Witam
Zaznaczam, ze przeszukalem forum, a mimo wszystko pisze temat, bo nie wnioslo wiele to co wyczytalem.
Auto ma dziwne objawy.
Po odpaleniu pracuje pieknie, nie dymi chodzi rowniutko, moge nawiew wylaczyc przestaje dzialac podgrzewacz plynu i pieknie zniza obroty, wlacze nawiew wlacza sie podgrzewacz obroty plynnie zalapuja do czasu niestety, po przejechaniu ok 2 do 3 km lekko zaczynam czuc w aucie wibracje po zatrzymaniu sie silnik pracuje nierowno i lekko nim rzuca, nieraz mocniej do tego zaczyna mocno dymic na bialo naprawde mocno i nie jest to juz poczatkowe wydmuchiwanie po odpqleniu jak na postoju przyvazuje to jakby mgla nastala. Do tego spalanie wzrasta znaczaco.
Taka praca silnika jest do czasu osiagniecia okolo 80stopni wtedy sie uspokaja dalej troszke dymi ale silnik uspokaja sie.
Co zrobilem, zeby wyeliminowac mylne podpowiedzi.
Podmienilem czujnik na listwie wtryskowej, bez zmian.
Podmienilem czujnik walka rozrzadu, bez zmian.
Zregenerowalem wtryski, bez zmian.
Filtry wymienione, bez zmian.
Sprawdzilem swiece, sprawne.
Odlaczylem przekaznik swiec, bez zmian tyle ze na poczatku wiecej dymi.
Uszczelka pod glowica nie puszcza, sprawdzone cisnienia.
Nie zauwazylem powietrza w ukladzie na przezroczystym wezyku.
Regulator cisnienia paliwa na pompie nie wykazuje bledow.
Komputer nie pokazuje bledow.
Po tym co wyczytalem to takie dziwne objawy miewaja te samochody ale... od odpalenia do nagrzania a u mnie pieknie autko dziala na poczatku, a dym domyslam sie ze to oen bo plynu nie ubywa z ukladu a spalanie w gore idzie ani oleju z silnika nie znika.
Jestem w kropce.
Podsunal mi ktos sugestie, ze gdzies na trasie od baku do ukladu moze byc zagnieciony przewod ale prawde mowiac jeszcze nie sprawdzilem. Pali ladnie poki bierze paliwo z ukladu i filtra pozniej niby niedomaga bo zagnieciony i lechta ochlapami paliwa tak dziwnie, po czym po nagrzaniu niby oen cieply lepiej przechodzi i jest oki, nie wiem czy to mozliwe, naprawde nie wiem.
Czy ktos moglby mi cos jeszcze doradzic, co moze byc powodem tego, dla zwyciezcy przewidziana nagroda
Pozdrawiam i niecierpliwie bede czekal.
Jesli o czyms zapomnialem to bede korygowal.