BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 29 czerwca 2025, 11:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: (e39) Problem z silnikiem w 530 d pomocy
PostNapisane: 16 października 2012, 11:25 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e90
"Krzysiek Majewski z Brzegu - ma warsztat w starej garbarni, specjalizuje się w BMW, ma oryginalnego kompa, pewnie weźmie mniej."

Majewski z Brzegu - przestrzegam przed tym panem i jego serwisem. Gdzies na formu znalazlem kiedys informacje, ze pracowal on w serwisie BMW w Opolu przez 3 lata. Moze i pracowal, ale chyba jako sprzatacz podlog, ktory w wolnym czasie polerowal felgi serwisowanych aut. Totalna porazka - koles nie umie nawet zalac silnika olejem wg normatywu... po przejechani kilkunastu metrow caly silnik byl obryzgany olejem. Okazalo sie, ze nalal za duzo :przestraszony: Jak mozna byc takim lamerem w najbardziej podstawowych sprawach? Podobnie bylo z naprawa rozrzadu... sprawdzil, pogrzebal i wymienil napinacz zapewniajac, ze cala reszta jest ok. 4 dni pozniej podjechalem do innego mechanika ze wzgledu na halas w silniku - okazalo sie ze slizgi byly polamane i ich wieksza czesc znajdowala sie w misce olejowej :szok:

Unikac jak ognia!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: (e39) Problem z silnikiem w 530 d pomocy
PostNapisane: 17 października 2012, 09:06 
Forumowicz

Moje BMW: R12S
Kod silnika: m57n
Garaż: niebmw s4, był: e39 turas z m57, był: e46 330d 303@705
luki2208 napisał(a):
Panowie ja juz nie rozumie tej mojej bumci rozebrałem wczoraj zeby sie dostac do czujnika na listwie wtryskowej wykreciłem czujnik przy okazji powymieniałem świece żarowe bo jedna była spalona i dzisiaj wkreciłem ten stary czujnik bo jutro miałem jechac do Brzegu do gościa którego koledzy polecali na forum bo miał mi sprawdzic ten czujnik i jak cos to sie brac za pompe ale złozylem dzisiaj i auto chodzi nie do poznania takze cos mnie w ...... robi . Jutro jestem umówiony z tym mechaniorem takze zobacze co mi zdiagnozuje , jak bede miał inf. to sie podziele na forum

chodziło o czujnik nr 8 na rysunku (ressure sensor 13 53 7 788 164)
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/LHD/M/1999/august/browse/fuel_preparation_system/fuel_inject_syst_diesel_high_press_pump/
ten z tyłu szyny CR przy grodzi ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1