BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sezon narciarski 2012/2013
PostNapisane: 9 grudnia 2012, 15:26 
E34 lover

Witam,
jako że nie ma takiego tematu to myślę że można trochę podyskutować na temat... gdzie? kiedy? jak? i w czym?
Ja dziś rozpocząłem sezon narciarki w Parchatce pod Puławami. Syn 6-letni dostał instruktora i sypał pierwsze orły :rotfl: żona też pierwszy raz w nartach ale całkiem nieźle jej szło. Wyszalałem się na całego, warunki rewelacja..... nogi słabizna :kwasny:
Macie w swojej okolicy jakieś stoki? U mnie w promieniu 30km jest aż 4 :hurra:
Gdzie wybieracie się pojeździć? Polska? Słowacja? Austria? a może gdzieś jeszcze indziej...
Ja myślę o Bukowinie w styczniu 2013.... ostatni raz byłem tam 2 lata temu i teren przekonuje mnie ilością stoków oraz termami gdzie wieczorem można się zrelaksować.
Za granicę chwilowo nie planuję bo wolę nauczyć rodzinkę tu na miejscu :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Sezon narciarski 2012/2013
PostNapisane: 9 grudnia 2012, 16:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
fajny temat :) ja jeździć na nartach uczyłem się w Krynicy, początki były fajne, zwłaszcza gdy pierwszy raz załapałem się wyciągu orczykowego i nieświadomy chciałem na tym usiąść i niestety się wyłożyłem :) u mnie z dostępnością nie jest tak dobrze, lubię jeździć do Bełchatowa, ale niestety w weekendy jest tam natłok ludzi i czasami żeby wjechać na stok czeka się dobre 15 minut :) w tamtym roku odpuściłem sobie narty z powodów zdrowotnych ale w tym roku wybiorę się na pewno !! narty kupiłem parę lat temu na giełdzie i jestem z nich zadowolony, a dałem ok 200 złotych więc można trafić okazje, kurtkę mam normalną w której chodzę na codzień, gogle mam ale ich nie używam bo nie lubię nawet jak naśnieżają stok , spodnie kupiłem tylko odpowiednie, i też nie były aż tak drogie. Ogólnie myślę o nauce jazdy na desce, ale jak widziałem jak brat się uczył to mi się odechciało hehe

PostNapisane: 9 grudnia 2012, 18:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja pierwszy raz na nartach byłem zeszłej zimy. Teraz niby lekarz zabronił, ale zabronił mi też robić wiele innych rzeczy, to i to będę miał w dupie. Ze względu na mój skill narciarski w góry się nie wybieram ale tu na lubelszyźnie, do Chrzanowa czy Batorza pewnie parę razy się wybiorę.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 9 grudnia 2012, 22:11 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Ja podobnie jak Gumiś, w zeszłym roku po raz pierwszy byłem pojeździć na nartach. W związku z tym, że w pobliżu mojej miejscowości nie ma stoków narciarskich, to zeszłej zimy wybrałem się najpierw do Zieleńca, a kilka tygodni później do Czarnej Góry. Zarówno tu i tu bardzo mi się podobało, dlatego myślę, że i tej zimy uda mi się gdzieś wyskoczyć :)

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 01:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 325 Sedan
Kod silnika: M50 2.5
Nie daleko od Lublina, w Chrzonowie jest bardzo fajny stok i nawet duży jak na te warunki, chyba od dziś już staruje, polecam jak ktoś nie chce śmigać w góry i ceny zazwyczaj były też przystępne.

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 10:43 
Forumowicz

Moje BMW: e46T
Kod silnika: m57+
Sezon na pomorzu rozpoczęty. Wieżyca, Szymbark, Przywidz, Amalka jest gdzie jeździć (mówię tu tylko o warunkach dla początkujących i uczących się). Wczoraj byłem w Wieżycy i niestety było tyle ludzi, że nie polecam nawet do nauki... 15min czekania na wyciąg... może zniechęcić nowo uczących się :( Kolejka po Grzaniec również długa... :(

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 11:29 
Ja czasami jeżdżę do Bodzentyna koło Kielc - w sam raz dla początkujących, delikatny zjazd i blisko ode mnie.

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 11:48 
E34 lover

W Parchatce mamy krótki stok (360m) ale jest szybki i szeroki. Szybko się zjeżdża i praktycznie nie stoi się do orczyka więc w 2 godziny można się wyszaleć na całego... Jest też Rąblów, ale tam są dzikie tłumy no i dwa nowe stoki w Celejowie (bardzo płaski dobry do nauki stok) oraz jakiś nowy w Kazimierzu którego jeszcze nie zbadałem :P Generalnie to w okolicach Puław jest gdzie jeździć :P Jak coś zapraszam ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1