BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Realne przebiegi w BMW
PostNapisane: 5 października 2012, 10:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
byku1600 napisał(a):
Ja akurat jeżdżę chyba trzecim seicento,tyle,że firmowym i powiem tak,że jakość wykonania to jakaś lekka masakra :D

może dlatego , że mój fiacik to sporting a nie van to jakość jest inna ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 października 2012, 10:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dokładnie takie same mam odczucia jak byku, również na przykładzie służbówki. Sypiący się zagłówek mnie dobił...

Swoją drogą nie ma to jak kupić 320d do stania w garażu. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 5 października 2012, 10:28 
Przyjaciel forum

///david napisał(a):
może dlatego , że mój fiacik to sporting a nie van to jakość jest inna

Może dlatego,ale jechałem też normalnym seicento z przebiegiem ok.100 tys km i kiera też była taka sama i tez się kruszyła :rotfl:

jiGsaw napisał(a):

Też mnie teraz to śmieszy,ale kupiłem e46,bo potrzebowałem auta normalnie na co dzień do pracy,jeździłem nim normalnie codziennie,a że dwa miesiące po kupnie e46 dostałem firmówkę to szkoda mi było się dobrego auta pozbywać,bo z poprzednim przechodziłem lekkie piekło i nie chciało mi się w to pchać ponownie,więc bmw jako bardzo udane (odpukać w nie malowane :D ) do tej pory auto jest nadal w moich rękach.Myślałem na wiosnę o sprzedaży,ale trochę kasy poszło na zwieszenie plus inne pierdoły,więc zrezygnowałem.
Gdybym najpierw dostał firmówkę,a potem kupował bmw to na pewno bardziej skłaniał bym się ku benzynowej wersji ;)

PostNapisane: 5 października 2012, 14:45 
E34 lover

A ja Wam mówię żebyście nie wierzyli w przebieg 200kkm w wozach 10-15 letnich . Aut oryginalnych jest pewnie z 2-5% więc kto takiego posiada, może się nazywać wybrańcem ;) W tej chwili moduł świateł i inne kodowane przebiegi dla ogarniętego elektronika to pestka. Wymiana kierownicy, gałki, foteli i pierdułek to powiedzmy max 2 dni. Tak jak wcześniej pisałem, raz kupiłem auto z garażu od jedynego właściciela w niemczech. Miało 280kkm ale facet miał też auto do jazdy na co dzień. I to był realny przebieg :)

PostNapisane: 31 października 2012, 11:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Mój kuzyn miał mercedesa, którego kupił w Reichu jako taksówkę, przebieg - podobno orygiunalny - 600 000km, przejechał nim ze 150tys i przed sprzedażą przekręcił na 500tys, bał się że nikt mu nie kupi i koleś który kupił od niego to auto powiedział: "Panie! biorę w ciemno, bo wiem ze auto ma oryginalny przebieg, wszystkie które widziałem miały taki sam wiek i zużycie wnetrza i 150-200 tys przebiegu". Od tego czasu nie wierzę w stan licznika, bo z przebiegiem niewiele ma wspólnego.

PostNapisane: 31 października 2012, 18:32 
Zacna persona forum

Gieniek napisał(a):
Mój kuzyn miał mercedesa, którego kupił w Reichu jako taksówkę, przebieg - podobno orygiunalny - 600 000km, przejechał nim ze 150tys i przed sprzedażą przekręcił na 500tys, bał się że nikt mu nie kupi i koleś który kupił od niego to auto powiedział: "Panie! biorę w ciemno, bo wiem ze auto ma oryginalny przebieg, wszystkie które widziałem miały taki sam wiek i zużycie wnetrza i 150-200 tys przebiegu". Od tego czasu nie wierzę w stan licznika, bo z przebiegiem niewiele ma wspólnego.

Eurekę odkrył. :D

PostNapisane: 13 listopada 2012, 22:21 
Zacna persona forum

Ja ostatnio kupiłem w Niemczech Pandę z przebiegiem 267tyś km od pierwszego właściciela.Kierownica lekko wytarta w jednym miejscu i dziurka w mieszku dźwigni biegów to jedyne oznaki zużycia.W seicento 2003r po 192tyś po kobiecie nie znalazłem żadnych oznak zużycia.Wnętrze jak nowe.A czasem w samochodzie fleii już po 50 tyś wnętrze wygląda jakby tam jeździło stado świń.

PostNapisane: 16 listopada 2012, 16:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
jiGsaw napisał(a):

Przecież Byku dostał firmowe auto, to logiczne chyba, że nim jeździ- jak dają to się bierze :hyhy: To tyczy się nie tylko 320d, ale wszystkich modeli BMW. Najlepiej szpanować przed znajomymi że ma się BMW, albo silnik 3 litrowy, a wyjeżdza się nim co 2 weekend. Jak stać kogoś na latanie codziennie 320d to powinien nim jeździć, jak stać kogoś na latanie 540i to też powinien na codzień nim jeździć, a nie przyczajone na placu Daweo Tico w gazie, do jazdy na codzień ;)

PostNapisane: 17 listopada 2012, 11:07 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
No, jeszcze tego brakowało, żeby mi mówiono w jaki sposób mam używać swoich własnych rzeczy. Skąd ci się wzięło to lewactwo, kolego?

Dwa samochody - normalny i parch - są zwyczajnie wygodne w użyciu. Do wożenia psa do weterynarza albo jakiegoś gruzu w ufajdanych roboczych ciuchach trudno o lepszy samochód niż właśnie parch, tani w utrzymaniu i odpowiednio poobijany tak, by nie było żal jak rys i wgnieceń przybywa. Zresztą mam taką pracę, że często wożę różne brudne i nieforemne rzeczy, kable, silniki, skrzynki narzędziowe, upaprane łachy, jakieś inne diabelstwa - do Seicento z wywaloną tylną ławeczką wchodzi zdumiewająco dużo, to jest 800 litrów licząc od podłogi do dachu. Fota moja oraz fota nie moja.

Normalnym autem można pojechać na wakacje, na zakupy, na palenie gumy pod Biedronkę, wszędzie tam gdzie nie nosi się roboczych ciuchów i nie zabiera gruzu. Nie mam znajomych, którym imponuje ośmioletnie 318i, więc nie wiem czy można tym wzbudzać szacun na dzielni, pod gimnazja też nie podjeżdżam pedobearować, może tam odniósłbym jakieś sukcesy w bajerowaniu gimbusiar.

Aha, przebieg. W momencie zakupu (maj 2011) lekko ponad 90k km, obecnie około 103k km. Wpisanie w ten telewizorek dowolnej wartości z przedziału 0 do 999999 to obecnie żaden problem, więc nie przywiązuję wielkiej wagi. Stan samochodu mówi jasno, że nie jest wychechłanym struclem od jakiegoś Abdula.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1