BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Problem z radiem
PostNapisane: 23 października 2012, 19:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Jakiś czas temu kupiłem E46 2001r przed liftem, jednak złącze antenowe i fabryczny odtwarzacz CD Alpina który był w aucie są już takie jak w E46 po lifcie. Mam ze wcześniejszej E46 sprawdzony fabryczny odtwarzacz CD Blaupunkta którego dźwięk na moje ucho jest lepszy, zakupiłem więc konektor - przelotkę złącza antenowego i włożyłem do nowo zakupionego auta żeby zaadaptować Blaupunkta. Po podłączeniu radio znajduje tylko dwie regionalne stacje z bardzo mocnym sygnałem innych nie, na radiu Alpine które było w aucie przy zakupie, odbiór był w miarę normalny nawet dalszych stacji, ale też nie za dobry. Wskazywało by na uszkodzony konektor, jednak po sprawdzeniu miernikiem jest przejście, więc wszystko jest zalutowane jak trzeba. Postanowiłem zmienić radioodtwarzacz fabryczny na Blaupunkta z USB i tu też problem z radiem, łapie tylko te najsilniejsze regionalne stacje. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Co może być jego przyczyną?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E46 Problem z radiem
PostNapisane: 9 listopada 2012, 23:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320d 150KM
Kod silnika: M47N
Powiem Ci że mam E46 po lifcie 2002r., z radiem walczyłem całe ostatnie lato i się poddałem. Doszedłem do wniosku że anteny są do dupy. Zrobiłem wszystko co byłem w stanie. Dodanie bata na dachu radykalnie poprawiało sytuację, ale nie będę przecież jeździł z batem na dachu. Jest taka fajna antena wewnętrzna Blaupunkt za ~130zł i na nią się napalam, ale na razie pilniejsze wydatki. U mnie dodatkowo zakłócenia wprowadza wzmacniacz subwoofera. Ale nawet jak go wyłączę to i tak nie jest tak jak powinno być. Któregoś razu zauważyłem na tylnej bocznej szybie okrągły ślad od wewnątrz tak jak by poprzedni użytkownik miał taką właśnie antenę wewnętrzną. W aucie są wbudowane 3 anteny (w lotce, bocznej tylnej szybie i w tylnej szybie). Ta w lotce praktycznie nic u mnie nie dawała. Sprawdziłem na dwóch wzmacniaczach. Przeryłem forum, wszystkiego próbowałem, ale nic nie pomogło. Chyba po prostu instalacja antenowa w tym aucie to niewypał :mur: Mam nadzieję, że coś wymyślisz i napiszesz, bo ja już nie mam pomysłu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1