BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skandal w niemieckim Real´u (to wina Tuska)
PostNapisane: 23 grudnia 2012, 11:19 
jnx napisał(a):
ieszkańca 25 525 USD (2011) Republika Czeska osiąga poziom 2/3 PKB w wiodących krajach UE i może równać się z krajami takimi jak Portugalia, Grecja czy Słowenia.

jak już musisz cytować, to używaj chociaż " "

Dajcie se siana i czytajcie uważnie co piszę.

Ciągłe narzekanie jak nas postrzegają inni, że Kartofle, że Rosja i półki, że dziki kraj i inne takie.

Napisałem Wam, że facet widzi to inaczej. To, jak faktycznie jest, nie ma znaczenia teraz, bo nie o tym mowa. Wątek jest o tym, jak nas postrzegają. Faktem jest, że facet ma taką opinię i jakkolwiek to pojąć, widzi poprawę, rozwój, coś pozytywnego, a nie syf i brud.

..niestety to typowe jest dla Polaka niekończące się narzekanie, to źle, to do dupy, nie opłaca się itd.

Mi się przez to bardziej rzygać chce, niż gdy patrzę na rozwój Łodzi. Polska jest pod względem wielkości 20. gospodarką na świecie (a propos liczb), jak by nie było :P W każdym razie nie wiem jak w innych rejonach PL, ale u siebie widzę ciągły postęp. Infrastruktura się rozwija w oczach.

Drogi, dworce, lotniska, etc. przecież to wszystko idzie do przodu... ale może lepiej nie będę się wypowiadał w skali całego kraju, skoro twierdzicie, że inne rejony to Uganda, brud, HIV i inne choroby przenoszone drogą płciową.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 11:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: e30
Kod silnika: 2jz
Byłem w tym roku w Czechach i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to drogi chodzi o to iż sa naprawde w dobrym stanie bez porównania do naszych nastepna rzecz to każda najmniejsza wioska jest zadbana mimo że to gospodarstwo to wsyzstko jest naprawde schludne natomiast w polsce na wioskach potrafi gnojówka leżeć na trawniku albo obok bramy wjazdowej do gospodarstwa dalej już nie chce porównywać.....

Co jak co ale daleko nam do Czechów

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 12:02 
Uzależniony od forum :)

NANOCSmilosz napisał(a):
zapytali się czy mamy zimno zimą - koleżanka powiedziała że tak nawet -20 i -30 stopni , na co francuzi , a macie pingwiny ?
2. Jak się witali to tam każdy mówił jaki kraj i koleżanka że Poland , a taki francuz "Poland Poland yees i know you have polar bears"

O, musimy mieć wspólnych znajomych, bo już kilka razy gdzieś tą historię słyszałem.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 12:02 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja tylko w kwestii Łodzi bo o Czechacji to nie tajemnica że są trochę z przodu i nie zmieni tego subiektywna opinia jednej osoby, sorry Czarny ;)

valdorane napisał(a):
O, musimy mieć wspólnych znajomych, bo już kilka razy gdzieś tą historię słyszałem.

Wszędzie tak jest. I ja z chęcią stereotypy podtrzymuje :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 15:04 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Nie ma się co denerwować odnośnie Czech, tylko warto się tam przejechać z prostego powodu, żeby zobaczyć co idzie zrobić przez prawie ćwierć wieku po odzyskaniu niepodległości. I są to twarde fakty, a drogi to już szkoda mówić, po Czesi są na zupełnie innym levelu, czasem się tam gubię, do autostrady nie mogę dotrzeć, ale ciężko się połapać że coś nie tak, bo i tak cały czas jadę jakimiś ekspresówkami i dwupasmówkami które spinają każde większe mieściny.
My idziemy do przodu, rozwijamy sie i tak dalej, mamy taką opinię o sobie, że inwestycje do nas przychodzą etc. a ostatnio widziałem mapke Europy z rozlokowaniem fabryk samochodowych, jaka firma co gdzie produkuje, i byłem w szoku bo PL to totalnie szary ogon, nie jesteśmy żadną lokalizacją samochodowych inwestycji...

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 15:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Ale odeszliście od tematu :) Faktycznie Czechom bliżej do Niemców jeśli chodzi o porządek, schludność, zabawę i wolny czas niż do Polaków. Moi rodzice maja dom dokładnie na granicy czesko-polskiej i często jesteśmy w Czechach na zakupach, na piwie w knajpie. Knajpa nic szczególnego, na podmiejskim osiedlu domków jednorodzinnych. W piątki i soboty zawsze pełna, od czasy do czasu gra tam orkiestra ludzie się bawią i śpiewają, nie ma chamstwa ani wulgarności i to mi sie podoba.

Wracając trochę do tematu w Realu nie ma czeskich specjalności, wiec jesteśmy do przodu przed Czechami ;)

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 15:33 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Vermilion napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
jonas, gdzie na pisałem ze chciałem zrobić awanturę wydzierając się na cały sklep. Chce zwrócić uwagę, ewentualnie napisać skargę. Grzecznie.

Skargi nie pisz, nie zwracaja uwagi. Jezeli masz czas na taka zabawe, to trzeba bylo zrobic zdjecie, napisac po Swietach grzeczny list do centrali (zalaczyc zdjecie), ze bardzo lubisz zakupy w ich sieci, itd, a jako Polak chcialbys zobaczyc produkty pochodzace z Polski na odpowiednio oznaczonej polce, co rowniez na pewno wplynie na wieksza swiadomosc innych klientow odwiedzajacych ich sklepy, dorzuc im tez kilka propozycji tradycyjnych specjalow, ktorych tam brakowalo - utrzymaj calosc w formie sugestii, a nie skargi. Efekt na pewno bedzie duzo duzo lepszy - otrzymasz jakas przemyslana odpowiedz i pozostawisz duzo lepsze wrazenie.

A ja bym tam wjechał z ekpią i roz... w piź.... ten cały kram ! Niech się nauczą szacunku do polaków !

:rotfl:

Powie wam że byłem nie całe 3 miesiące temu w Indiach i po powrocie pokochałem nasz kraj ! Czysto, równo, pięknie drogi, cisza i spokój. Warto czasem się wybrać do takiego pierdolnika :D Oni są 70 lat za nami.

W klimacie polskich zakupów :D

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 15:50 
Przyjaciel forum

Bobby Vintage napisał(a):
A ja bym tam wjechał z ekpią i roz... w piź.... ten cały kram ! Niech się nauczą szacunku do polaków !

To dopiero jak list nie poskutkuje :D

A co do Czech, to polecam wybranie sie do miasteczka z dala od autostrad i miejscowosci turystycznych, to jak podroz w czasie do lat 90 w Polsce.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 15:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
W klimacie polskich zakupów :D

:rotfl:

najlepsze jest to, że biedne osoby nie staną w takiej kolejce i nie będą się rzucać po darmowe rzeczy, bo im poprostu wstyd... tylko rzuca się chołota, która wiecznie ma mało :)

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 16:56 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
Vermilion napisał(a):

A co do Czech, to polecam wybranie sie do miasteczka z dala od autostrad i miejscowosci turystycznych, to jak podroz w czasie do lat 90 w Polsce.

Dokladnie :ok: zgadzam sie z toba w 100%. Ja od ponad 9lat przejezdzam co tydzien przez czechy, i musze przyznac ze autostrady i drogi ekspresowe obwodnice maja super, ale proponuje odbic 10-15km od autostrad to co niektorym sie oczy otworza . Co do lapowkarstwa wsrod policie to tez sie wole nie wypowiadac.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 19:53 
Forumowy terrorysta

Tomek napisał(a):
Ja tylko w kwestii Łodzi bo o Czechacji to nie tajemnica że są trochę z przodu i nie zmieni tego subiektywna opinia jednej osoby, sorry Czarny ;)

:rotfl: :super: dobre.

Czesi nie mają takich pięknych, przynoszących straty stadionów. :rotfl:

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 20:04 
j-23 napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Dokladnie :ok: zgadzam sie z toba w 100%. Ja od ponad 9lat przejezdzam co tydzien przez czechy, i musze przyznac ze autostrady i drogi ekspresowe obwodnice maja super, ale proponuje odbic 10-15km od autostrad to co niektorym sie oczy otworza . Co do lapowkarstwa wsrod policie to tez sie wole nie wypowiadac.

Otóż to. W Czechach bywam kilka/kilkanaście razy w ciągu miesiąca i skomentuję tak:

"cudze chwalicie, a swojego nie znacie"

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 20:44 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Jeśli czeskie wioski są syfiaste i zacofane, to chyba nie powód, żeby nasze też takie były? "A u was Murzynów biją!" jako argument? No błagam. Zresztą ich sieć głównych dróg, czyli to co widzi przeciętny turysta, jest lepsza od naszej i tyle, za równowartość 50 zł można kupić autostradową winietkę na tydzień i śmigać do porzygania. W Bolandzie 50 zł to niecałe dwa przejazdy A2.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 21:01 
Przyjaciel forum

jonas napisał(a):
Jeśli czeskie wioski są syfiaste i zacofane, to chyba nie powód, żeby nasze też takie były? "A u was Murzynów biją!" jako argument? No błagam. Zresztą ich sieć głównych dróg, czyli to co widzi przeciętny turysta, jest lepsza od naszej i tyle, za równowartość 50 zł można kupić autostradową winietkę na tydzień i śmigać do porzygania. W Bolandzie 50 zł to niecałe dwa przejazdy A2.

Jedz, zobacz sam, bo znowu zaczyna sie dyskusja bazujaca jedynie na domyslach, tu masz miasto, w ktorym ostatnio przyjemnosc mialem byc

https://maps.google.pl/maps?q=B%C5%99ec ... 37,,0,0.44

i glowna ulice, popatrz jak wygladaja chocby sklep, jak sa ubrani ludzie. Typowa prowincja w Czechach.

Chyba kazde miasteczko tej wielkosci, ktore znam w Polsce wyglada lepiej.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 21:06 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
GP-T1000 - napisz majla do tego sklepu. Napisz że zwiększy im sprzedaż jak rozróżnią towary na polskie, bo pełno polaków jest w okolicy. Na kasę nikt się nie wypnie a 'my' ugramy swoje.

Odnośnie czeskich wiosek - żeby nasze wioski takie były uznałbym to za sukces. W Czechach jest czyściej niż w PL, ludzie lepiej jeżdżą i są mniej chamscy. Czas też tam trochę 'wolniej' płynie, sprzedawcy w sklepach wolniej się ruszają ;)
Ja mam takie obserwacje ze swoich znajomości z Czeszkami, Czechami oraz wizyt w ich kraju.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 21:11 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Vermilion napisał(a):

i glowna ulice, popatrz jak wygladaja chocby sklep, jak sa ubrani ludzie. Typowa prowincja w Czechach.

No nie wiem... Porównać to do Ciechanowa to niema z czym porównywać.

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 21:15 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Vermilion napisał(a):
Jedz, zobacz sam, bo znowu zaczyna sie dyskusja bazujaca jedynie na domyslach, tu masz miasto, w ktorym ostatnio przyjemnosc mialem byc

https://maps.google.pl/maps?q=B%C5%99ec ... 37,,0,0.44

Nie wiem dlaczego zakładasz, że nie byłem w Czechach i nie widziałem jak u nich wyglądają miasta i miasteczka. Nie wszystkie, aż taki oblatany nie jestem, ale rozumiem już dlaczego o Czechach mówi się, że to słowiańscy Niemcy.

I nie każde miasteczko w Polsce, które znam, wygląda lepiej. Niektóre lepiej, ale wiele gorzej i nad tym trzeba pracować, po prostu.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 21:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Vermilion napisał(a):

No nie wiem... Porównać to do Ciechanowa to niema z czym porównywać.

DOKŁADNIE. Spójrzcie jak czysto... Teraz zapraszamy do Zgierza :rotfl:

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 21:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Przez ok 6mieś byłem w Czechach ( Badania Geofizyczne ) przerobiłem większość wiosek, miast,lasów w Czechach.
Drogi to chyba maja gorsze niż u nas,Nikt chyba nie wspomniał o zajebistej Betonówce :wstyd: Pobieranie opłat za jazde lepsze, winietka chyba 65zł na 5 tyg. dopiero wjazd Do Austrii jest dużym przeskokiem :D chodz i po wioskach tez mają dziadostwo :) od aut, po drogi ;) w Czechach Ludzie bardzo mili.
w Austrii co 2 to Konfident, oni chyba ze wszystkim na Policje dzwonią :/

PostNapisane: 23 grudnia 2012, 22:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
jadąc przez Austrię zawsze jadę jak na szpilkach co by żadnej kontroli nie było, albo żeby wypadku tam nie mieć, zawsze jade przepisowo itd :) Nie naciskam mocno co by diesel odkurzu nie zrobił itp :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1