BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Straszna Rosja.
PostNapisane: 27 października 2012, 14:31 
Zacna persona forum

Si :cool:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 października 2012, 15:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 października 2012, 15:48 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
jiGsaw napisał(a):
mają technikę wojskową w ścisłej światowej czołówce, atomówki, misje kosmiczne. Jak powszechnie wiadomo technika wojskowa wiedzie prym w technice ogólnie.
Nie samą techniką żyją. Stawiają duży nacisk na szkolenie indywidualne żołnierzy. Rygor i wyciskanie 7potów z żołnierzy to norma. A jeśli chodzi o sprzęt to wystarczy spojrzeć na ich święto niepodległości. Putin robi wystawkę wojska i robi pokaz sił.

PostNapisane: 27 października 2012, 16:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Tylko ile mają tych nowoczesnych dywizji i sprzętu a ile przestarzałego poradzieckiego chłamu którego nijak nie szło by wykorzystać.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 października 2012, 16:43 
Forumowicz

Moje BMW: to gowno
blisko nam do czerwonych przyjaciol pod wzgledem dokladnosci, sumiennosci itd niestety
niektore cyrki to mozliwe tylko w pl i rosjii...

PostNapisane: 27 października 2012, 16:50 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: S85B16
E tam Polska, jeszcze starszy ma i dają rade chopaki! Nawet ostatnio nam jakiegoś czołga z Afganistanu USA podarowało to będzie czym postrzelać na defiladach i poligonach pośmigać!

PostNapisane: 27 października 2012, 17:29 
Forumowy terrorysta

Герой :D

PostNapisane: 27 października 2012, 17:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
Może i mają większość pojazdów przestarzałą (można powiedzieć z minionej epoki) ale za to jakie funkcjonalne i użyteczne:

W komentarzach dobrze ktoś napisał, że "ice road truckers" to mięczaki w porównaniu z tymi kierowcami:

A tak na poważnie:
Cytuj:
Rosja po wyborach:
dryfowanie czy początek zmian?

http://csm.org.pl/fileadmin/files/Biblioteka_CSM/Analizy_Opinie/KiO_2__2012_W_Borodzicz_Smolinski_Po_wyborach_w_Rosji.pdf

PostNapisane: 28 października 2012, 08:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Tomek - głupoty piszesz. Porównaj sobie niektóre parametry samolotów SU, amerykańskie "Fy" wysiadają przy nich pod wieloma względami.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 28 października 2012, 11:13 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jiGsaw napisał(a):
Tomek - głupoty piszesz. Porównaj sobie niektóre parametry samolotów SU, amerykańskie "Fy" wysiadają przy nich pod wieloma względami.

Niektore? Wieloma? A nie wiesz czy to wszystkie 3 sztuki sa lepsze czy tylko niektore? Kazdy kto mial do czy ienia choc z odrobina ruskiej techniki nie ma watpliwosci co jest ona warta :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 października 2012, 11:20 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Niby rosja taka dzika i w ogóle ale koorwa potrafią mieć benzynę za 2,80 zł za litr 95 !!!! A w naszej rumuni to aż się rzygać chce po odejścu od dystrybutora....

PostNapisane: 28 października 2012, 11:29 
Forumowicz

Moje BMW: F10
Kod silnika: N57
Co np. ruscy zrobili swojego? jeśli już to kopie amerykańskich sprzętów tylko trochę zmodernizowane na swój sposób. Bo jeśli zrobili coś swojego to było to tak udane jak reaktor atomowy RBMK.

PostNapisane: 28 października 2012, 12:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Skoro rosyjska technologia jest taka dobra, to który z Was chce jeździć rosyjskim autem? :hyhy:

Ich siła polega na ilości, nie jakości... ;)

PostNapisane: 28 października 2012, 13:24 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
prosty przykład: AK 47 lub w PL bardziej znany jako kbk AKMS, tudzież kbk AKM pallad. Pokaż mi inną broń tak niezawodną, tak wszechstronną. Polska podróba AK-beryl wz 96 nawet w połowie nie jest tak dobra. Zacięcia non toper, trochę piasku i nici ze strzelania. Poza tym mniejszy kaliber i już nie walisz jak z moździerza. Amerykańskie M4? śmiech na sali. Rosyjskie 50letnie gówno przewyższa amerykańskie czy brytyjskie cuda? jak to możliwe? prostota-mało rzeczy do popsucia i duży kaliber (chociaż czasem jest to dosyć problematyczne przy strzelaniu seriami do ruchomego celu, ze względu na duży odrzut)

PostNapisane: 28 października 2012, 13:49 
Zacna persona forum

niedawno czytałem taka informacje że polacy chcą zastąpić buble f16 samolotami szkolno bojowymi i zmodernizować awionikę migów 29 kosztem 120 milionów pln
ruskie mają 4 fabryki samolotów wojskowych Tu,MiG,Su, Jak
a ostatnio coś pisali że finskie radary wykryły u ruskich samoloty latające 6 macha więc na pewno są zacofani
świat się zbroi tylko my bimbamy

PostNapisane: 28 października 2012, 14:41 
Zacna persona forum

to jest dobre http://www.youtube.com/watch?v=usVyf-MQ4XI

PostNapisane: 28 października 2012, 14:46 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Ciężko cokolwiek napisać o tym kraju. Rosja to baardzo specyficzny naród.

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 28 października 2012, 20:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Ostatnio czytałem, że w Rosji Policja bardzo mocno dobiera się do świrów drogowych. Jest także ogromny opór społeczeństwa przeciwko pojazdom uprzywilejowanym (kupujesz sobie koguta, opłacasz abonament i teoretycznie nie stoisz w korkach).
Co do bójek na ulicach, to się nie dziwię. Teraz co tydzień latam w trasy Seicento mojej małżonki i widzę, że jestem traktowany jako gorszy uczestnik ruchu - tzn. wp....ją mi się ludzie z podporządkowanych przed samą maskę, wczoraj ledwo zdążyłem zahamować. Jeszcze człowiek jak trąbi, to się zatrzymują, niestety jak zaczynam wysiadać to odjeżdżają bardzo szybko. W przeważającej większości są to dziadki. W Rosji kogoś w gorszym samochodzie traktują zawsze z góry.
Jedyne co mi się podoba u ruskich, to Policja. Nie chcesz się zatrzymać, to Ci przestrzelą opony i się bujaj. A u nas mandat wlepią, ale jak dasz w pysk menelowi, bo Cię próbował okraść, to Ty masz przerąbane.

PostNapisane: 29 października 2012, 00:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Tomek napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Niektore? Wieloma? A nie wiesz czy to wszystkie 3 sztuki sa lepsze czy tylko niektore? Kazdy kto mial do czy ienia choc z odrobina ruskiej techniki nie ma watpliwosci co jest ona warta :)

"Samolot SU-27 w chwili obecnej jest jedynym samolotem na świecie, który może wykonać w pełni tzw. manewr Kobra. Prawdziwym dowodem możliwości manewru są piloci zespołu akrobacyjnego Russian Knights, którzy wykonują jednocześnie tę figurę na 10 samolotach Su-27. Manewr mogą również wykonywać radziecko-rosyjskie samoloty MiG-29 czy samoloty produkcji zachodniej np. F-22 Raptor czy F-35 jednak ich awionika, bądź układ ciągu silnika uniemożliwia przechył samolotu powyżej 90° tak jak w Su-27."

Jak to Ci nie wystarczy to sobie czytaj na wiki dalej pod hasłem suchoj. ;)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 29 października 2012, 11:17 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
To podczas tej kobry się tak często rozbijają czy to jakiś inny super przydatny manewr powoduje? ;) Flanker to staroć, EPO na poziomie kilkunastu metrów kwadratowych (10x więcej niż starocie typu F-16) poza tym elektronika - zanim pilot Su-27 zorientuje się że jest jakiś przeciwnik to już będą w niego leciały Fox-Three. To nie szkoła TopGun żeby dogfighty urządzać, w warunkach bojowych to pewnie 99% starć jest BVR. Do tego koszty obsługi, awaryjność, brak wielozadaniowości (typowy ASF, gdzie mu nawet do F-15 SE) itp. Nowsze samoloty bazujące na Flankerze prawdopodobnie mają takie same problemy. Tu działa zwykła ekonomia, ruscy nie mają kasy na rozwój, członkowie NATO inwestują mega kase w nowoczesne maszyny a oni ciągle odgrzewają kotlety (przykład Ak-47 :rotfl: ). Naprawdę nie ma co się ruskimi podniecać, sam zresztą trafnie napisałeś
jiGsaw napisał(a):
leninizm, marksizm, głupota, głód i dzicz w XXI wieku.
:ok: ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1