BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] zasysa rope z powietrzem przez co silnik gasnie 525td
PostNapisane: 23 sierpnia 2007, 14:24 
mam problem a mianowicie z tego co zauwazylem to zasysa rope z powietrzem przez co silnik gasnie(tak mi sie wydaje ze to przez to) i teraz moje pytanie gdzie jest w tym aucie jakis plywak co zasysa z baku rope bo cos mi sie wydaje ze cos sie tam rozwalilo (mam nadzieje ze to nie pompa paliwa rypła). dodam ze paliwo jest a zauwazylem powietrze pomiedzy filtrem a silnikiem w wezu. jesli ktos mial podobny problem to prosze o rade.
najbardzoej mie nuruje gdzie jest ten pobór czy gdzies od gory czy od dolu. dodam ze jest to kombik
prosze o pomoc z gory dziekuje

Tytuł: Re: zasysa rope z powietrzem przez co silnik gasnie 525td
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 12:57 
Pierwsze kroki

mxmx1 napisał(a):
mam problem a mianowicie z tego co zauwazylem to zasysa rope z powietrzem przez co silnik gasnie(tak mi sie wydaje ze to przez to) i teraz moje pytanie gdzie jest w tym aucie jakis plywak co zasysa z baku rope bo cos mi sie wydaje ze cos sie tam rozwalilo (mam nadzieje ze to nie pompa paliwa rypła). dodam ze paliwo jest a zauwazylem powietrze pomiedzy filtrem a silnikiem w wezu. jesli ktos mial podobny problem to prosze o rade.
najbardzoej mie nuruje gdzie jest ten pobór czy gdzies od gory czy od dolu. dodam ze jest to kombik

może filtr paliwa nie jest dokręcony?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 13:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
mxmx1 napisał(a):

grodzish napisał(a):
może filtr paliwa nie jest dokręcony?

lub gdzies jest pekniety werzyk doprowadzajacy rope i zasysa przez prekniecie powietrze
Pozdrawiam
Łukasz

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 15:05 
Pierwsze kroki

do baku to sie dostaniesz bez problemu. w bagazniku zdejmujesz wykladzine kolo kola zapasowego masz metalowy dekielek odkrecany, a podnim jest plastikawy wlaz srednica zblizony do plyty CD to tez odkrecasz i juz jestes w zbiorniku.tam masz cale ustrojstwo odpowiedzialne za pobieranie paliwka. sprawdzi pompke elektryczna ktora sie tam znajduje. i niczego nie polam. :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, 08:58 
Pierwsze kroki

Ja mialem wlasnie walnieta pompke elektryczna u siebie i tez gasl bo po przewodach szlo paliwo pol na pol z powietrzem. Problem jednak znikal kiedy cala pompka byla zalana paliwem - powyzej 40l w baku wszystko bylo normalnie. Ponizej 30 zaczynaly sie problemy z odpalaniem, bo paliwo sie cofalo, ponizej 20 silnik gasl w czasie jazdy nawet. Zalej mu ponad polowe baku i jesli problem ustapi to pewnie pompka - na allegro koszt uzywanego orginalu lub nowego zamiennika podobny ok 150zl.

O pompe paliwa sie nie martw, bo z tego co opisujesz to ona dostaje juz paliwo z powietrzem.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 14:43 
ok. zrobiłem zatkałem 2 dopływ i ciągnie tylko paliwo z dołu przez sitko. allleee rozwliłem rozrusznik i mam teraz pytanie czy są te same rozruszniki w 2.4td i 2.5td??

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2007, 13:13 
ehhh dalej to samo chyba to jednak pompa bo raz ją słychać a raz nie jak jej nie słychac to wtedy jest powietrze

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1