, jakbym zabrał kluczyki tacie

amerykańce nie - środek kondom.
Hipek napisał(a):
jak masz z tego coś wybierać top lepiej zostań przy tym co masz, a sirocco z FWD to jakaś całkowita porażka, już lepiej golfa R bo AWD, lub audi RS3 z rewalacyjnym 2,5t..ale to jeszcze sporo kosztuje
a jak masz troche do dokładki to moja propozycja jest tylko i wyłącznie taka - M3 e92
np:
http://allegro.pl/bmw-m3-e92-stan-idealny-420ps-i2613099338.htmlWłaśnie w Scirocco największy minus to FWD, tak jak piszesz - Golf R AWD, ale Scirocco według mnie jest piękne, nie tak piękne jak M3,ale jak na VW to ukłon. RS3 zobaczę później na aukcjach,ale to będzie jeszcze sporo kosztowało,bo to nowe auto, nowy silnik itd

ta M3 z ogłoszenia to auto znajomego, tzn osobiście go nie znam,mimo że to brat mojego bardzo dobrego kumpla, a nie wiem jak to możliwe,że go jeszcze nie poznałem

obiecywał mi jazdę testową tą M3, a jeszcze się nie doczekałem
Teraz pytanie z innej beczki - wymieniłem wszystkie czujniki i inne pierdoły od oleju itd (bo nie pokazuje mi temp.silnika na zegarach) i najprawdopodobniej walnięty jest
ZEGAR,bo przez tydzień jak byłem na wakacjach przetrzepali całe auto,bo to było moim priorytetem naprawy no i nic nie znaleźli. Teraz pytanie czy jeżeli kupię 'nowe' zegary,to nie ma w zegarach immobilizera? Jeden znajomy mi mówił,że w BMW są porozrzucane moduły od immobilizerów i może być tak,że jak załaduje nowy zegar,to mogę już nie odpalić auta, prawda to?
btw. wieczorem znajomy podstawi mi auto pod dom, no i szkody po dziku naprawione,to z wizualnych rzeczy,resztę opiszę jak odbiorę auto

niedługo czeka mnie zakup tarcz i felg, co sądzicie o tarczach zimmerman i klockach TRW? Znajomy,który mi to polecał mówił,że najlepsze są klocki zimmermana, pod warunkiem że są rozgrzane,ale jeżeli są zimne,no to rewelacji nie ma i szybciej się zużywają niż TRW. Jeszcze fajnie by było jakby ktoś się wypowiedział o tym immobilizerze w zegarach

no i jeszcze profilaktycznie wymieniam wszystkie świece na NGK Platinum. Wczoraj miałem wymieniony aku na nowy, większy i już problemów nie mam z odpalaniem
edit: edytuj posty !!!