BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: LEWAK, NAZISTA czy CENTROWIEC?Najpierw odwiedź 1-szą stronę!
PostNapisane: 26 listopada 2012, 09:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Po tym co zauważyłem na forum, często w różnych tematach pojawiają się wątki polityczne. Po konsultacjach z innymi moderatorami doszedłem do wniosku, że może warto zamknąć to w jednym temacie. Wszyscy są sceptycznie nastawieni i uważają, że zrobi się jedno bagno ale ja mimo wszystko spróbuję to poprowadzić. Na początek kilka zasad:
- nie obrażamy polityków;
- nie obrażamy SIEBIE nawzajem;
- nie rzucamy nazwiskami (piszcie premier a nie Tusk, minister finansów a nie Rostowski - to będzie mniej konflitkowe);
- i przede wszystkim rozmawiamy MERYTORYCZNIE - nie rzucamy mięsem ot tak, na swoje słowa podajemy argumenty a nie "bo tak i koniec", jesteśmy dorośli a to nie jest piaskownica.
Piszemy ogólnie o naszych poglądach o aktualnej sytuacji Polski na arenie międzynarodowej w sposób, jeszcze raz podkreślam- KULTURALNY.
Aha, jeszcze konsekwencje niewłaściwego zachowania - 2 BANY więc radzę się pilnować.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: LEWAK, NAZISTA czy CENTROWIEC?Najpierw odwiedź 1-szą stronę!
PostNapisane: 26 listopada 2012, 09:39 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Polityka merytorycznie? W Bolandzie? Bez nazwisk i mięcha? Kulturalnie? I jak to - dwa bany?

Kolega widzę idealista-romantyk, jeszcze chwila i kwieciem obsypiesz przy dźwiękach saksofonu. Inicjatywa szlachetna, ale obawiam się, że do pierwszej sprawy typu "smoleńska brzoza strikes back!", kiedy będzie już jak zwykle rozprawa na noże, pałki, kastety, zęby i pazury. No cóż, spróbować warto.

Do rzeczy - pan ma nie najlepszą prezencję, ale mówi ciekawie. Ma rację, czy nie?

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 26 listopada 2012, 09:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
miałem przyjemność mieć przez rok zajęcia ze Stanisławem Michalkiewiczem. W jakiś sposób jest troszkę "przekręcony", ale mówi naprawdę rzeczowo. Miło je wspominam.
podobno jako kumpel jest :ok:

Obrazek

PostNapisane: 26 listopada 2012, 09:54 
Przyjaciel forum

jonas napisał(a):
Kolega widzę idealista-romantyk, jeszcze chwila i kwieciem obsypiesz przy dźwiękach saksofonu

Kolega jest moderator i to w zasadzie powinno Ci wyjaśnić czemu tak jest a nie inaczej.

Od siebie dodam, że moje poglądy inną mocno w stronę prawicy, tej prawdziwej a nie sejmowej ;)
A pana Michałkiewicza dobrze znam bo odzwierciedla moje poglądy.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 10:09 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Moja opinia jest taka, że można wybrać albo źle albo gorzej.. PIS, Palikot to w ogóle odpada. Swoją drogą czekam na Byczusa i Reno :P

PostNapisane: 26 listopada 2012, 10:11 

rorafalki napisał(a):
Stanisławem Michalkiewiczem

I już w trzecim poście złamanie regulaminu. :P

Rafał525 napisał(a):
- nie obrażamy polityków;

Temat będzie martwy.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 10:20 
Przyjaciel forum

Benyy napisał(a):
Moja opinia jest taka, że można wybrać albo źle albo gorzej.. PIS, Palikot to w ogóle odpada

Rozwiń wypowiedź. Partii które startują w wyborach jest zawsze koło 10 więc nie trzeba wybierać z 4.
KotSylwester napisał(a):
Temat będzie martwy.

Może to i lepiej ;)

PostNapisane: 26 listopada 2012, 10:30 

Kod silnika: BCY+
Od razu zaznaczę, że polityką się nie interesuje i wyrażona opinia to tylko moje zdanie. Kaczyński odpada w ogóle w przebiegach, od pewnych wydarzeń zachowuje sie jak osoba niepoczytalną, snuje dziwne teorie oskarża świat o wszystko... W sobie tylko widzi ideał, z resztą cała partia tam taka jest... Potrafią wytykać tylko błędy, a nie potrafią spojrzeć na aspekt pozytywny danych kroków, wyborów. Palikot odpada ze względu na legalizacje zwiazków partnerkich o tej samej płci, możliwość adopcji przez osoby homoseksualne. Jedyne ich pozytywne aspekty ty brak religii w szkołach, finansowanie metody invitro i legalizacja miękkich narkotyków (chociaż sam nie ćpam i nie pale)

PostNapisane: 26 listopada 2012, 11:11 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Benyy napisał(a):
Palikot odpada ze względu na legalizacje zwiazków partnerkich o tej samej płci, możliwość adopcji przez osoby homoseksualne.

O przepraszam, RP jest przeciwko aborcji w parach homoseksualnych!

A legalizacja związków, no cóż, nielegalne nie są więc o czym mowa ;) Choć tak naprawdę ja bym chętnie poparł partię która by wnioskowała o zniesienie czegoś takiego jak małżeństwo "państwowe". Finansowanie invitro? Owszem, przez ubezpieczenia prywatne.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 listopada 2012, 11:19 
Zacna persona forum

mi w polsce nie podoba się stan gospodarki a ktoś za to odpowiada, podejrzewam polityków o defraudowanie ogromnych pieniędzy z kasy państwowej i podkładanie obligacji w miejsce powstałej luki, zresztą to widać po rachubie wpływów i wydatków na przestrzeni 20 lat pod różnymi rządami. sam nie wierzę że uczciwa opozycja jeszcze kiedyś dojdzie do władzy jak w 2005-2007 więc czekam na rozwiązanie siłowe miedzy wkurzonym społeczeństwem a władzą :hyhy:

PostNapisane: 26 listopada 2012, 11:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Cytuj:
Kolega jest moderator i to w zasadzie powinno Ci wyjaśnić czemu tak jest a nie inaczej.

Małe stacyjki są dumne z tego, że przez nie przejeżdżają pociągi pośpieszne...

Wracając do tematu, ja tak się zastanawiam czemu Kwaśniewski ma duże poparcie w PL.. przecież to dawny komunista, jego mentorzy tłukli niewinnych ludzi którzy nie mieli co jeść a ciężko pracowali, tenże pacjent przyszedł pijany od ruskiej wódki na groby poległych Polaków.. itd.

Demokracja jest fajna jak naród mądry.. Wg mnie w bardzo wielkim skrócie:

PIS jako jedyna partia w PL nawiązuje do tradycji Polski, ale Kaczyński przesadza i powinien odejść bynajmniej się ukryć. Druga sprawa to socjaliści...

PO to kolesiostwo i też socjaliści.

PSL - głos rolników.

Palikot - "szumowina" PISAŁEM - BEZ OBRAŻANIA!! lewacka opierająca się na kilku nieważnych w tym kraju sprawach, próbująca zaczerpnąć trochę głosów wśród młodzieży.

SLD - ich powinno się zdelegalizować, komunistyczne korzenie i jeszcze większe kolesiostwo niż w PO.

Inne tutki się nie liczą.. Korwin nawet nie potrafił przygotować partii do wyborów, po drugie idzie w szeregu z ONR i innymi polskimi zakamuflowanymi faszystami którzy jarają się potęgą 3 Rzeszy. Koncept gospodarki jak najbardziej na tak.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 11:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Kompletnie sie polityka nie interesuje, aczkolwiek JNX ma racje co do Kaczyńskiego. Dla dobra swojej partii (której nie trawie) powinien odejść. Ludzie go nie chcą oglądać i słuchać.

PO jakie jest takie jest, głupota jest przypisywanie im lokalnych porażek i tych na które nie maja wpływu bo Kaczyński tak twierdzi.

Mój głos w tej chwili dostała by partia która zlikwidowała by Straze miejskie. Niektóre miasta juz same to zrobiły. I jakiś porządek z tymi radiowozami... Żeby te mandaty miały jakiś cel a nie nabijanie kasy.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 11:56 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Rzeczy do poprawienia jest baardzo wiele. Niestety zeby wspiac sie na szczyt trzeba to zrobic po ukladach w zwiazku z tym na zmiany sie nie zapowiada. Ja to wogle bym sprywatyzowal wszystko, najlepiej lacznie z policja i skarbowym. Pieniadze w budzetowce sa tak trwonione, ze az przykro patrzec. Moim zdaniem, gdyby Korwin zostal premierem to wtedy dopiero cos by sie w tym kraju zmienilo. Puki co zmieniaja sie tylko twarze, sytuacja jedynie sie pogarsza...

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:28 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Rafał525 napisał(a):

Wprawdzie nie na tym forum, ale widywałem już moderatorów niosących kaganiec flejmu między narody z wprawą całego sonderkommanda pirotechników.

jnx napisał(a):
Inne tutki się nie liczą.. Korwin nawet nie potrafił przygotować partii do wyborów, po drugie idzie w szeregu z ONR i innymi polskimi zakamuflowanymi faszystami którzy jarają się potęgą 3 Rzeszy. Koncept gospodarki jak najbardziej na tak.

Trzecia Rzesza nie była taka zła, położyli podwaliny pod autostradę A4, Bolanda tylko zalepiła betonowe płyty asfaltem 60 lat później i gotowe. Budowa autostrad od zera przez Bolandyjczyków powinna widnieć w encyklopedii pod hasłem "porażka całkowita".
No dobra, to nie było śmieszne. Nieprzygotowanie Korwina to jedno, ale jego rozczulający zerowy poziom empatii i totalne wyjebanie na szeroko pojęty PR robią poważną robotę. Media opanowane przez postkomunistów też niczego nie ułatwiają, sprytnie montując materiały z Korwinem tak, że notorycznie wypada on na jeszcze większego socjopatę i psychola, niż jest.

Ale i tak na niego głosuję, bo wolę psycholi niż bolszewików.

deejeys napisał(a):
Mój głos w tej chwili dostała by partia która zlikwidowała by Straze miejskie. Niektóre miasta juz same to zrobiły. I jakiś porządek z tymi radiowozami... Żeby te mandaty miały jakiś cel a nie nabijanie kasy.

Żaden rząd socjalistycznego państwa, w tym Bolandy, nie zarżnie kury znoszącej złote jaja, zapewniam.
Cytuj:
W tym roku z tytułu mandatów karnych z fotoradarów zaplanowano w budżecie 1,2 mld zł. Do września ściągnięto zaledwie 15,7 mln zł.

Ta informacja wytrąca wszelkie argumenty zwolennikom fotoradarów jako urządzeń poprawiających bezpieczeństwo. Skoro planuje się wpływy z przestępstw, to mówimy już o mafii, a nie państwie.

ded napisał(a):
Ja to wogle bym sprywatyzowal wszystko, najlepiej lacznie z policja i skarbowym. Pieniadze w budzetowce sa tak trwonione, ze az przykro patrzec.

- "Emermed", słucham?
- Szybko, przyślijcie karetkę na skrzyżowanie ...
- Proszę podać numer ubezpieczenia.
- Nie mam, nie wziąłem, nie pamiętam, przyślijcie pomoc, tu człowiek umiera!
- [bip, bip, bip]

- "Prywatpol", słucham?
- Pomocy, kradną moje BMW!
- Proszę podać numer polisy.
- Ale ja jestem ubezpieczony w "Polprywacie"!
- Nie mogę panu pomóc, nie ułatwiamy naszej konkurencji. Do widzenia.

Jesteś pewien?

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
ded, tzw. "demokracją" sterują media. Kto bryluje w sondażach ten wygrywa. Kogo w sondażach nie ma, ten nawet nie zaistnieje w świadomości "wyborców". Moi znajomi w większości uważają, że idąc na wybory maja tylko 2 opcje, PIS albo PO - bo tylko oni maja po kilkadziesiąt % w sondażach. Ida więc zagłosować przeciw PIS, czyli na PO. Sentymentalni, lewicujący starsi zagłosują na SLD, świeży licealiści na Ruch P***kota, bo im zioło zalegalizuje...
W ten sposób wygląda w dużym uproszczeniu fenomen obecnego ustroju, który nazwałbym "demokracją medialną". Przeciętny wyborca nawet nie wie, że ma alternatywę, bo mu tego telewizor nie powiedział, a czytanie tegoż przeciętnego wyborcę boli w organ znajdujący się u zakończenia szyi i odpowiadający za noszenie włosów.
Na hasło "możesz głosować np. na UPR, Nową Prawicę, Polską Partię Przyjaciół Piwa" czy kogokolwiek innego z listy jest odpowiedź "ale po co, zobacz, oni nie maja nawet 5%..."... I jak w tym kraju ma się coś zmienić, skoro ludzie, tzw. "wyborcy", sami na to nie pozwalają?

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:35 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jonas napisał(a):
Ta informacja wytrąca wszelkie argumenty zwolennikom fotoradarów jako urządzeń poprawiających bezpieczeństwo. Skoro planuje się wpływy z przestępstw, to mówimy już o mafii, a nie państwie.

Z wykroczeń, to raz. A dwa że budżet temu służy żeby wpływy i wydatki określić w miarę możliwości. Wolałbyś żeby jak największa część to byla pozycja "minister wyczarował z kapelusza"? Nasz prawie najlepszy MinFin w Europie napewno by się ucieszył :rotfl:

jonas napisał(a):
Jesteś pewien?

Interesująca wizja. Ja myślę że jednak w tym przypadku na miejsce wypadku przyjechałaby nie jedna po pól godzine, a na przykład trzy konkurencyjne karetki po 5 minutach. Zresztą zachęcam do skorzystania z usług pogotowia weterynaryjnego żeby się przekonać jak działa prywaty biznes. Albo spróbować iść na państwowe pogotowie z nagłym bólem zęba o 2 w nocy :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
Marky, niezgodze sie z Toba, przykladem jest PJN ktorego bylo od groma w TV a jednak nie przekroczyli 5%

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:46 
Przyjaciel forum

jonas napisał(a):
- "Emermed", słucham?
- [bip, bip, bip]

A teraz jest lepiej?

- Dzien dobry, chce umowic sie na wizyte do specjalisty?
- Poprosze o numer pesel... niestety dzis system eWUS znow nie dziala, nie moge Pana umowic.

:D

a jak juz sie uda, to umowisz sie, na 2020 :rotfl:

Marky napisał(a):
W ten sposób wygląda w dużym uproszczeniu fenomen obecnego ustroju, który nazwałbym "demokracją medialną". Przeciętny wyborca nawet nie wie, że ma alternatywę, bo mu tego telewizor nie powiedział, a czytanie tegoż przeciętnego wyborcę boli w organ znajdujący się u zakończenia szyi i odpowiadający za noszenie włosów.

Ale tak jest w wiekszosci demokratycznych krajow - sa partie dominujace i pomniejsze, najlepszym, choc dosyc przejaskrawionym przykladem jest uklad partyjny w USA.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:47 
Przyjaciel forum

jonas napisał(a):
Ale i tak na niego głosuję, bo wolę psycholi niż bolszewików.

Niby głosujesz a w tym temacie:
jonas napisał(a):
- "Emermed", słucham?
- [bip, bip, bip]

- "Prywatpol", słucham?
- Pomocy, kradną moje BMW!
- Proszę podać numer polisy.
- Ale ja jestem ubezpieczony w "Polprywacie"!
- Nie mogę panu pomóc, nie ułatwiamy naszej konkurencji. Do widzenia.

Jesteś pewien?

zupełnie nie rozumiesz jego myślenia. Byłoby dokładnie tak jak opisuje Tomek niżej:
Tomek napisał(a):
Ja myślę że jednak w tym przypadku na miejsce wypadku przyjechałaby nie jedna po pól godzine, a na przykład trzy konkurencyjne karetki po 5 minutach.
.
Zobacz jak szybko przyjeżdżają lawety na miejsce wypadku.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Wania, OK, ja nie mówię, że obecność w TV to gwarancja sukcesu, chodzi mi o to, że media udostępniają się opcji, która im pasuje i odpowiednio ją lansują. Konkurencji zaś rzuca się kłody pod nogi, ot choćby wyrwane z kontekstu cytowanie Korwina. PJN celowała w wyborców PIS, a to mimo wszystko ludzie przywiązani do prezesa;)

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1