BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] drgania w 330d od kola pasowego???
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, 18:04 
Pierwsze kroki

witam mam pytanie czy ktos sie sie spotkal z przypadkiem zeby kolo pasowe dawalo drgania na karoserie?? bylem u mechanika i stwierdzil ze drgania w moim samochodzie moga byc spowodowanie kolem pasowym, czy jest to mozliwe???? poduszki pod silnikiem sa ok!!! prosze o pomoc, i wrazie czego ile takie kolo do 330d moze kosztowac????? :( :( :( :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2007, 23:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 AcSchnitzer
Kod silnika: N62B44
O kole pasowym nie słyszałem. A czy to przypadkiem nie jeden z wtrysków powoduje te drgania. Sprawdzałeś na kompie?

601 96 11 92

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 07:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Jesli drgania przenosza sie na karoserie to mozliwe ze moze to byc kolo zamachowe dwumasowe gdyz wlasnie ono ma ograniczac przenoszenie sie drgan. a co do ceny jest ona masakryczna+robocizna za wyjecie skrzyni, sprobuj sprawdzic na wolnych obrotach czy po wcisnieciu sprzegla drgania nadal beda sie przenosic, powinno przestac drgac albo to dranie powinno sie zmniejszyc. A jesli nie dwumasowka to raczej tak jak pisze marcin004 wtryski. i daj znac co wyszlo to bedziemy myslec dalej pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:59 
Uzależniony od forum :)

skoro mechanior stwierdził że od koła to może chodziło mu o napinacz paska płaskiego. jak bedzie dobrze rozwalony to też będzie troche telepać ale żeby na karoserie to raczej nie. sprawdz poprawność układu wtryskowego

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2007, 12:15 
Forumowicz

Moje BMW: E39
A ja mam drgania a w zasadzie bujanie na wolnych obrotach, ale to nie wina ani kola ani wtryskow. Jakby to bylo kolo to mialbys halas przy gaszeniu silnika, taki metaliczny jakby sie cos zaraz mialo rozwalic :P Wtryski mam po regeneracji u boscha :P

U mnie jest to wina nie przeprogramowania sterownika silnika po zmianie przeplywki. A teraz nie moge tego dokonac bo wysypal mi sie komp od abs/asc i przy programowaniu nie ma komunikacji i jest dupa :/

Kurna nowy kosztuje w ASO 2500 wiec szukam uzywki. Za 300 mozna zaryzykowac :P

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2007, 06:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530d, X5d
Szary76, gdzie regenerowales te wtryski? ile to kosztuje? czy miales jakies objawy zlej pracy silnika?

ja na razie (odpukac) nic zlego w obrebie wtryskow nie widze, ale pytam z ciekawosci

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2007, 23:04 
Forumowicz

Moje BMW: E39
No wiesz, sie okazalo, ze moja ma juz przejechane 300k :/ wiec jak sie zaczelo kolysanie to pierwsza mysl to wlasnie wtryski, ze na jedny albo 2 nie pracuje. No ale to nie bylo to. Jak juz je wyjeli okazalo sie, ze sa w strasznym stanie, generalnie mechanik powiedzial mi, ze raczej ich nie zregeneruja i bede musial nowe (regenerowane) kupic. Na szczescie w serwisie boscha okazalo sie, ze da rade.

Serwis gdzies na slasku cena kolo 2000 ale to po znajomosci i bez faktury. W sumie nie pomoglo na to bujanie ale sie ciesze, mam spokuj. A objawy ich zuzycia byly takie, ze jak sprawdzili cisnienie na nich to bylo 200 czegos tam a po regeneracji wzroslo do 350.

Takze powodzenia z naprawa :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 10:15 
Uzależniony od forum :)

Szary76 napisał(a):
2000
bar :ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2007, 10:56 
Mialem takie drgania, wymienilem swiece-nic nie pomoglo, autko bylo sprawdzane na komputerze silnik 0 bledow, wymienilem poduszke silnika-dalej nie pomoglo, wczoraj zmienilem kola na 17" opony 225, drgania znacznie sie zmniejszyly, wlasciwie nie sa juz tak odczuwalne, nie wiem czy drgania sie zmniejszyly bo auto stoi na szerszych oponach, ale szczerze mowiac juz mam dosyc dochodzenia przyczyn

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1