deejeys napisał(a):
MaReEK, byłeś chyba w Toruniu za pierwszym i drugim razem co nie? To słyszałeś chyba moją

Pełen przelot + rm3 będzie głośny, ale chłopaki z RM-motors mogą Ci zrobić jeszcze jakiś przelotowy tłumik po drodze i będzie ciszej

Teraz jestem na etapie dogadywania z nimi wydechu vol2, planuje zresztą wpaść do Maaad-a na sesję, ale to jeszcze trochę...

Nie wiem czy jest sens walić 3cale czy coś, bo tak naprawdę, to co planujesz w pierwszym etapie uwolni twój wydech o 100%.
Zresztą ostatnio mam wrażenie, że za luźny wydech to jednak też nie za dobrze...

Byłem byłem i kojarzę, że było dosyć głośno. Jak będziesz wpadał to daj znać

lukaszfreestylee napisał(a):
Z rm3 jestem zadowolony. Koncowki szerokie jak cos wez ja mam 76mm, w sedanie mialem kiedys rm3 ale 60mm za male krany:p
Te wie puszki to katy. Ja chce wyrzucic tylko Katy zadnych przelotow z kwasowki.
Tylko i wyłącznie 76mm

W takim razie w drugiej opcji też będę musiał wywalić te katy

byku1600 napisał(a):
MaReEK,z tymi wydechami to różnie bywa,bo u siebie zamontowałem (silnik M47N),tylko końcowy tłumik rm3 i jest znaczna różnica od serii,zwłaszcza słychać to przy odpaleniu i podczas jazdy tak od 2,2-3,5 tys obr.
Z kolei kumpel (silnik M47) wyciął tego drugiego kata,zamontował tłumik rm3 i jest zdecydowanie sporo ciszej niż u mnie,dziwna sprawa.
U Ciebie jest dwa cylindry więcej i silnik już w serii brzmi rewelacyjnie,a po takich modach na pewno zdecydowanie dźwięk się jeszcze poprawi

Dlatego mam mętlik w głowie... Ale liczę na pozytywny efekt

.Jacek. napisał(a):
Przejrzałem galerię i gratuluję auta

Bardzo ładnie się prezentuje

Dzięki!
lukaszfreestylee napisał(a):
Koleszka mial srebrna 330 cd i przelot kupiony w niemczech. Wlozylismy i lekkie zdziwko bo byl strasznie cichy:) dopiero jak sie przepalil bo cos dalo lekkim basem.
Coraz bardziej przekonuję się do drugiej opcji...
Elliot napisał(a):
ja bym montował tylko końcowy Rm3
Taka opcja nie wchodzi w grę, liczę na konkretny przyrost, inaczej nie wrzucałbym większego IC.
kuruś napisał(a):
Jechaliśmy na zlot to chyba mojego rm3 słyszałeś

Oj słyszałem

Reszta wydechu nieruszana?
jnx napisał(a):
rób 3 cale + końcówka rm3 jak ci będzie za głośno (w R6 nie powinno) to wspawasz sobie tłumik dodatkowy w miejsce kata.
Dokładnie tej opcji chyba jestem najbliższy, jak będzie za głośno to wyjściem awaryjnym jest wrzucenie środkowego tłumika przelotowego.