Przyjąłem zasadę, że nie będę tutaj się wypowiadał z różnych powodów nt. polityki, ale tutaj jak widać temat dotyczy polityczno-religijnego aspektu, który mnie ostro razi.
partii napisał(a):
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/galeria/413252,1,zapalenie-chanukowej-swiecy-w-sejmie-galeria-zdjec.html
Widze, ze rodzi sie nowa tradycja euro-pejska. Krzyz chcieli sciagac, rozdzielac religie od panstwa, a tutaj takie rzeczy.
Kpina, żenada, skrajny debilizm i brak poszanowania dla większości obywateli w PL.
Słusznie partii zauważyłeś, że ta partia chciała ściągać krzyże w sejmie - co do tego, to się zgadzam. Religia w kościele, polityka i sprawy przyziemne w sejmie.
Jednakże, ja się śmiałem z Obamy i jego śmiesznych wypowiedzi dot. tego eventu żydowskiego, ale jak widzę Biedronia w jarmułce, to nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać. Ten facet w reakcji na ostre co prawda słowa pod słowem homo, ruch katolicki jakkolwiek pojęty porównał do faszystów. Teraz pokazuje respekt dla Żydów i ich religii, czy sam jest Żydem? Niezależnie od tego, to z jego strony trudno pisać o słowie "szacunek" do kogokolwiek. Niekonsekwencja? Brak świadomości wykonywanych czynów? Czy to może jakieś pro-żydowskie lobby, czy mam zwidy i wszystko jest okay?
Jasne, teraz jestem antysemita, bo napisałem coś o Żydach.
Uważam, że wszystkie religie świata to wielki skarb cywilizacji wszelako pojęty, ale gdy wykorzystuje się do zdobywania dóbr typowo świeckich, doczesnych, dla śmiertelników, to jest godne potępienia, tego doczesnego i nieskończonego.