Witam,
Posiadam BMW e39 benzyna 520i 96 r .
Mam pytanie czy sprawdzenie szczelności głowicy może nie wykryć iż jest ona pęknięta ? zakładamy że próba szczelności została wykonana poprawnie i z zgodnie ze wszystkimi zasadami

Mianowicie mam problem samochód zaczął się grzać ( do czerwonego) w czasie jazdy wywaliło mi przewód chłodniczy. W płynie chłodniczym wykryto CO2.
Więc to chyba uszczelka pod głowicą . Mechanik stwierdził że na 100% więc zaczęliśmy robić oddał głowice do planowania , sprawdzenia szczelność, wymiana uszczelniaczy oraz szlifowanie bodajże dwóch cylindrów wyjściowych ( mogę się mylić czy cylindrów jestem amatorem i mogłem źle zapamiętać ) Z firmy która zajmowała się głowica wyszła niby tip top wszystko elegancko . Po zamontowaniu głowicy przez mechanika problem jak był tak był niby trzyma temperaturę ale jak on to mówi węże twardnieją czyli problem nie znikł.
Co mógł zrobić źle ? Może źle odpowietrzył ? Może to nie uszczelka ? Czy możliwe że głowica pękła i firma która zajmowała sie planowanie mnie zauważyła tego ( ile kosztuje naprawa pękniętej głowicy ) ?
Proszę o porady i ogólnie opinie co o tym sadzicie .
Z góry dziękuje i liczę na szybka pomoc
Pozdrawiam
Artur