A mianowicie bylem przez ostatni weekend u kolegi w angli, odziwo mozna tam znalesc duuuuuzo samochodow z kierownica po lewej stronie, czyli normalnie jak u nas, i to nawet za przystepne ceny, ale co mnie najbardzoiej podniecilo to byla przejazdzka takim cackiem....

okazja niesamowita, bo bylismy tez w takim zakladzie ktory przygotowywuje rozne samochody do sportow, (tory, rallycros, rally itp.) od fiata 126p do porsche gt3, i tam sobie wlasnie staly compackciki, byly na sprzedaz, mozna kupic go na calym rally spec za 34tys euro, okazja sie nadala bo w warsztacie pracowalo duzo polakow, i dowiedzielismy sie od nich ze mozna je kupic lub wypozyczyc, udalo sie nam namowic goscia na 3 godziny za200 funtow, na zamknietym torze, o malo co sie nie posikalem ale to maly szczegol ominmy to, wszystkie 3 compacty mialy inne silniki 1 mial z m3 e30, drugi normalnie 323ti, a zas ostatni mial silniczek 318is ktory mial 220KM

dano mi tego z m3, na poczatku byla godzina wstepu....

Ale teraz jak sie zastanowie to calkiem slusznie, przy ruszaniu samochod zgasl mi z 20 razy nie umialem ruszyc

a potem jazda lewa noga w akcji:D takiej trakcji to jeszcze w zadnym samochodzie nie uznalem, przod jest tak bezposredni a tyl zarazem bardzo stabilny dopiero jak naprawde jest sie szybko w zakrecie to mozna sie spodziewac ze pupa ucieknie ale zaden problem przeciez jest zwwiekszona wrazliwosc skreu mala korekta i dalej jazda, skrzynia oczywiscie sekfencja 6 biegow vmax 180Km/h, hydrauliczny reczny, poprostu wszystko bajka, istnieje mozliwosc oddania im compacta to oni sie zajma wszystkim oprocz silnika, male modyfikacje przy tym co im przywieziesz, koszt takiej modyfikacji 14tys ojro...