mani210 napisał(a):
Marek jeszcze nie ogarnął anteny ;/ jak jest w aucie to średnio odbiera.
A Ty na końcu co zmontowałeś z tymi antenami pozostały na szybach czy jakieś lepsze miejsce odnalazłeś ?
Nie wiem czy starczyło by mi nerwów na ciągnięcie tego kabla. Chyba finalnie celował bym pilotem w tylną półkę.
19 na sprzedaż ? Hmmm kuszące

Ale nie wiem czy wystarczjąco mnie poj... na 18 z takim balonikiem jak ja mam śmiga się perfekcyjnie w komforcie nie czuć różnicy jak dla mnie po przeskoczeniu z zimówek.
Na razie nie sprzedaję

Mam teraz nowe zimówki i podczas gdy auto już nie nosi na koleinach (w zasadzie nie ma znaczenia jak nierówna jest droga) to dalej układ kierowniczy nie jest zbyt precyzyjny. Może trzeba po prostu przejrzeć sworznie i pojechać na geometrię. W każdym razie nie wyobrażam sobie powrotu do słoneczek, zostawiam je sobie na chwilę po pomalowaniu auta żeby mieć jakieś fotki na pamiątkę.
Celowanie pilotem do tyłu jest niewygodne. Za dużo przycisków, można się pogubić no i trzeba dość precyzyjnie celować.. Kabel można inaczej pociągnąć, np. wzdłuż prawego progu i potem w okolice deski rozdzielczej przez schowek/poduszkę powietrzną. Na pewno kilka razy mniej roboty.
Co do anten to nic lepszego nie znalazłem. Kable mają mieć niby 5 metrów ale chyba mają 2.5. Więc nie da się ich nigdzie indziej zamontować

Zastanawia mnie czy można jednak wykorzystać seryjne anteny BMW. Do analogu spisują się świetnie. Rozważę ich przełożenie jak już wyłączą telewizję analogową, na razie nie chcę zmieniać końcówek bo jeszcze się okaże że to nic nie da i będę bez TV