Light03 napisał(a):
mam podobny problem:
kupiłem przez "kup teraz" kurtkę za kwotę 22zł x 3 sztuki. Sprzedający (posiadający także sklep internetowy) odmówił wydania towaru ponieważ wg niego wkradł się błąd co do ceny i powinna być ona wyższa, prawdopodobni 229zł. Czy takie coś jest do wygrania?
Jest do wygrania, aczkolwiek wystarczy, że sprzedawca napisze, że kurtki zostały uszkodzone podczas pakowania i musi anulowac aukcje.
Ale kolego, niema co zarabiać na czyjejś pomyłce....? Kupilbyś te 3 kurtki i pewnie wystawił wszystkie za 200zł... Gdyby Twoim jedynym źródłem dochodu była sprzedaż kurtek i zamiast 666zł za 3 szt dostałbys 66zł pewnie nie cieszyłbyś się. Pomyśl, że facet mógłby przez to stracić prace, i pewnie pokryć koszty rzeczywiste tych kurtek. Ale Ty miałbyś 1 kurtke na dni parzyste, 2 na dni niepatrzyste, a 3 na niedziele i świeta
A z tymi felgami za 600zł to

jeszcze się domagać flaszki za pomyłke.... pewnie typek przelał 18zł na konto, bo jakby kolega MajuDJ pojechal po tą flaszke, to by pewnie jeszcze dołożył do paliwa. Jak na fana marki BMW to zachowanie godne podziwu