BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 maja 2025, 08:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: m52tu duzo pali nowa instalacja lpg 28l/100km
PostNapisane: 30 listopada 2012, 20:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 528
Kod silnika: m52tu
panowie jak wstawic zdjecia

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 listopada 2012, 20:57 
Pierwsze kroki

http://imageshack.us/photo/my-images/201/img0262qk.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/145/img0263ux.jpg/

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 22:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Kolego skąd jesteś ?

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 22:34 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i / E46 320Ci
Kod silnika: M52TUB28/ M54B22
Te auto nie moze chodzić idealnie, wtryski najtańsze jakie mozna kupić z tegoco ja wiem nie nadaja sie do tego silnika, reuktor słabyz tego co wiem źle zamontowany, oglnie napewnoe nie jedzie tak jak na benzynie, źle dobeana instalacja załzóona po kosztach :( co do spalania no to nie spadnie samo z siebie wg mnie u mnnie przy jezdzeniu do odcinki non stop niemal pali mi 20-21 gazu więc coś jest nie tak (aha noi mam ten sam reduktor co ty dlatego stwierdzam że on nie daje rady w tym silniku, gdyz widze, że ma za duże spadki przy butowaniu)

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 09:42 
Pierwsze kroki

panowie jestem z Puław lubelskie jak pojechalem na montarz mowilem ze ma byc wszystko najlepsze tzn komputer reduktor i wtryskiwacze i powiedziano mi ze tak bedzie a tu widze ze lipa chyba wybiore sie do nich niech to wszystko wyciagaja i zwrot kasy wiem ze mam do tego prawo

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 09:56 
Forumowicz

Tez bym tak zrobił na twoim miejscu, wtryskiwacze masz najtańsze jakie są dostępne na rynku zobacz sam na allegro to są czerwone Valteki czy jak sie to tam pisze, reduktor który wg ludzi obcykanych daje rade w silniku max 150-160 koni mam ten sma silnik i ten sam reduktor co ty i potwierdza sie to co ludzie piszą że nie daje rady w 2,8, a elektronika masz spoko, ale reduktor i wtryski nie są "najlepsze" wtryski to juz wogóle. To są wtryski które wg gazowników są najlepsze hahahha ;D Ale nie martw sie ja kupiłęm już auto z LPG i po dokumentach od LPG widze że poprzedni właściciel tez miał tanie wtryski i po 2 miechach wymienił na lepsze bo chyab widział zę auto jedzie słabo. Wieć jak nie dostaniesz reduktora typu Ac R01 czerwony do 250 koni i wtrysków które mogą pracować w krótkich czasach wtryski (te co masz napewno nie mogą :p) to walcz o zwrot kasy, chociaz z tego co czytam to będziesz miał dlugą droge i męke, chyba że gazownik będzie spoko, ale zadko chcą kase oddawać a droga sądowa trwa :/

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 10:10 
Pierwsze kroki

pamowie ale u mnie auto chodzi idealnie tylko zajebiscie duzo pali i to jest powod mojej meki

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 10:11 
Pierwsze kroki

na 40 litrach zrobilem 180 km z czego polowa to trasa tylko dynamiczna duzo wyprzedzania

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 10:45 
Pierwsze kroki

wtryski mam dokladnie AC W01 BFC

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 10:55 
Pierwsze kroki

bylem wczoraj u gazownika siedział z kompem jezdzil costam ustawial i zobaczymy co dalej

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 11:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Chodzi idealnie na gazie... ale przy takim spalaniu to nie oszczędzasz tak naprawdę nic :( więc jaki sens tej instalacji ?

Postaraj się by to wyjęli i umawiaj się na montaż u Toudiego kawalątek dłuższą trasę zrobisz ale będziesz miał auto zrobione jak się należy :)

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 11:47 
Pierwsze kroki

zobacze co powiedza juro dziwi mnie to ze jezeli by go zalewało gazem to by sie dlawil nie mial sily a tu poza duzym spalaniem nie ma nic do konca obrotomierza chodzi jak nalezy ciagnie ma moc dodam ze na beznynie pali po miescie 16 max 17 przy duzej dynamice

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 11:48 
Pierwsze kroki

na trasie udało mi sie zejsc do 11,5

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 11:56 
Pierwsze kroki

panowie a co moze byc mechaniczna przyczyna takiego spalania np cos uszkodzone w silniku lub jego osprzecie

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 12:27 
Forumowicz

Trzeba sie podpiąc pod kompa. Nie no jak uważasz ze chodzi dobrze to twoja opinia, ale ogólnie gazownik powieni regulować gaz na trasie i będie tam widać jak reduktor przy wysokiich obrotach nie wyrabia taka mała moja podpowiedź "będą spadki ciśnienia" osobiście regulowałe juz hoobbystycznie z 15 aut i wiem co mówie, teraz jka jest wszystko nowe to moze ci sie wydawać ze ejst git ale za rok będziesz miał juz inne zdanie, dlatego jak juz zapąłciłęś tyle kasy za nową iunstalacje gazową to chyba powienienś oczekiwać aby była bezawaryjna jednak przez pare lat.

Co do błędó w silniku sprawdź je INPĄ albo DISEM, spalanie 28 litrów jest nie do przyejcia auto po samej autokalibracji powinno mniej palić, nie wiem jaka jest tego przyczyna ale napewno coś jest nie tak

A noi źle wyregulwoany gaz moze rozjechac mape benzynową i auto bedzie źle chodziło na benzynie tez.

Jak byś był ze Szczecina to bym ci to wyregulował bo akurat staga300 ogarniam dobrze kolesiowi regulowąłem jego 328i i pali mu 12-14 w mieście jeżdząc spokojnie tylko ze on ma e36 328i ja mam e46 328i i instalacje firmy KME której jeszczer do końca nie ogarniam i pali mi minimum 15lpg w mieście , raz mi splaiła 21 ale to było non stop butowanie i piski opon do czerwonych obrotów w 2 dni skończyły mi sie opony i bak gazu ;)

Co do twojego spalania na benzynie jeśli to 528i automat to jest do przyjecia jak manual to w trasie powinein palic mniej niż 11,5 chyba ze jechałeś dość dynamicznie. Ja swoim e46 328i na trasie jadać mega eko 80-90km/h na benzynie mam spalanie 6,5 litra ;) I to móie całkiem poważnie na gazie poniżej 9,5 nie zeszłem ale na benzynie przy muskaniu gazu osianiecie 6,5 litra jest możliwe.

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 12:31 
Pierwsze kroki

diagnozowal mi to auto czlowiek fan bmw z puław inpa i wszystkie parametry przed montarzem gazu byly wedlug niego ksiazkowe musze wybrac sie do niego moze jutro niech zrobi diagnostyke po instalacji i zobacze co wyjdzie

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 12:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: 330iT
Kod silnika: M52tub30
Garaż: Triumph 675,
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=122941
Po pierwsze to ogarnij się, że to twój temat to nie znaczy że możesz zaśmiecać temat pisząc post pod postem w ciągu kilku minut.

Mówisz że 11.5l na trasie po kolejnych ostawieniach gazownika Ci wyszło? Jeżeli jazda dynamiczna to jest już ok, przy jeździe przepisowej w polsce spokojnie powinieneś schodzić poniżej 10l gazu.

Ja kupiłem M52B28 i pierwsze co to do gazownika na przegląd i regulacje, na szczęście zapłaciłem tylko 70zł i teraz mi po mieście normalnie jeżdżąc pali 22l gazu
(więc jeżdżę już na PB) a mam niestety założone szare Valdki i KME Silvera do 160KM i miedź 6mm, więc jestem już umówiony na wtorek do gazownika z pierwszego zdarzenia polecanego ogólnie i znanego przez wielu ludzi, i będę wkładać AC r01 do 250KM, faro 8, i hany zielone, koszt operacji łącznie z robocizną 1500zł.

Ale po tym zabiegu nie będzie różnicy już w jeździe między gazem a benzyną i bedę zadowolony w końcu.

Po za tym ja bym na pewno tego tak nie zostawił ani na swoim miejscu, ani na twoim, ponieważ możesz mieć zbyt ubogą lub bogatą mieszankę.
Że dużo pali to nie znaczy że koniecznie bogatą, przy ubogiej czasy trysku są żadne ale dłuższe i auto będzie dużo palić, tak mi gazownik tłumaczył.
A po nastepne najgorsze to jeżeli mieszanka będzie zła i będzie dostawać mało gazu a dużo powietrza to wypali ci gniazda zaworowe, tłoki i tak dalej co tam spotka gaz na swojej drodze przy spalaniu, ponieważ przy małej ilości gazu a dużej ilości powietrza tworzy się szkodliwa dla silnika duża temperatura spalania.

to klasa, to elegancja, to styl i szyk bycia mego,

droga koleżanko i kolego... :wink:

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 12:46 
Pierwsze kroki

11,5 wyszlo w trasie ale na beznynie jak kupilem to auto w szwajcari i wrocilem do polski a gazu mi pali okolo 20 w trasie i to jest przesada ja uwazam

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 12:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: 330iT
Kod silnika: M52tub30
Garaż: Triumph 675,
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=122941
A no to pisz odrazu że mówiłeś o PB.

No jasne że dużo

to klasa, to elegancja, to styl i szyk bycia mego,

droga koleżanko i kolego... :wink:

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 2 grudnia 2012, 13:02 
Pierwsze kroki

ale wszystko elektronicznie jest ok bynajmniej przed montarzem gazu bylo musze jeszcze raz to sprawdzic jutro

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1