Bloody napisał(a):
Gwoli ścisłości - Ty wymyśliłeś coś zupełnie nowego i chcesz wdrożyć to do produkcji, sprzedaży, do pojawienia się tego na rynku, czy poprostu znalazłeś gdzieś "daleko" produkt, który nie jest jeszcze oferowany i chciałbyś jako pierwszy go zaproponować?
Nie.
Chcę zaproponować coś nieco innego, w czym mam dużą wiedzę, jako podwykonawca, ale tak dużą, by móc stać się ostatecznym wykonawcą. Z zaznaczeniem, że jako podwykonawca praktycznie nie mam poważnej konkurencji w EU.
Idąc dalej. Na pewno nie będę pierwszy z produktem, ale może będę nowy, który ten sam produkt będę mógł zaoferować w niższej cenie.....

Pafu napisał(a):
yślę ,żę pierwszy krok jeśli masz już coś nowego to zabezpieczenie swoich praw autorskich .
Nie. Prawa autorskie nie mają tutaj znaczenia. Nie muszę się spowiadać z technologii.
Pafu napisał(a):
Mówisz ,że produkt jest na inne rynki - sprawdź jakie są tam prawa dotyczące Twojego projektu .
Ale to, to ja wiem. Jako projektanta, kwestie homologacji nie są jakoś trudne, by zakładać temat na fotum...
Pafu napisał(a):
W Twojej wypowiedzi jest tak mało detali ,że niewiele można Ci więcej podpowiedzieć.
Truno, bym zamieszczał szczegóły... jakoś budowanie konkurencji przez samego siebie, to jak mniemam - 1 .zasada PR- managingu hehe - zatem nie chodzi o szczegóły- chodzi o główne etapy......................