BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Lista radiowozów CANARD wg numerów rejestracyjnych:
PostNapisane: 3 grudnia 2012, 19:53 
Uzależniony od forum :)

Wg. mnie sprawa wygląda nieco inaczej. Podobno zależy nam żeby się upodabniać czy zbliżać do cywilizowanej Europy. Belgia to dziki kraj, Holandia upalony, Włochy kraj skorumpowany. Zawsze tak chcemy się porywnywać do Niemców czy Austrii - chociaż o niej nie wiele wiemy (jako naród). Ale nie o to chodzi. Oczywiście to wszystko co piszecie że to system do zarabiania - trudno się nie zgodzić. Czy skuteczny? Nie wiem jak Wam ale mi się odechciało cisnąć bo szkoa mi prawka. Za 2-3 miesiące jak się usłyszy że Heniutek i Marian stracili prawko, Stefan i Roman mają po 800zł i 14pkt a Mariola ma 23pkt i w ogóle już nie łamie przepisów to i my zaczniemy się pilnować i każdy sobie przypomni że na dwujezdniowej można tyle, na ekspresowej tyle a tu jest 50 to zwalniamy. I obawiam się że CB radio nie pomoże...

Co do tego filmiku że Policjanci nie dali mandatów. Świetni dziennikarze, nie dziwię się komendantowi, może się zirytoiwał jak funkcjonariusze zaczęli nowymi Audi i Mercami do pracy przyjeżdżać... :rotfl: W końcu praca w drogówce to jak wygrana w totka :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 20:15 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
deejeys napisał(a):
A widziałeś tam psa stojącego za zakrętem? W krzakach? Na wiadukcie? Na bank nie.

To prawda, przez całą trasę 1700 km nie widziałem ani jednego radiowozu ustawionego, by 'łapać ". Nawet Żona mi jechała,ze wlokę się jak cykor, a przeciez przez całą drogę ani jednego patrolu, heheh.

Co innego u nas, od razu po wjezdzie na A2, oznakowana Alfa Romeo sto pindziesiąt ileś tam , kręciła się niespokojnie.

deejeys napisał(a):
Jak fotoradary mają być w takich miejscach jak w tej chwili powstała "naturalna" siła rywalizacji? Kto więcej zarobi kasy : SM, ITD, czy PSY?
ja do tej pory ubolewam nad tym,ze przy przejsciu dla pieszych, gdzie miesci sie szkoła mojego Syna, nie ma fotoradaru, a pare km dalej , gdzie raptem z 90 robi sie 70 , jest i owszem. Paranoja.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 20:25 

A mi w Austrii policjant pokiwał palcem bo miałem 130 a nie 120. Do dziś koledzy twierdzą że nie kiwał tylko kazał za nim jechać na parking... Obwodnica Wiednia 4 pasy, tunele i 70tka - czerwony flesz po oczach - nie przyszło :) Autobahn Polizei widziałem kilka razy... A jeżdzę chyba niezbyt często bo w tym roku raz paryż i raz środkowe Włochy... Siostrę w tym roku czesi nieoznakowanym na kamerę nagrali - śmiali się że żona Kubicy :)

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 20:42 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Z tego co się orientuję to przy wykroczeniu czyli jakimś strzale z fotopstrykcza na terenie niemiec w pojedynczym przypadku olewają to...najpierw mi koleżanka o tym mówiła bo jej ojciec pracuje i mieszka w niemczech, a potem sam się przekonałem ale nie jestem w 100% pewien bo błysnęło mi coś na 130 jak miałem 160km/h na autobanie w drodze do Koloni, mama też twierdziła że przyjdzie zdjęcie z wakacji. Dwa lata już minęły i nic ;)

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 21:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
NANOCSmilosz napisał(a):
Dwa lata już minęły i nic

Będziesz pewny kiedy następnym razem zatrzymają Cie w niemcowni do kontroli.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 21:42 
Specjalista

o tak własnie działają , stają na poboczu idą spać , jeść , pierdzieć itp (od 14 s zapodajcie sobie)

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 22:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97228 Aktualne foty str 5.. ;)
To jest nie do pomyślenia że jedyną rzeczą która ma dla GITD i SM jakiekolwiek znaczenie są

Obrazek

NIC WIĘCEJ SIĘ NIE LICZY.!!!. Nie interesuje ich podniesienie bezpieczeństwa w miejscach w których najbardziej jest to potrzebne np. okolice szkół. Najważniejsze żeby skitrać gdzieś forda z aparatem, najlepiej w jakichś krzakach lub za jakąś tablicą w "pseudo" zabudowanym terenie (jak w "Misiu") w którym to przypadkiem postawiony został znak ograniczenia do 30km/h na całej jego długości (bo przypadkiem remontują 1 studzienkę) i łoić bezkarnie normalnych kierowców, w majestacie PRAWA oczywiście i w imię BEZPIECZEŃSTWA..

:mur: :wsciekly: :mur:

Moja B-U-M-A.: viewtopic.php?f=6&t=97228
Nowe foty str 5..

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 23:19 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
deejeys napisał(a):
a wszyscy jadą 115

Sęk w tym że 'wszyscy jadą' to takie polskie gadanie. W usa są nieliczne przypadki że ktoś łamie o +15 mil, a jak go złapią to od razu na glebe jak spróbuje pyskować władzy jak to ma miejsce w PL. Co nie wyjadę za granicę PL to nie spotykam się z tak notorycznym łamaniem prędkości. 80% jedzie zgodnie z limitem, 15% może nieco szybciej i 5% to ci z nadwyżką gotówki. Mniej więcej tak to by wyglądało. W polsce 0% jedzie zgodnie z limitem, 70% jedzie +15km/h, 10% jedzie +30 a 5% to goście z kodem na nieśmiertelność.

W Czechach i Austrii widziałem po psie jak zjechałem z autostrady. Stali na poboczu, ale nie wiem czy robili łapankę czy tak po prostu.
A i jeszcze ciekawostka - w PL jak jest limit 80 a stoi policja albo znak 'fotoradar' to wszyscy zwalniają do 50... no litości!

Tak czy siak, wracając do meritum. Robi się w tym kraju źle.

KotSylwester napisał(a):
Heniutek i Marian stracili prawko, Stefan i Roman mają po 800zł i 14pkt a Mariola ma 23pkt i w ogóle już nie łamie przepisów to i my zaczniemy się pilnować i każdy sobie przypomni że na dwujezdniowej można tyle, na ekspresowej tyle a tu jest 50 to zwalniamy.

Sęk w tym że to jest tak skonstruowane że można odmówić wskazania kierowcy i wtedy więcej $$$. Generalnie o to właśnie chodzi. Zrobić furtkę przez którą będzie wpadać kasa.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 23:38 
Kolejny dowód do powyższych rozważań :kwasny: http://cyklista.wordpress.com/2012/11/2 ... -kierowcw/

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 23:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
NANOCSmilosz, filmik z Łodzi, z odcinka, którym prawie codziennie jeżdżę :/ Jakieś 500m wcześniej jest skrzynka z fotoradarem i każdy zwalnia do 50, i od razu za nią ogień. I się można naciąć :P

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 23:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Vit0, rejony della.... No cóż, mi by taki zdjęcia nie zrobił :) Bo pod takim kątem nie widać tablicy :)

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 00:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
deejeys napisał(a):
Vit0, rejony della.... No cóż, mi by taki zdjęcia nie zrobił :) Bo pod takim kątem nie widać tablicy :)

Do della to jeszcze daleko. To było pod stadionem widzewa.

To masz teraz tablicę po lewo? Czy jak, że jej nie widać z prawej?

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 00:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Vit0, we wnęce po środku... :P

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 00:46 

Yaro napisał(a):
Nie interesuje ich podniesienie bezpieczeństwa w miejscach w których najbardziej jest to potrzebne np. okolice szkół

Tu się zgadzam i to są słowa policjantów RD, ITD i SM. Oni chcac nawet działać prewencyjnie mają nakaz z góry "przynosić mandaty - nie ważna kwota - ma być mandat, nie ma pouczeń". I albo będziesz przynosić mandaty, albo pożegnasz się z premią, nagrodą, awansem, etc.

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 17:28 
Specjalista

W trójmieście dzisiaj widziałem jak po grunwaldzkiej leciała , ale pewności 100% nie mam , bo to po przeciwnym pasie. Ale za to na obwodnicy non stop lata. Także Panowie , wszystkie wylotówki , proste odcinki gdzie można dać w palnik zostaną obstawione przez tych paparazi

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 18:22 

Kyokushin napisał(a):
Sęk w tym że to jest tak skonstruowane że można odmówić wskazania kierowcy i wtedy więcej $$$. Generalnie o to właśnie chodzi. Zrobić furtkę przez którą będzie wpadać kasa.

Niestety nie do końca :) Raz odmówiłem wskazania kierowcy i dostałem 500. Potem wyrok z sądu (przez cepik mnie poznali) i kara 400 oraz koszty sądowe ok.250... suma - sporo większa. Nie wiem czemu nie miałem punktów, bo wg. prawa powinienem mieć.

Teraz dostałem fote z Tarczyna. Zadzwoniłem, pani od razu powiedziała "Uprzedzam że to nie kończy sprawy". Znalazłem wcześniej artykuł w necie, w którym była mowa o kontroli NIK w sprawie nie karania sprawców punktami, tylko wlascicieli mandatami - efektem tego jest ściganie kierowcy właśnie CEPIK i sąd. Ja to sprawdziłem na własnej skórze kilka lat temu.

Yaro napisał(a):
To jest nie do pomyślenia że jedyną rzeczą która ma dla GITD i SM jakiekolwiek znaczenie są

Nie, no jasne są firmy działające dla idei... ale ich jest naprawdę niewiele.

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 18:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
deejeys napisał(a):
Ty nadrabiasz mandatami za złe umiejscowienie tablicy, wiec na jedno wychodzi :P

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 21:07 
Częsty bywalec

Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97228 Aktualne foty str 5.. ;)
KotSylwester napisał(a):
Nie, no jasne są firmy działające dla idei... ale ich jest naprawdę niewiele.

Firmy chyba nie potrafiłbym wskazać żadnej, co najwyżej organizację typu WOŚP lub coś w tym stylu..

Ale GITD i SM są organizacjami które z założenia mają/powinny pomagać/służyć obywatelom, częściej instruować a dopiero w ostateczności karać. Jednak od jakiegoś czasu karanie (i to dotkliwe) stało się ulubionym jeśli nie jedynym zadaniem któremu oddają się z całym zaangażowaniem na jakie ich stać. Wszyscy wiemy dlaczego tak jest $$$$$$ i wiemy też wszyscy ŻE TAK NIE POWINNO BYĆ. :!: :wsciekly:

Nowe foty str 5..

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 22:40 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Instytucja państwowa utrzymywana z podatków a prywatna firma to dwie rozne rzeczy :)

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 22:49 
Częsty bywalec

Frank napisał(a):
Instytucja państwowa utrzymywana z podatków

konkretnie z ogólnopojętego budżetu.. :)

Nowe foty str 5..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1