Witajcie panowie.
Postanowiłem założyć do swojego golasa centralny zamek, ale ponieważ kupno zwykłego taniego uniwersalnego zestawu mnie nie interesuje postanowiłem założyć całą ori instalacje.
Posiadam już:
wszystkie siłowniki drzwi, wiązki drzwiowe, kabinowe, siłownik tylnej klapy (potrzebuje jeszcze wkładki zamka pod centralny jak by ktoś miał nie potrzebny pw) moduł, jakiś przekaźnik udarowy, nie wiem do czego służy numerach 61 31 1 388 224, przekaźnik?
Potrzebuje to panowie zebrać wszystko w kupę by śmigało. Problem jak narazie mam z podłączeniem samego modułu z całą resztą.
Na module są dwie wtyczki:
Czarna składająca się z dwóch wtyczek z kablami:
I
biały - wszystkie siłowniki
czarny - idzie do każdego z siłowników drzwi
czerwono zielony zółty - stały plus?
brązowy - masa?
niebiesko siwy - siłowniki drzwi, klapy, wlewu paliwa
II
brązowy
czarno brązowo zółty
siwo czarny
brązowo czarny
Wtyczka biała
brązowo czarny - idzie do tego niebieskiego wynalazku/przekaźnika udarowego widocznego na zdjęciu i od niego wychodzi drugi brązowy przewód, obstawiam że tzreba go podłączyć do masy.
białą brązowo żółty oraz siwo biały - idzie do siłownika drzwi przednich prawych
fioletowo biały
czerwono zielony - stały plus? oraz do wszystkich siłowników?
biało zielony siłownik przednich lewych
biało różowy
brązowo pomarańczowy
biało czarny - siłownik przednich lewych
biało zółty
biało czerwony - o ile się nie mylę daje sygnał przytrzymana kluczyka np. do podgrzewania zamka czy domykania szyb.
biało zielono zółty - siłownik tylnej klapy
brązowo siwo zółty
biało niebieski - siłownik tylnej klapy
brązowo niebiesko zółty
Potrzebuje jakiś schemat lub by ktoś napisał który z tych przewodów gdzie podłączyć oraz gdzie ma być zamontowany cały moduł?

Posiadam jeszcze jeden moduł z innymi numerami, czym się one różnią?

Dzięki z góry za pomoc.
Edit. zaczynam powoli sam ogarniać te kabelki też wypisze które do czego służą a jak możecie zobaczcie czy mam racje.
Ten schemat tyczy się mojego sterownika?
http://img860.imageshack.us/img860/2970/811ekg.jpg